bildirgec.org

iis hakkında tüm yazılar

Ücretsiz E-Ticaret Portalı Proticaret Local Host (Yerel Bilgisayar) Üzerine Nasıl Kurulur (Windows XP )

minegur | 18 May 2012 17:48

Daha önceki makalemde size Proticaret’ten bahsetmiştim. Şimdide kurulumunu adım adım ele almak istiyorum. Bazı forumlarda zaman zaman kurulumunda sıkıntı yaşayanlar olduğunu gördüm. Gayet basit adımlarla localhost üzerine kurup testler yapabilirsiniz.

Öncelikle Proticaret’i bilgisayarınıza kurabilmeniz için bazı gereksinimlere ihtiyacınız var:
• SQL SERVER 2005 ve üzeri versiyonlar,
• IIS (Her bilgisayarda vardır yalnızca aktif hale getirilmesi gerekir. Windows XP için IIS nasıl kurulur buraya tıklayarak öğrenebiliriz)

Win7’de IIS(internet information server) kurulumu

furQan81 | 29 April 2011 13:40

Arkadaşlar bu yazımda sizlere windows7 de IIS(internet information server) kurulumunu resimlerle anlatacağım inşallah yeterli olur…

Başlayalım;

-İlk olarak başlat-> denetim masası->Programlar->Program kaldır seçeneğine tıklıyoruz.

-buradan sol üst tarafta 3. sırada bulunan “windows özelliklerini aç veya kapat” bölümüne tıklıyoruz.

iis Kurulumu ve Localhost’ta Veri Tabanı Yazma İzni

angelsdemos | 06 November 2009 14:23

ASP basit bir tanımla ağ (web) üzerinde çalışan bir programlama dili diyebiliriz ve bir programlama dilinin çalışma anında derlenmesi gerekir. VBasic, Delphi gibi dillerde bu için özel derlemeler vardır. ASP’de derleme işlemi ağ (web) sayfasının yayınlandığı sunucu üzerinde yapılır.

Yani basit bir dille anlatmak gerekirse. Eğer ASP ile hazırladığınız ağ sayfanızı internet üzerinden yayınlamadan kendi bilgisayarınızda yapmak, düzenlemek veya geliştirmek istiyorsanız bilgisayarınıza IIS kurulumunu yapmanız gerekmektedir.

Başlangıç Notu : IIS Xp işletim sisteminde Home edition’da çalışmaz.Xp professional gerekir.

Windows’ta IIS ve Apache’i Aynı Anda Aynı Portta Çalıştırma

tkinali | 04 May 2009 12:18

Windows işletim sistemi üzerinde IIS ile PHP çalışmak sistemimi ağırlaştırdığı ve PHP ile hazırladığım siteleri her önizleme yapmak istediğimde 3-5 saniye beklemek canımı sıktığı için bilgisyarıma Apache kurma zorunluluğu hissettim. Bilindiği gibi IIS bilgisayarımızın 80 numaralı portunu tek başına kullanır. Bunun için ilk etapta Apache’e 8080 numaralı portu tathsis edip kullandım. Bu her ne kadar işimi görse de her seferinde adres çubuğuna 8080 yazmak beni yavaşlattığı için IIS ile Apache’in 80 numaralı portu aynı anda kullanabilme olasılığını merak edip bir araştırmaya koyuldum. Çeşitli sitelerden değişik tavsiyeler buldum ama çoğu Windows XP için, SP2′ye ek bir paket indirip kurularak bunun içindeki hhtpcfg.exe dosyasıyla yapılabileceğini yazmıştı. Dosyayı indirip Vista’ya kurmak istedim ama beklediğim üzere çalışmadı.

Metin Şeklinde URL Kullanma (ASP & IIS 6.0)

admin | 19 March 2009 13:30

Artık hepimizin çok iyi bir şekilde bildiği bir durum var ki o da google’ın insanlar tarafından kolayca alşılabilecek yapıdaki URL (web adresleri) kullanılmamızı arzu ettiğidir. SEO (Search Engine Optimizations – Arama Motoru Optimizasyonu) kurallarından en değerlisi bile diyebiliriz. Bir örnek verecek olursak;

1
http://arsiv.pilli.com/bu-bir-deneme-adresidir.html

oysa çoğu sitede karşımıza şu görünümdeki adresler çıkar;

1
http://arsiv.pilli.com/makale.asp?makID=1471

ve doğal olarak google yukarıda verdiğimiz ilk örneği daha çok sevmektedir. Çünkü insanlar sayfamızı daha açmadan, ne ile ilgili olduğunu fark edebilirler.

klasik asp ve iis6.0 kullanarak bu işlemi kendi becerimizle yapacağız. Aksi halde iis’in, asp için URL’lere müdehale edebilmemize olanak verdiği özel bir yöntemi bulunmuyor. Kendi tekniklerimizle bizi baş başa bırakmayı daha uygun görmüşler.

asp’de mySQL İşlemlerini Otomatiğe Bağlayın!..

admin | 20 December 2008 16:37

Özellikle microsoftun asp ile .net çıkalıdan beri ilgilenmemesi bir çok asp kodlayıcısınının kendisini yalnız hissetmesine sebebiyet vermiştir. (kendimden biliyorum daa:) ) Ama herşeye rağmen biz sadık asp coder’lar olarak bu işin peşini bırakmıyoruz ve php’mi döver asp’mi dalaşını bir tarafa bırakıp tam bir beyefendi gibi msSQL, mySQL ve access (hatta oracle) ile güçlendirme şansını bulduğumuz projelerimize kısıtlı da olsa nesne odaklı programlama teknikleriyle daha da kullanışlı bir imaj verebiliyoruz. Bu makalede mySQL veritabanı üzerinde işlerliği olacak bir kod örneği sunarak üzerinde bir iki kelam etmek istiyorum..

SMTP ve FTP Server Kurulumu, Windows Bileşenleri ve IIS

Redingot | 18 September 2008 21:47

Bilgisayarda bazı amaçlar için SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) veya FTP (File Transfer Protocol) kullanmamız, server olarak hizmet vermemiz gerekebilir. Bu yazının amacı Windows Bileşenleri’nden, IIS’ten, IIS’in alt bileşenlerinden, SMTP ve FTP server kurulumundan bahsetmektir.

Öncelikle, eğer Windows işletim sistemi kullanıyorsak IIS (Internet Information Server) ile server’lar hazır olarak kurulabilmektedir. Linux kullanıyorsak açık kaynak kodlu yazılımlar bulunup kurulum yapılmalıdır. Bununla ilgili burası ve şurası incelenebilir.

Bedava IIS Eklentileri

kayvenk | 09 August 2007 13:33

IIS tabanlı sunucunuzu daha işlevsel ve daha güvenli hale getirmeniz için kullanabileceğiniz birkaç bedava eklentiyi toplayarak sunmak istedim.

PHP:
Php betiklerini IIS altında çalıştırabilirsiniz. Yerleşik olarak MySQL desteğini de barındıran bu versiyonu buradan indirebilirsiniz

KodeIT IISShield:
IIS için bir ISAPI filtresidir. HTTP trafiğinden doğan kötü niyetli bilinen ve bilinmeyen saldırı isteklerini engellemenizi sağlar. Microsoft URLScan a benzer ancak ona göre biraz daha detaylı konfigürasyon yapmanıza ek olarak, RFC uyumu, Header ve URL high bit algılama, HTTP versiyonu doğrulama, URL Planı doğrulama, sunucu header düzenlemeleri gibi özellikler içerir. Buradan indirebilirsiniz

sunucu doluluk oranı

guldemgokalp | 28 June 2007 10:28

merhaba arkadaşlar,

yine tıpkı bildirgeç’in de dediği gibi cevabını arayıpta bulamadığım bulamadığım bir soru ile karşı karşıyayım.sizlere sorayım da bilen varsa öğreneyim, öğrenenler de olsn istiyorum.

merakım şurada efendim:
diyelim ki 1Mbps upload hızı olan bir sunucunuz var (sunucu dediğime bakmayın evdeki bilgisayarım) ve ben bunu internete belli bir porttan sundum ve sunucu yazılımı olarak apache kullanıyorum.1Mbps upload ile biliyorsunz ki en fazla 120 KB/sn dosya gönderilebiliyor.Sisteme 10 kişi girdi ve tükettikleri bant genişliği 110KB/Sn diyelim.11 kişi için bir uyarı istiyorum: “Az bir bant genişliğimiz kaldı, yavaş olabilir”

microsoft akademik

ufopilotu | 13 April 2007 21:10

microsoft akademik sayfasında, yazılım geliştirenler ve yeni ürünleri görmek isteyenler için lansman kayıtları yaptırabileceğiniz ve katılabileceğiniz belirtilmiş. Özellikle framework 3.0 için gidilmesi gereken bir lansman. Windows Vista, 2007 Office Sistem ve .NET Framework 3.0 konularının anlatıldığı lansman etkinlikleri 10 Farklı Üniversitede gerçekleşecek. İlk lansmanlar; 20 Mart 2007 Salı günü Konya’da Selçuk Üniversitesi’nde, ikincisi de 23 Mart 2007 Cuma günü Trabzon’da Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde gerçekleşti.