bildirgec.org

ekran görüntüsü hakkında tüm yazılar

Web Tasarımcılar için Bookmarklet’ler

angelsdemos | 21 October 2010 09:40

Bookmarklet; tarayıcılar üzerinden kullanabileceğiniz, javascript ile hazırlanan uygulamalara denir. Birçok işlemi sadece bir tık ile halledebilirsiniz. Tüm tarayıcılarda desteklenen Bookmarklet’leri genellikle araç çubuğuna sürükleyerek kullanabilirsiniz. Sizin için derlediğimiz oldukça kullanışlı Bookmarklet’ler;

Print Liminator

Web tasarımcılar için gerekli bir araç olan Print Liminator ile herhangi bir web sayfasındaki ögeleri istediğiniz şekilde kaldırabilirsiniz. Herhangi bir tablo, imaj gibi web sayfanızdaki tüm ögeleri kaldırabilir, web sayfasını anında yazdırabilir ve dilerseniz sayfadaki tüm grafikleri inatkif yapabilirsiniz. Küçük bir tooltip şeklinde sayfanın köşesinde çıkan oldukça başarılı bir uygulama.

Markup

Markup oldukça gerekli ve hoş olan bir çizim aracıdır. Web sitesinin herhangi bir yerini çizebilir, herhangi bir şeyler yazabilirsiniz. Eğer sunum, ders gibi dökümanlar hazırlıyorsanız oldukça yararlı bir uygulama. İsterseniz metinlerin altını da herhangi bir renk ile çizebilirsiniz. Hazır olarak bulunan çizgi, kare, daire şekilleri de bulunmakta.

XRay

Web tasarımcılar için oldulça faydalı bir uygulama olan XRay, bulunduğu sayfadaki tüm element bilgilerini size gösterebilir. Tıkladığınz bölgenin css ve html kodlarını anında ayıklayarak tooltip şeklinde açıklarak birçok bilgiyi size gösterir.

Web Sitelerinin Tam Sayfa Görüntüsünü Almak

sequieros | 13 September 2010 14:44

Birçok web sitesi aşağıya doğru fazla uzun olduğundan tarayıcılarımız sadece bir bölümünü görüntüleyebiliyor. Kendimden bir örnek vereyim : KPSS sonuç belgesini bilgisayarıma kopyalamak isterken, sonuç kısmı aşağıya doğru uzun olduğu için print screen yoluyla ancak 2 ayrı jpeg görüntüsü ile sayfanın tamamını elde etmiş oldum. bunu tek bir sayfaya görüntü olarak sığdırmak içinIESnapshot imdadımıza yetişiyor. Program İngilizce olmasına rağmen kullanım açısından oldukça basit.

Öncelikle IESnaphot programını buradan indiriyorsunuz (installation package yazan yerden).

# İPUÇLARı

  • Programı kurduktan sonra

Kullanışlı mı Kullanışlı, Ekran Görüntüsü Alma Aracı: LightShot

algoz | 18 January 2010 09:41

Ekran görüntüsü (screenshot) almak için kullanabileceğimiz birçok aracı, ücretli veya ücretsiz olarak kullanmak mümkündür. Çalışma prensipleri ve özellikleri genellikle birbirlerine benzerlik gösteren bu araçlardan biri olan LightShot, ücretsiz olması ve barındırdığı bazı özellikler ile diğerlerinden ayrılmakta.

Windows için geliştirilmiş versiyonunun yanında, Firefox ve Internet Explorer tarayıcıları için de eklentileri bulunan LightShot’ın özellikleri:

  • Ekran görüntülerinizi LightShot aracılığı ile, kolayca imageshack.us’a yükleyebilirsiniz. Örnek: burada
  • LightShot, görüntülerinizi diğer arkadaşlarınız ile paylaşabilmeniz için, bir sayfa ve bu sayfaya ait bir link vermekte. Örnek: http://prntscr.com/29os
  • Görüntülerinizi kendi bilgisayarınızda saklayabilirsiniz.
  • Görüntüleriniz üzerinde herhan bir düzenleme işlemi gerçekleştirmek isterseniz, LightShot’ın web tabanlı editöründen yararlanabilirsiniz.

40’tan fazla ücretsiz ekran görüntüsü programı

kaankisisi | 17 July 2009 17:05

Klavyenizdeki Prt Sc tuşunun ne işe yaradığı konusunda fikriniz yok mu? Ya da Prt Sc tuşuna basıp, bir resim düzenleyici program açıp, yeni bir resim oluşturup “yapıştır” demek çok mu zahmetli geliyor?

İşte size bilgisayarınızdan hareketli ya da sabit ekran görüntüleri alabileceğiniz, web sitelerinin ekranda görünen hallerini istediğiniz ölçülerde kaydedebileceğiniz 40’dan fazla irili ufaklı program, web sitesi ve eklenti adresi :

  • JingProject: Techsmith tarafından üretilen Jing, hareketli ve sabit ekran görüntüleri alırken, bunları aynı zamanda online paylaşabilmenizi de sağlıyor.
Jing
Jing
  • Evernote : Bir web 2.0 uygulaması olan Evernote, kendilerinin multiplatform tabir ettiği özelliğiyle Windows ve Mac kullanıcılarının haricinde IPhone ve Mobile işletim sistemleriyle de rahatlıkla kullanılabiliyor.

thumbalizr

Recep Vatansever | 24 January 2009 15:41

thumbalizr, çok kullanışlı size sitenizin ekran görüntüsünü anında .png formatında verebilen bir web servisi. aynı zamanda ekran görüntüsü boyutunu da istediğiniz gibi seçebiliyorsunuz. tamamen sayfa görüntüsünü alma özelliğine de sahip. varsayılan görüntü boyutları: 150,320,640,800,1024 ve 1280. sizin istediğiniz bunlardan biri değil mi? hiç sorun değil istediğiniz boyuta getirebiliyorsunuz.

nasıl yapılır?

tek yapmanız gereken thumbalizr‘a girip ekran görüntüsünü almak istediğiniz sitenin adresini yazıp thumb it butonuna basmak.

Purrint: PrintScreen tuşuna hayat veren program

wanadooo | 10 September 2008 13:29

Eskiden ekran görüntüsü (screenshot) almak bu kadar kolay değilmiş. Şimdi ise birçok farklı yolu var. Bunlardan kısaca bahsetmek gerekirse firefox eklentileri kwout ve screengrab işinizi fazlasıyla görür. aslında çok az kullanılan printscreen tuşu da bunlar kadar detaylı olmasa da tek tıklamayla ekran görüntüsü almanızı sağlayabilir. Bunun için Purrint isimli son derece ufak boyutlu sade bir programı indirebilirsiniz. PrintScreen‘e bastığınız zaman onu panoya kopyalıyordu sadece bu programın amacı çok basit; yükledikten sonra sistem çubuğunda yer alıyor ve printscreen tuşuna bastığınızda otomatik olarak o anki görüntüyü kaydediyor.. Ekran görüntüsü almaya sağlayan diğer uygulamalar:

Ekran görüntülernizi paylaşın “ScrnShots”

oceangray | 28 July 2008 09:00

Paylaşım siteleri gün geçtikçe artıyor… Artık arkadaşlarımızla sevdiğimiz müzikleri, çektiğimiz fotoğrafları, videoları v.s bir çok şeyi internet ortamında paylaşıyoruz.. ScrnShots isimli bu servis ile ise aldığımız ekran görüntülerini paylaşıyoruz… Sitenin sloganı “ekran görüntünü yükle, etiketle ve paylaş.”

Sisteme üye olunca size özel bir sayfayla karşılaşıyorsunuz.. Yüklediğiniz ekran görüntülerini buradan kontol edebiliyorsunuz…

Windows’da ekran görüntüsü nasıl alınır?

Gigabyte | 03 April 2008 14:11

screenshot olarak da tabir edilen ekran görüntülerine zaman zaman hepimiz çeşitli nedenlerle ihtiyaç duymuşuzdur. Bu salt masaüstünüzün görüntüsü veya bir web sayfasının o anki görüntüsü olabilir. Veya benim bu bildiriye koymak için yakaladığım yukarıdaki resim gibi bir ekran görüntüsü olabilir. bu iş için dilerseniz faststone, gadwin printscreen, quick screen capture, screenshot captor, king kong capture, gibi ücretsiz yazılımları kullanabilirsiniz. Yok bilgisayarım yazılım yükleyip kaldırmaktan kevgire döndü, kırk yılda bir lazım olacak bir işlem için herhangi bir program yüklemek istemiyorum diyorsanız sizde benim yukarıdaki ekran görüntüsünü yakalamak içi kullandığım işlemi uygulayabilirsiniz. Öncelikle windows‘umuzla birlikte ön tanımlı olarak gelen Paint programını “başlat-tüm programlar-donatılar” yolunu takip ederek başlatıyoruz ve araç çubuğuna minimize ediyoruz. sonra sırasıyla klavyemizden “print screen” (farklı klavyelerde farklı kısaltmaları bulunabilir) ve “alt gr+print screen” yapıyoruz. Daha sonra araç çubuğuna minimize ettiğimiz “paint” editörünü açıyoruz ve yine klavyemizden “ctrl+v” yapyoruz. Artık masaüstünden yakaladığımız görüntü karşımızda. sıra geldi kaydetmeye. “farklı kaydet” diyoruz ve hangi resim formatında kaydetmek istiyorsak ona uygun bir uzantı seçip kaydet diyoruz. Kaydettiğimiz resmin boyutu ekran çözünürlüğümüz ile aynı olacaktır. Yani 1024×768 ekran çözünürlüğü kullanıyorsanız resimde 1024×768 boyutlarında olacaktır. Eğer bu resmi benim burada yaptığım gibi bir bloga koymayı düşünüyorsanız biraz küçültmeniz gerekebilir. Hızlı ve pratik bir küçültme işlemi için de şuradaki adımları takip edebilirsiniz…

İçerik hırsızlığına karşı basit bir önlem

Gigabyte | 26 March 2008 15:45

günümüzde oldukça yaygınlaşan ve doğru dürüst bir yaptırımın da bulunmadığı içerik hırsızlığına karşı ufakda olsa bazı önlemler almak mümkün. Bunlardan bir tanesi de freezepage isimli web hizmeti. freezepage web sayfanızın veya geçerli blog sayfanızın ekran görüntüsünü yaratıldığı gün ve saate göre kopyalayıp sunucularında saklayan bir web hizmeti. İçeriğinizin herhangi bir başka yerde kaynak gösterilmeksizin veya izinsiz bir şekilde kullanıldığını tespit ettiğiniz anda freezepage sunucularındaki ekran görüntülerini kanıt olarak kullanabilirsiniz. Nasıl çalıştığına dair resimli sunumu buradan görebilirsiniz.