Flickr.com yaptığı yeni değişimle daha renkli ve daha hareketli bir arayüze kovuşmuş, bu değişikliğin tek özelliği bu değil tabii ki..alıştığımız yeni nesil web hizmetlerine daha uygun hale gelen flickr.com gelişmiş resim yükleme ve organize uygulamalarıyla birlikte google maps tarzı bir bölüm eklemiş, bu bölüm kullanıcıların dünya haritası üzerinde çektiği yerlerin fotoğraflarının görünmesini sağlıyor.

flickr map
flickr map

diğer bir gelişme ise geniş arama seçenekleri. flickr kullanıcılarının fotoğraflarını kullanılan makinaların markasına ve özelliklerine göre de arayıp bulmanıza imkan tanıyor. hatta kullanılan makinalar üzerine bir istatistik bile bulunuyor. bu yeni makina alacaklar içinde çok yardımcı olabilecek bir seçenek.yahoo shopping‘inde size bu konuda yardımcı olmayı amaçlıyor olması muhtemel. zira yahoo shopping’in dijital kameralar için fiyat karşılaştırma ve kullanıcı yorumlarını görebileceğiniz bir bölümü var.

dijital kamera istatistikleri
dijital kamera istatistikleri

bu gelişmelerin diğer bir getiriside yahoo photos’un artık kapatılması olacak. 30 milyon civarındaki kullanıcısıyla yahoo photos 2 milyara yakın fotoğraf arşiviyle flickr’i daha geniş kullanıcı kitlesine kavuşturacak ve geniş bir kitleyi tek bir çatı altında toplayacak. bu flickr’in kalitesinden götürür mü bunu zaman gösterecek…