bildirgec.org

beceri hakkında tüm yazılar

Pumasocial ile Kahraman Olun!

bithikotsis | 19 April 2011 08:45

pumasocial
pumasocial

Resmi sponsoru Puma olan Pumasocial oyun turnuvası yakında başlıyor. Hemen hemen her spor dalında (dart, bowling, ping-pong gibi) kendine çok güvenenler yeteneklerini İstanbul‘un belli mekanlarında gece sergiliyor.

Bu yarışma, otto santral’de, roxy’de, otto sofyalı’da, bronx pi sahne’de, asmalımescit lounge’de ve bunlar gibi bir kaç mekanda düzenleniyor. Oyuncular buralarda kendi hünerlerini sergiliyor. Buradan da eğlence esnasında çekildiği fotoğrafları yükleyenlere Puma hediyeler veriyormuş. Denemekte fayda var. İyi eğlenceler…

Patronlar için iletişim becerileri

bithikotsis | 17 April 2011 20:14

Performans değerlendirme ne kadar doğru yapılabiliyor?
Sorulduğunda, insan kaynakları yöneticilerinin çoğunluğu bu ekip üyeleri için bunun en önemli aygıt olduğunu üsteleyebilecek. Gerçekte, genel olarak, yöneticiler, denetçiler ve çalışanlar, ik’cıların bu düşüncelerinden nefret etmiştir ve nadiren uygulamıştır.

Yöneticiler, sürecini geciktirmek için çeşitli nedenlerden ararken İnsan kaynakları uzmanları, bunları yaparken insanları bekletebiliyorlar da.
Bunun nedeni, insanların yanlış nedenlerle ve yanlış bakış açısından performans değerlendirmeye tabi tutulmasıdır.

Değerlendirmeler, terfi alması, izin alması, ücret artışlarını belirlemek için kullanılır. En sık, insanları yanlış yaptıklarına odaklanmak için kullanılır.
Ne yani performans değerlendirme gerçek nokta nedir? Genellikle, uygulamanın amacı:
• Çalışanlarına performans geribildirim verin.
• Personel eğitimi gerekir.
• Belge kriterleri örgütsel ödülleri ayırabilmeli
• Form personel kararları için bir temel: maaş artışları, terfi, disiplin, vb olmalı
• Çalışan ve yönetici arasında örgütsel tanı ve gelişme için fırsat sağlanmalı
• İletişim kolaylaşmalı
• Amaç veya hedef değerlendirmeyi karşılamak için federal eşit istihdam fırsatı gereksinimleri en önemli unsurdur.
Doğru seçim teknikleri ve insan kaynakları politikaları hem çalışanlara hem de takım liderlerine, gelecekte performansını artırmak için faydalı olabilmelidir.

100 Altın-100 Değnek

aggali | 22 March 2009 09:35

Bir arkadaşımızın tamlama ile ilgili yazısı geç de olsa (bende hep öyle oluyor, herhalde geçakıllı olduğumdan) aklıma bir eski misali getirdi.

Efendim geçmiş zamanın birinde; epeydir barış içinde yaşayan bir ülkenin hükümdarı sıkıntıdan neredeyse patlamak üzere imiş. Ne yapsa nafile, sıkıntısı azalacağına artmaktaymış habire.

Vezirlerinden birinin önerisi üzerine, ülkede ne kadar yetenekli varsa saraya toplamasını buyurmuş. Gelenler arasından en iyi yeteneği seçmek ve biraz da cansıkıntısını atmakmış amacı.

B.A.B.A.

nakahrimed | 28 July 2008 11:06

başlıkta bahsettiğm B.A.B.A. aile babası ya da mafya babası değil. Başlıkta ki bizim hayatımıza yön veren dört şeyin baş harfleri. Bunlar;
1- Bilgi
2- Algı
3- Beceri
4- Alışkanlık

Şimdi bunlarda nerden çıktı diyeceksiniz. Ama hayatın her alanında var bu ve maalesef belkide hergün bu yöntemi kullanarak ya birşeyler öğreniyoruz ya da birşeyler öğretiyoruz. Bu yöntemi ben bir satış eğitimi sırasında öğrendim ve de sizlerle paylaşmak istedim.

B.A.B.A. yöntemi başlıklar altında biraz inceleyelim.

1- BİLGİ: İnsanoğlu herzaman bilgiye açtır ve de hergün yeni bilgiler öğrenmek için uğraşır durur. Buradaki amaç ise yeni bir bilgi vermektir.

ERKEK ERKEĞE MUTFAK SOHBETLERİ

semazem | 27 November 2006 12:14

Başlığı görür görmez anladınız değil mi olayı 🙂 Size bugün makarna tarifi vereceğim. En kolayı o zira.

Efendiiim, öncelikle bir paket spagetti tabir edilen ( neden çubuk demeyelim buna) makarnadan alınır. Geçmiş tecrübelerimiz makarna konusunda bize belli bir uzmanlık vermiş olsa da yine de paketin üzerindeki pişirme talimatı okunur. Makarna pişirme konusunda bir gelişme yaşanmadığı görülerek mutlu olunur.

Evdeki en büyük tencereye alabildiğince su koyulur ve ateşin üzerinde kaynamaya bırakılır. ( ki bu tencere hiç bir zaman makarna pakedinin üzerinde yazan kadar büyük olamaz. “yaklaşık 5 litre suya” diyor adamlar, evdeki akvaryumda bile 3 litre su var. e yani) Kaynama kısmı çok önemlidir. Zira kaynamamış suya ( soğuk demeye dilim varmadı ama herkes acemi oldu değil mi bir zamanlar) atılan makarnaların, makarna olmaktan vaz geçerek birbirleriyle birleşme ve bir hamur yumağı olma eğilimleri olduğu “ülen bir makarna yapmak ne kadar zor olabilir ki” diye mutfağa gidilen ilk makarna yapma deneyiminde bizzat öğrenilmiştir.