bildirgec.org

brain hakkında tüm yazılar

Who has the biggest Brain ile beyninizin hacmini ölçün

lemabomi | 09 September 2008 14:48

Logo
Logo

Bu bir facebook uygulaması. Sizin beyninizin hacmini “ölçüyor” ve kimin ve ya neyin bu büyüklükte bir beyine olduğunu gösteriyor toplam 8 oyunu var(Sekiz tane bana yetmez diyorsanız parasını verip “pro player club’a” üye olabilirsiniz (4 yeni oyun, pratik modu,oynayacağınız oyunları seçme, performans grafiği ve biraz daha fazlası).
4 alan var alanların her alanda iki oyun var, her seferinde farklı dört kategoride de bir oyun oynuyorsunuz(bu oyunları pro player geğilseniz seçmiyorsunuz). Oyunlar açılmadan önce minik bir örnek gösteriliyor (Yani anlatamadıysam endişe etmeyin) sonra oynuyorsunuz. Ayrıca arkadaşlarınız arasında, tüm dünyada günlük, haftalık ve tüm zamanların en iyilerini ve sizin yerinizi görebiliyorsunuz.

biggest brain – kafa tokuşturma

saltindagli | 30 August 2008 13:59

beyin için boyutu önemlidir diyen facebook uygulamasıdır biggest brain..

resimde görünen velet, sizi her adımda bilgilendiriyor, açıklamalar yapıyor. tabi ingilizce biliyorsanız 😀

Benim bu uygulamada dikkatimi çeken şey, hatta bu yazıyı yazma nedenim ise ;

toplamda kazılan puanlar listesinde bayan sayısının azlığı, hatta sanırım hiç yok 😀
buda erkek beyninin bayanlardan büyük olduğunu gösteriyor sanırım. En azından oyun beyin boyutunu ölçtüğü için böyle…

beyin gücüyle oyun oynanabilecek

MeCJoS | 30 May 2008 21:43

emotiv adında avusturalyalı bir şirket beyin gücüyle oyunları kontrol edebilceğimiz bir başlık geliştirmiş. Bu başlık beyindeki elektriksel faaliyetleri yakalayıp kablosuz bağlantı ile bilgisayara gönderiyor. böylece oyunu oynayan olarak, kumanda,kol gibi fiziksek bi kontrol kullanmadan sezgisel olarak hareket edebiliyoruz.

başlık sinirsel faaliyetleri okumak için EEG (elektroensefalografi) adı verilen yöntemi kullanıyor. aslında beyin elektrosu çekme diye bilinen bu olay 100 yıldır beynin çalışma bozukuklarnı tespit etmek için kullanılan bir yöntem.

Bir Kaşınma Analizi

pilli pati | 21 April 2008 08:46

kaşıntı
kaşıntı


Ne oluyor da kaşınma ihtiyacı hissediyoruz?

Bu soruya yanıt vermek için bile kafanızı kaşımanız gerekmiş olabilir. Tuhaf değil mi? Zira ben de kaşıdım ve bu konuyu araştırmaya koyuldum. Bulduğum bilgileri de paylaşmadan edemedim.

Normal bir kaşınma hissi için, beynimiz deri altındaki sinir hücrelerine vakti geldiğinde kaşınma eyleminin sinyalini iletiyor. Sinir hücreleri harekete geçiyor ve kaşınmamız gerektiğini anlıyoruz. Çünkü derimizin yenilenmeye ihtiyacı var. Ölü hücrelerin, birçok başka yolla vücuttan atılması gibi bu yolla da atılarak yenilenmesi gerekiyor. Bunu da kaşınırken, havlu ile kurulanırken, giyinirken ya da soyunurken bir anlamda sağlıyoruz. Bir an aklıma eski zamanlarda zırhlarla savaşmak durumunda olan şövalyeler geliyor. Onlar için ne de büyük bir sorun olmuştur bu konu, düşünsenize!

Zihinsel Doping Hapları – Brain Doping

Guardian | 27 December 2007 14:33

Metabolizmayı etkileyen ve sporcular kullandıklarında doping olarak adlandırdığımız kimyasalları unutun. Kullanımı legal olduğu söylenen zihinsel düşünceyi ve dolaylı olarakta fiziksel metabolizmamızı etkileyen zihinsel doping hapları var artık.

Habere göre Akademisyenler, müzisyenler ve poker şampiyonlarına kullandırıldığı idda edilen hapları çeşitli laboratuarlarda üretme yarışına girilmiş.

beyninizin neresini daha çok kullanıyorsunuz?

ufopilotu | 08 November 2007 20:35

şuradaki linkte ilginç bir testten bahsetmişler. beyninizin sağ lobu mu yoksa sol lobu mu daha çok kullanılıyor sorusunun cevabını vermeye çalışmışlar.

sayfa açılır açılmaz resmin saat yönünde mi yoksa tersi yönde mi döndüğünü anlamaya çalışın.

eğer resimdeki figür sizin için saat yönünde dönüyorsa, beyninizin sağ tarafını daha çok kullandığınız ortaya çıkıyor.

eğer resimdeki figür saat yönünün tersine dönüyorsa beyninizin sol lobunu, daha çok kullandığınız anlaşılıyor.

Beyin tarayıcı

webdedektifi | 20 October 2007 15:18

Şu site beyninizi tarayarak size bir sonuç çıkartıyor. Genellikle sonuçlar duyguların yoğunlukla hayatımızı yönlendirdiği yönünde. Bildirgec yazıldığında alınan sonuç ise resimde görüldüğü gibi.

fare beyinli robot

xerre | 03 October 2007 16:54

sony firmasının ürettiği robot köpek aibo, farelerin beynini taklit ederek yolunu bulacak.ITAM teknik üniversitesindeki uzmanlar, farelerin yönlerini bulmalarına yardım eden nöronları taklit eden bir yazılım geliştirdiler. bu yazılım robotun gitmiş olduğu yerleri tanıyor ve yönünü bulabiliyor.
bilgi ve ayrıntı için.

Kişisel İnternet Kütüphanesi

webdedektifi | 11 June 2007 13:45

Kişisel İnternet Kütüphaneniz(Your personal internet library) sloganıyla yola çıkan bir web sitesi Second Brain. Ne işe yarar? Tahmin ettiğiniz üzere internetteki içeriğinizi düzenleyip barındırabileceğiniz bir site. Şu an test aşamasında ama denemekte yarar var.