bildirgec.org

antarktika hakkında tüm yazılar

Dünyanın Yalnızlığı

zvitamini | 02 August 2012 11:37

buzullar eriyor
buzullar eriyor

Hayat, senin tüm dileklerini yerine getirmeye çalışan bir cin değil ve hiç kimse kendini kurtaracak sihirli bir lambaya da sahip değildir nihayet. Sahip olduğun tek sihirli şey aldığın nefestir. Her nehir kendi yolunda akar ve her balık yaşadığı nehirde tutunur hayata. İnsan hem nehir hem de balıktır kendi hayatında ve kendisine verilmiş tüm nefesini bu nehirde bir balık gibi kullanmak zorundadır, ta ki bir gün oltaya takılıp son nefesini harcayana dek.

Dünya, yalnızlıklar üzerine kurulmuş büyük bir okyanustur mesela ve tüm nehirler bu okyanusta birleşir. Tüm yalnızlıklar bir aradadır aslında. Nüfus ne kadar fazla olursa olsun okyanusta herkese yer vardır. Kimileri hayata bir nehirde gözlerini açar, kimileri ise gözlerini açtığında kendini okyanusta bulur. Nefes almak ikisinde de zordur çünkü iki hayat da tek bir dünyaya aittir. İster ırmakta olsun ister okyanusta, yaşamak herkesi bir akıntıya sürükler bu hayatta.

Antartika’nın Yeraltından Mars’a

guv2000 | 07 March 2009 09:47

Yaptıkları araştırmalar sonucu antartikanın 3,2 kilometre altında göl bulan araştırmacılar çalışmalarını sonlandırdığında marsta hayat olup olmadığına dair bilgiler sunacaklar.

yeraltı gölü
yeraltı gölü

Peki bu nasıl olacak.

Doğal çevre araştırma kurulu (NERC), Bristol üniversitesine 6milyon avro bağışlamış. Bu destek ile yapılan araştırma sonucunda yeraltında donmuş bir göl kütlesi bulunmuş. Yüzbinlerce yıl eskiye dayanan bu gölden alınacak olan örnekler profesör Martyn Tranter eşliğinde analiz edilecek. Profesör orada ne olduğunu görmek için çok heyecanlıyız göldeki herhangi bir mikrop veya onu besleyen bir kimyasal bulmamız tek umudumuz.

Ulaşılan gölün katmanı marsın şu an ki oluşumu ile aynı zaman aralığına denk geldiği için daha da umutlanan ekip çalışmalarını 2012-2013 yıllarındaki iklim şartları çerçevesinde yapacaklarını bildirmişler.

Antarktika’dan İlginç Enstantaneler

isasari | 24 November 2008 08:23

Dünyanın güneyini teşkil eden ve güney kutbu olarak da bilinen Antarktika, 14,4 milyon km²’lik yüzölçümü ve sahip olduğu eşsiz doğal güzellikleriyle her zaman insanoğlunun ilgisini çekmeyi başarabiliyor.

Kasım ayı Antarktika‘da baharın sonu, yazın başlangıcıdır. 22 Kasımdan başlamak üzere 6 ay boyunca Antarktika göklerinden inmeyecek olan güneş, bu gizemli bölgenin cevherlerini ortaya çıkarıyor.

32 adet etkileyici antarktika fotoğrafı

xerre | 14 November 2008 10:26

antarktika‘da kasım. baharın sonu ve kutup yazının başlangıcı.
boston adlı bir site çeşitli kaynaklardan antarktika’ya ait birbirinden güzel 32 adet fotoğrafı bir araya toplamış.

eşi için iki haftadan fazla yuvayı bekledikten sonra tekrar denize dönen Adelie pengueni:

Adelie pengueni - Melanie Conner/National Science Foundation
Adelie pengueni

Melanie Conner

kutup ışıkları altındaki Amundsen-Scott güney kutup istasyonu:

kutup ışıkları - Keith Vanderlinde
kutup ışıkları – Keith Vanderlinde

antarktika

asymptot | 22 March 2007 13:54

http://www.washingtonpost.com/wp-srv/science/interactives/antarctica/index.html

Penguenlerin İç Yüzü

mnc | 18 December 2006 15:59

Aslında antarktikada ne oluyor ? Yeni bir film geliyor. The Farce Of The Penguins
Film penguen görüntülerinin seslendirilmesinden ve bazı özel efektlerden oluşuyor.

Penguenlerin iç yüzü
Penguenlerin iç yüzü

Filmde penguenlerin kötü taraflı, fantazi meraklısı, cinsel yönleri olan insancıl niteliklerde hayvanlar olarak gösteriliyor. Seslendirme kadrosu ise kocaman bir ünlü kadrosu. Samuel L. Jackson ana seslendirmeyi yapıyor. Ek olarak DVD’sini amazondan ön sipariş ile alabiliyorsunuz. Film 2007’de

Antarktika dondu, bulutlar sedef oldu

wheezarth | 04 August 2006 12:59

Dünyanın gördüğü en düşük sıcaklıklardan biri, çok nadir görülen bir bulut formasyonunu Antarktika göklerinde ortaya çıkardı. Nacreous bulutları renklerinden dolayı sedef bulutlar olarak adlandırılıyor. -87 santigrat dereyi bulan hava sıcaktaki görüntü görülmeye değer…