GÜNÜMÜZÜN EN SIK İLETİŞİM ARACI ŞÜPHESİZ CEP TELEFONLARI.

HERGÜN CEP TELEFONLARININ ZARARLARI İLE İLGİLİ HABERLERİ DUYARIZ.televizyonlarda,gazetelerde,dergilerde,internette…

FAKAT HER NEDENSE İŞİ ÇÖZÜMSÜZ BULDUĞUMUZ İÇİN pek kulak asmayız.

hatta bazı haberlerde kısa zamanda asrın hastalığı olacağı anlatılır. fakat biz bu mucize aleti elimizden atamayız.hele hele yeni nesil cep telefonlarında internet,msn,tv,bilgisayar…olunca artık vazgeçilmez oldu.

fakat bu mucize alet adeta bizi çektire çektire ölüme götürmektedir. kısa vadede ve uzun vadede zararları ve kurtuluş reçetesi.kısa vadede zararlarıbaş ağrıları ve sersemlemegeçici işitme kayıpladikkat ve konsantrasyon eksiklikleriuzun vadede zararları# lenfoma kanse# kan beyin bariyerlerinin zarar görmesi# kalp rahatsızlıkları# çocuk gelişiminin zarar görmesi# beyin tümörü riski# erkek sperm sayısı azalmasıbunların dışında da bildiğiniz gibi sayısız zararları vardır.zararlardan kurtulma çareleri:
# hiç yaklaşmamak (ne yazık ki mümkün değil)# sar düzeyi düşük telefonlarla konuşmak)sar düzeyi düşük yani zarar düzeyi düşük telefonları araştırdım en ucuzu 300ytl den başlıyor.)# az konuşmak (keşke)# kulaklıkla konuşmak (zor olduğu düşüncesiyle pek kullanılmıyor.)# hoparlörle konuşmak (her zaman mümkün olmuyor toplum içinde özel konuşma yapılamıyor)#bluetooth kulaklıkla konuşmak tek çare neden mi? okuyun!!!
Bluetooth 79 değişik frekans kullanır ve saniyede 1600 kez frekans değiştirir. İki cihazı eşleştirirken bir kodla bunları eşleştirirsiniz ve bu eşleşme sonucunda kurulan bağlantıdaki frekans 79 farklı frekansdan biri olurken, haberleşme esnasında saniyede 1600 kez değişir. Yani bir başka deyişle, aradaki haberleşilen veriyi elde etme açısından güvenlik olarak %99.9 sağlamdır denilebilir.Teknoloji akillara durgunluk veriyor artik degil mi??William G. Scanlon of Queen’s University tarafından yapılan bir araştırmaya göreBluetooth’lar için 0.001 ila 0.01 W/Kg, uzun mesafe ( 100 Metre ) olanlar için ise 0.05 W/Kg dır, dolayısıyla cep telefonlarının yaydığı radyasyon enerjisi ile kıyaslanabilecek durumda değil ve en az 100 kat daha zararsızdır.yani 100 tane bluetooth kullansanız ancak bir telefon kadar zararlı olabiliyor.
elbetteki blutooth zararsız demiyoruz ama bazı telefonların sar düzeylerine bakarsak daha iyi anlarız sanırım.

sar düzeyi en zararlı telefon
sar düzeyi en zararlı telefon

en yüksek olan telefonMotorola V195s sar düzeyi 1.6
çok enteresan ama en zararsız telefonu da yine motorola üretmiş

sar düzeyi en az telefon
sar düzeyi en az telefon

en düşüğüMotorola Razr V3x sar düzeyi 0.14
en yüksek 10 telefonen düşük 10 telefonsonuç olarak bluetooth kulaklık almanızı tavsiye ediyorum. sağlık şakaya gelmez. sonradan üzülmektense 30-40ytl verip şarj sıkıntısına katlanıp bluetooth kulaklık kullanın.