bildirgec.org

books hakkında tüm yazılar

En Popüler 3 Sosyal Medya Kitabı

angelsdemos | 23 December 2009 12:06

Artık birçok sosyal medya şirketi ve sitesi bulunmakta. Sektör o kadar genişledi ki büyük siteler hakkında kitaplar bile yazılmaya başlandı. Kitaplarda; nasıl bu kadar kullanıcıya ulaştıkları, başarı sırları gibi birçok bilgi bulunmakta. İşte en popüler 3 sosyal medya kitabı;

Accidental Billionaires – Ben Mezrich

Çoğu kişi Facebook’un basit bir şekilde geçmişini bilir. Havard’da okuyan bir genç önce sadece okul için yaptığı sosyal paylaşım sitesinin önüne geçemez ve büyüdükçe büyür. Sonunda tüm dünyaya yayılır. Ekim 2010’da filmi gelmesi bekleniyor.

tüm zamanların en rahatsız edici 5 romanı

xerre | 13 October 2009 14:49

günümüzde boş zaman aktivitesi olarak görülen kitap, okuma eyleminin biraz üzerine gidildiğinde görülecektir ki günümüz teknolojisinin elverdiğinden daha etkileyici ve daha gerçekçi anlatımlar içeren birçok eserin bulunduğu görülecektir. çünkü kitap, size hazır görüntüyü değil, sizin hayal gücünüzün sınırları kadar geniş olan görüntüleri sunar. sizi aktif kılar, yeri gelir görgü tanığı yapar.

aşağıda eşsiz bir kurguyla hazırlanan kitapların bulunduğu liste, kitapların karanlık yüzüyle sizin tanışmanıza yardım edecek ve aslında bir kitabın ne kadar etkileyici olabileceğini size bir kez daha kanıtlayacaktır. kurgunun o kusursuz işleyişini ve anlatılanların etkileyiciliğini damarlarınızda hissedebilmeniz için en azından bir tanesini okumanızı tavsiye edip yazıma geçiyorum.

unutmayın, çoğu zaman tek görgü tanığı siz olacaksınız!!


5 – Parfüme (koku)
yazarı: Patrick suskind

18. yüzyıl Fransa’sında, Jean-Baptiste Grenouille, bir kokuya sahip olmadan, kokusuz olarak dünyaya gelir. Fakat kitabın kahramanı, doğaüstü bir koku alma duyusuna da sahiptir. Ve bu duyu, onun mükemmel (kimsenin karşı koyamayacağı) parfümü yapması için ona yardım edecek olan tek şeydir.

Google Books Yeni Özellikler ve Araçlar ile Yenilendi

algoz | 23 June 2009 14:06

Google’ın oldukça yararlı servislerinden biri olan Google Books tr kitap tutkunları, araştırmacılar, yazarlar, eğitimciler ve daha birçok gruptaki insanın faydalanabileceği bir servis. Android ve iPhone için mobil versiyonu da bulunan, web tabanlı bir servisi olan Google Books ile farklı kitapları arayabiliyor, bazı kitapları okuyabiliyor, bazılarının web’de nerelerde satıldığını öğrenebiliyor, kitaplar hakkında yorumlar yapabiliyor, kitaplar hakkındaki yorumları okuyabiliyor, size beğendiğiniz bir kitaptan yola çıkarak farklı önerilerde bulunabiliyor ve hatta kağıda basılı kitaptan bazı parçacıklar gösterebiliyor.
Yayıncılar ise yayınladıkları kitapların tanıtımlarını gerçekleştirerek hem okuyucu ile daha kolay buluşabilmeyi hem de satışlarının artmasını sağlayabiliyorlar.

Google, Google Books’a eklediği yeni özellikler ve araçlar ile kullanıcılara daha kaliteli ve paylaşımcı bir web deneyimi sunma amacında:
1. Embeds and links: Web sitenize veya blogunuza kitapları gömebiliyor/ekleyebiliyor ve adreslerini paylaşabiliyorsunuz.

kendi kitabınızı yayımlamanın en kolay 7 yolu

xerre | 01 April 2009 14:33

kitap, dergi ya da albüm mü çıkarmak istiyorsunuz? istiyorsunuz da fazla paranız mı yok, yayıncı mı bulamıyorsunuz, “ne kadar satılır bilemiyorum ve de korkuyorum” mu diyorsunuz. gözünüz aydın ki her şeyin giderek kolaylaştığı bir zamandayız.
internet üzerinde birçok self-publishing (kişisel yayıncılık) servisi bulunmakta. bu servisler kullanıcılarına, kendi çalışmalarını tasarladıktan sonra yayımlayıp sonrasında onları geliştirebilmeleri için ihtiyaç duydukları araçları bir arada sunuyor.

ücretini, türünü, tasarımını, her şeyini siz belirleyebiliyorsunuz. İçeriğe karışılmıyor, hayal gücünüz kadar özgürsünüz. ister dini bir kitap bas, ister porno istersen de bahçe bitkileri kitabı. ve işin en güzel tarafı da yayın hakkının, ne olursa olsun sizde kalıyor olması.
işte çalışmalarınızı/eserlerinizi (kitap, dergi, albüm, tutmuş olduğunuz ders notları, tasarımını yaptığınız t-shirt, yazdığınız tezler vb. şeyler) kolayca yayımlamanız için size yardım edecek, hatta onları amazon gibi farklı pazarlarda satabilmenizi sağlayacak 7 yol:

1- Blurb

bu amatör yayıncılık sitesi, herhangi bir kitap türünden kurgusal olmayan bir yazıya, fotoğraftan yemek tarifine birçok çalışmanızı tasarlamanız için size izin veriyor. sitede bulunan kalıp tasarımları kullanabileceğiniz gibi kendi tasarımlarınızı da yükleyebilirsiniz. eserinizi oluşturduğunuz andan itibaren onu herkese açık ya da özel olarak saklama isteğini seçebiliyorsunuz. eğer halka açık yaparsanız sitede esrinizi satabilirsiniz. buna ek olarak yayımlayacağınız kitabın 15 sayfalık önizlemesi olmasını sağlayarak okuyucularınıza fikir vermesi adına kolaylık sağlayabiliyorsunuz.
bu servisin güzel yanı, çalışmalarınızı geliştirmekte size birçok açıdan yardım edecek olan ücretsiz bir yazılım olan BookSmart‘ı sunuyor olması. ek olarak Flickr, Picasa, ve SmugMug’dan resim yüklemnize izin veriyor. eğer bir mac kullanıcısı isen iphoto bölümü ile entegre olabiliyor.

google bizi aptallaştırıyor mu?

ufopilotu | 02 July 2008 18:03

önemli bir konu olarak, günümüzde internet aracılığıyla paylaşılan bilgi hacmini hiç kimse yadsıyamaz. bilgi erişimi konusunda da en popüler arama motoru google çok önemli bir misyon edinmiş durumda.

akabinde, theatlantic.com sitesinde yayınlanmış makalede google’ın insanları aptallaştıp aptallaştırmadığı tartışılmış.

önemli sebepler arasında google’ın arama sonuçlarını getirirken insanlara düşünme fırsatı bırakmadığı. geleneksel öğrenme metodlarına ters bir durum olarak, google kullanıcıları buldukları verileri sadece kopyala yapıştır, düzenle ve döküman haline getir tekniğiyle işliyor.

ücretsiz e-kitap arşivi

maswey | 23 November 2007 17:26

Bu sitede bulunan çeşitli kategorilerde ücretsiz ve üye olmadan indirebiliyor, PC’nizde veya avuçiçi bilgisayarınızda okuyabiliyorsunuz.Freebooks’taki kitapların büyük kısmını kişisel gelişim konulu kitaplar yer alıyor.

facebook’un Sırrı ! ( sizin Sırlarınızı Merak edenler sürüsü ! :)

taninmayan-68170 | 02 November 2007 11:48

ya sordum kendimi ne arıyorum bu sitede diye ,
bu cevap için dürüst olayım derseniz !
belki bu siteyi 2 yıl önce keşfetmiş olsaydım kız arkadaş aramak için kullanırdım. neyse

belediye otobüsünde hedefine ayakta ve oturarak gidenler misali , bir birine bakan yolcuların yanı sıra cep telefonuyla oynayanlar gazetede spor haberleri bakanlar dışında cam kenarında oturan dışarı seyre,hayallere dalan
o güzel kız ne düşünür, işte asıl olan o merak !?
tam o sırada sevgilisinde gelen mesajı okumak için telefonunu kurcalarken sevgilisini resmini (sözde:) istemeyerekten
görürsünüz ya ! sonrada dersiniz bu tipte ne bulmuş !
sevgilisi size göre pek yakışıklı olmasada asıl mesele karakter olsa gerek dersiniz ama beni tanımıyorki tanısa çoktan onu terkederdi dersiniz. geçmişte sizi terk eden kız arkadaşlarınız hatırlayıpta ! 🙁
tabi bu gönül meselesi örneğiyldi