Günaydın herkese,
Bir kaç gündür ahkâm kesip duruyorum. Üreticilikten yoksun durumdaydım. Moraller de berbat zaten ama dün keyfim yerine geldi bayağı.
Akbank 12. Caz Festivali kapsamında açılış konseri olan Vocal Sampling‘e gittik.

Güzel oldu bilgisayar başında zangada zungada deep olsun, balearic olsun, goa olsun, euro olsun trance dinleye dinleye müzikal çeşitliliğim köreliyordu.

Her anlamda bakınca bu konser süperdi. Hatta lüferdi diyebilirim. Şahane bir konderdi. Eğlendik. Aya İrini’de sandalye takılan ağır seyirciyi zorla ayağa kaldırdılar. Tempo tutturdular. Dans ettirdiler. Seyirciye araba sesi, ıslık, tropmpet sesi yaptırıp salondan ritm aldılar.
Protokolde oturuyordum, ama baktım herkes ayakta. Kimse “ben bir genel müdürüm öyle araba sesi yapamam falan demiyor”. Açıkçası “bu ne lan latin bu. Ne biçim caz festivali” diyerek gittiğim konserden çok hoşlandım. En kısa zamanda FruityLoops falan edinip vücut seslerimle bir şarkı besteleyeceğim. Tabi Latin olmaz. Ben de o ruh nerde. Acaba elektronik bişiler çıkar mı?

Vocal Sampling Küba’lı bir grup. Gerçekten sempatik adamlar. Kanları kaynıyor. Kadro:

  • René Baños tenor ses

  • Reinaldo Sanle tenor ses

  • Renato Mora tenor ses

  • Jorge Chaviano tenor ses

  • Oscar Porro bariton ses

  • Abel Sanabria vurmalı sesler

    Grup enstrüman ne çalıyor, ne kullanıyor. Vücutlarıyla bu işi yapıyor. Şarkıları biri ikisi söylerken diğerleri de sesler çıkarıyor. oralarına buralarına vuruyor. Perküsyon, nefesliler, klavye, bas vs seslerini yapıyorlar. Olaya 92de a capella söyleyerek girmişler. Uluslararası Havana Müzik Enstitüsü’nde tanışıp olaya dalmışlar.
    Quincy Jones, Carlos Santana, Peter Gabriel, David Byrne, Bobby Mc Ferrin ve Paul Simon gibi müzisyenlerin dikkatini çekmişler. 3 kez Grammy adayı olmuşlar. Albümleri, sondan başa doğru; Cambio de Tiempo, De Vacaciones, Uns Forma Mas, Live in Berlin

    Muhtelif linkler:
    Resmi Site
    singers.com
    timba.com

    Aha bir adet MP3