americas army opreation web sitesi ana sayfası
americas army opreation web sitesi ana sayfası

amerikan ordusu bundan yaklaşık 4 yıl evvel bir oyun geliştirdi: AAO ( Americas Army Operations).Bu oyundaamerican ordusu barış ve özgürlük için operasyonlar düzenlemektedir. Oyunda siz bir abd askerisinizdir ve karşınızda teröristlere karşı savaşırsınız. Oyunda kesinlikle abd askeri olarak yer alırsınız. oyun sizin terörist olarak oynamanızı imkansız kılmaktadır.Oyun ücretsiz olarak dağıtılmakta ve dünya çapında 1.5 milyonun üzerinde oyuncusunun yanı sıra sayısız site üretilmiş vaziyette.
Amaç ise çok basit: Tüm dünya gençlerine abd’nin barış ve özgürlükçü bir hak koruyucusu olduğunu göstermek. ikinci en büyük amaç ise bu oyunu oynayan 10-30 yaş arası gençlerin asker olmaları için teşfik. aslında buna beyin yıkama dersek çok daha doğru olacak.neden mi?çünkü siz 16 yaşında bir erkek çocuğu olarak bu oyuna girdiğinizde başarı sağlamak için tam bir asker eğitimi almak ve tam bir asker gibi görevinizi yerine getirmek zorunda kalmaktasınız. oyun atmosferine girdikten sonra ise bir asker olarak bu mecradaki her başarınız sizin kendinizi iyi hissetmenize ve hatta hayatınızda önemli bir alanı doldurmaya başlıyor.ve bir bakıyorsunuz bir oyuncunun isminin yanında bir rütbe logosu belirmiş. logoya hak kazanan genç övgüler topluyor, oyun mecrasında ciddi bir prestije sahip oluyor. ve bu kadar ilgi ve karizmatik duruşa sahip oyuncuya bir diğeri soruyor:- “sen neden çok farklı görünüyorsun ne anlama geliyor bu logo?” diyor büyük bir gıpta ile
“ben abd ordusundayım.” diyor logolu ve ayrıcalıklı oyuncu.
ben yaklaşık 4 senedir bu simulasyonda oyun oynamaktayım. açık konuşmak gerekirse gerçekten iyi olduğunu düşünüyorum. bu süre içerisinde bunun gibi olaylara şahit oldum oyunda. abd ordusunun nasıl şeytani bir fikirle gençlerini askere teşfik ettiğini gördükçe bu sistem ve zeka karşısında sadece taktir edebiliyorum kendilerini mevzu ne kadar trajik olsa da.tabii bunu destekleyen bir çok site de mevcutwww.goarmy.comaaotracker(oyundaki durumunuzu izleyebiliyorsunuz)