bildirgec.org

atölye hakkında tüm yazılar

Sosyal Girişimcilik ve Çevre Atölyesi

DYilmaz | 04 February 2011 14:42

SOGLA (Sosyal Girişimci Liderler Akademisi)

Sosyal girişimcilik mi? O da ne diyebilirsiniz. Yok, bilmiyorum diye üzülmeyin, zaten şuan Türkiye için çok yeni bir kavram. Sosyal sorumluluğu fermuarın bir yakası, girişimciliği ise diğer yakası diye düşünürsek, fermuarı kapattığımızda sosyal girişimcilik kavramını elde etmiş oluruz. Sosyal girişimcilik de, ticarı girişimler gibi kar edebilir. Ancak ticari girişimcilikten farkı amacıdır. Ticari girişimlerde amaç karı maksimize etmekken, sosyal girişimlerde amaç insana faydayı maksimize etmektir.

işsizlik, devlet,

aydinkalayci | 04 September 2009 23:38

Amerika’da insanlar işsiz kalınca, devlet insanlara hendek kazdırıp sonrasında da o hendeği kapattırarak hem de insanlara maaş verip insanları işsizlikten kurtarıyormuş.

Halkı işsizlikten kurtarmanın binbir yolu vardır. Yeter ki bunu bir topyekün bir seferberlik haline dönüştürelim. Özellikle işsizliğin en büyük çaresi üretim yapmaktan geçer. Bu konuda Çin ve İsveç modeli dünyada tutulan bir metoddur. O devletlerde her ev bir atölye halini almıştır. Ülkemizde de şimdilerde bir çok işyeri her bir üretim kısmını evlere vererek hem kendi kazanmakta hem de halka para kazandırmaktadırlar.

“Ben de yazarım!” diyenlere…

sramana | 26 May 2009 17:18

Yazar olmak isteyen, bir ustanın yol göstericiliğine gereksinim duyan, yazdıklarını ehil gözlere okutmak isteyenler…

Evet, yazar olmak öğretilemez. Ancak yaratıcı yazarlıkta kendinden önce aynı yollardan geçenlerin deneyimlerini ve kullandıkları teknikleri bir biçimde öğrenmek her zaman için mümkündür. Tıpkı ressam olmanın öğretilemeyeceği ancak bir atölyede resim tekniklerinin öğrenilmesinin olanaklı olduğu gibi. Zaten sonuçta edebiyat da tıpkı resim gibi bir sanat dalı. Üstelik sırf bu yüzden – bizde olmasa da – yurtdışında tıpkı güzel sanatlar fakültelerinin olduğu gibi yaratıcı yazarlık bölümleri oldukça ilgi çekmekte.

Ancak ülkemizde de çeşitli yazarların farklı adlar altında gerçekleştirdikleri yaratıcı yazarlık atölyeleri mevcut. İşte “ben de yazarım!” diyenler için çeşitli yaratıcı yazarlık atölyeleri:

Bümed Yaratıcı Yazarlık Atölyesi

Sait Faik Armağanı ve Yunus Nadi Roman Ödülü sahibi Murat Gülsoy‘un düzenlediği bu etkinlik aslında yeni başlayanlar için yaratıcı yazarlık kursu ve ilk kursa katılanlar için olan yaratıcı yazarlık atölyesinden oluşmakta.

PHP’nin yaratıcılarından Zeev Suraski, Web Programcıları için Türkiye’de!

admin | 07 January 2009 14:19

Golden Horn Ventures‘un liderliğinde gerçekleştirilen Web Programcıları Platformu, web uygulamaları geliştiren herkesin çeşitli ortamlarda biraraya gelmesini sağlamayı amaçlayan gönüllü ve kâr amacı olmayan bir oluşum. 24 Ocak‘ta düzenleyecekleri ilk etkinlikte, web programcılarının hem teknik konularda, hem de teknik olmayan konularda soru sorabilecekleri ve cevap alabilecekleri bir platform yaratmanın peşinde. PHP dilinin yaratıcılarından ve geliştiricilerinden, PHP dilinin bugunku populerliğe ulasmasındaki en kilit isimlerden kabul edilen, web programlama dünyasının onemli isimlerinden Zeev Suraski ve yine PHP dilinin geliştiricilerinden, dünyanın en büyük açık kaynak şirketlerinden eZ Systems‘de proje liderliği yapan, katıldığı konferanslarla bir çok insana yön veren Derick Rethans da, bu etkinliğe katılacak ve konuşma yapacaklar. Ayrıca gün boyunca, 12 atölye düzenlenecek. Daha fazla bilgi icin www.webprogramcilariplatformu.org ziyaret edilebilir.

TV Diziler sezon finalleri ile yaz tatiline girerken , Şimdi de yarışma dizileri MODA oluyor. ! :)

taninmayan-68170 | 08 July 2007 09:56

TV Diziler sezon finalleri ile yaz tatiline girerken , Şimdi de yarışma dizileri MODA oluyor. ! 🙂

yurtdışında yayınlanan özellikle bir noktada
mesleki eğitim ve kişisel gelişim yönünden
bir nevi görsel staj anlamında konusunda uzman otoritelerin yorumları ve yarışmaya katılan gençlerin
doğru bir şekilde yönlendirmeleriyle
birlikte yapılması istenilen bir işin,
istenilen kaliteden nasıl yapılacağı hakkında

kısaca bir işin atölye kısmını, yani mutfağını öğreten
ve olayı gösteren bir çok kaliteli dizi

yavaş yavaş diğer mediya malzemesi oluşturan
içi boş yarışmalar arasında sıyrılarak
reyting pastasındaki hak ettiği payları alması

Sinemacı yada Tiyatrocu olmak ister misiniz?

| 04 May 2007 16:26

7. sanat olarak ifade edilen sinema’ya yatkınlığınız var yok yada tiyatro sanatçısı olmak istiyorum diyorsunuz ama konservatuvara gitmedim beni kim niye alsın diyorsanız işte size bir çözüm.
Çağdaş Sinema Oyunculuk Atölyesi.
Ümit Çırak, Ahmet Cemal, Alin Taşçıyan, Ali Düşenkalkar gibi ünlü tiyatrocuların hazırlamış olduğu atölyeye sizde başvurabilirsiniz.
Kim bilir belki bir gün sizi de ekranlarda izleriz.
http://www.bifilm.org/
İnternetten Başvuru için Tıklayın

photoshop ustalarından örnekler

ufopilotu | 12 April 2007 16:18

design
design

konu photoshop olunca hayalgücü ve yetenek birbirini bir şekilde bulup flört etmeye başlıyorlar. bundan en karlı çıkan galiba insanoğlu oluyor. tasarım harikaları ile dünyada ün salmış 10 değerli photosop ustasının neler yaptığına göz atmak istiyorsanız doğru yerdesiniz.

Adhemas Batista ustanın sitesinde photoshop çalışmaları bulunuyor ve sitede yazı tiplerinden takvimlere kadar çok çeşitli çalışmalar var. hemen hemen bütün tasarımlarda brezilya ile özdeşleşmiş belirgin bir stil yoğunluğu var. flash tasarımı olduğundan ayrı ayrı link veremiyorum şu an. 🙂