Yazar olmak isteyen, bir ustanın yol göstericiliğine gereksinim duyan, yazdıklarını ehil gözlere okutmak isteyenler…

Evet, yazar olmak öğretilemez. Ancak yaratıcı yazarlıkta kendinden önce aynı yollardan geçenlerin deneyimlerini ve kullandıkları teknikleri bir biçimde öğrenmek her zaman için mümkündür. Tıpkı ressam olmanın öğretilemeyeceği ancak bir atölyede resim tekniklerinin öğrenilmesinin olanaklı olduğu gibi. Zaten sonuçta edebiyat da tıpkı resim gibi bir sanat dalı. Üstelik sırf bu yüzden – bizde olmasa da – yurtdışında tıpkı güzel sanatlar fakültelerinin olduğu gibi yaratıcı yazarlık bölümleri oldukça ilgi çekmekte.Ancak ülkemizde de çeşitli yazarların farklı adlar altında gerçekleştirdikleri yaratıcı yazarlık atölyeleri mevcut. İşte “ben de yazarım!” diyenler için çeşitli yaratıcı yazarlık atölyeleri:Bümed Yaratıcı Yazarlık AtölyesiSait Faik Armağanı ve Yunus Nadi Roman Ödülü sahibi Murat Gülsoy‘un düzenlediği bu etkinlik aslında yeni başlayanlar için yaratıcı yazarlık kursu ve ilk kursa katılanlar için olan yaratıcı yazarlık atölyesinden oluşmakta.Notos Edebiyat AtölyesiNotos Edebiyat Atölyesi, Eleştirmen Semih Gümüş yönetimindeki Notos tasarısının bir ayağını oluşturmakta. Bu tasarıdan ve Notos Kitap Yayınevinden daha önce burada söz etmiştim. Bu atölye, Semih Gümüş koordinatörlüğünde, ancak başka yazarların da katılımıyla gerçekleşmekte.Edebiyatçılar Derneği Yaratıcı Yazarlık AtölyesiEdebiyatçılar Derneği’nin düzenlediği bu atölye, çok yazarlı bir başka yazarlık atölyesi. Aynı zamanda derneğin üyesi olan yetkin yazarların her biri, bu atölyede farklı dersleri anlatmaktalar.

İstanbul Bilgi Üniversitesi SantralAtölyeSantralAtölye‘de birden fazla atölye yürütülmekte. Bunlardan Edebiyat Atölyesi I ve Edebiyat Atölyesi II, yazar Müge İplikçi tarafından yürütülmekte.
Yine İstanbul Bilgi Üniversitesi‘nin Silahtarağa’daki Santralİstanbul yerleşkesinde yapılan bu atölyelerden Celil Oker’in verdiği ise Yaratıcı Yazarlık Teknikleri adını taşımakta.SantralAtölye‘deki üçüncü atölyenin yürütücüsü ise yazar Pınar Kür ve atölyenin adı Yazmak, Yaşamak.
UMAG Yazma SeminerleriAnkara’da yaşayanlar için UMAG’ın düzenlediği ve öykü, şiir, felsefe gibi altbaşlıkları olan yazma seminerlerini Mehmet Eroğlu, Cemil Kavukçu gibi tanınmış yazarlar vermekte.Attila İlhan Kültür Merkezi Edebiyat AtölyesiBeraberinde pek çok farklı kurs, seminer ve etkinliğe imza atan Attila İlhan Kültür Merkezi‘nde edebiyat atölyesi derslerini yazar ve eleştirmen Feridun Andaç vermekte.
Maltepe Üniversitesi Yaratıcı Yazarlık KursuSon olarak, Maltepe Üniversitesi‘nin internet sitesinde verilen bilgiye göre bir yaratıcı yazarlık kursu da yakında burada açılacak.