bildirgec.org

tanercavdar54

11 yıl önce üye olmuş, 6 yazı yazmış. 0 yorum yazmış.

DHTML’NİN FAYDALARI

tanercavdar54 | 17 February 2010 23:56

DHTML‘in olumsuz yönleri, sağladığı faydalara bakıldığında kullanılacağı yere göre bazen göz ardı edilebilir. Ayrıca bu konuda daha iyi çözümler de bulmak mümkün. Örneğin, tarayıcı uyumsuzluğunu gidermek için çok daha gelişkin DHTML kodlamaları yapılabilir. DHTML’in web geliştiricisine sağladığı faydaları ise şöyle sıralanabilir:

-Dinamik Stiller: Web sayfasındaki CSS stillerinin görünümünü değiştirmek mümkündür.

DHTML’NİN OLUMSUZ YÖNLERİ

tanercavdar54 | 17 February 2010 13:42

DHTML kullanmaya karar verirken iki kere düşünmek gerekir. Çünkü DHTML kavramındaki bazı olumsuz yönleri gözardı ederseniz istemediğiniz sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Nedir bu olumsuz yönler;

-DHTML web sunucularında çalışan bir kavram olmayıp, ziyaretçilerin bilgisayarlarında faaliyete geçen ve kullanılan tarayıcıya bağımlı (tarayıcı tipine göre farklı sonuçlar oluşturabilen), ziyaretçinin eylemlerine göre (örneğin bir nesneye mouse ile tıklanması) işleyen bir kavramdır. Bu husus tasarlanan sayfanın bütün ziyaretçiler tarafından aynı şekilde algılanmasını engelleyebilir.

İnsan Gücü Planlaması

tanercavdar54 | 17 February 2010 09:50

insan gücü planlaması yapmadan önce iş analizi ve iş yükü k analizinden elde edilen verilere göre sırasıyla; bürolarda görülecek işler belirlenir; sonra belirlenen işler, büro ve büro çalışanı tahsisi için gruplandırılır. Gruplandırılan işlere uygun büro çalışanları belirlenir ve atanır. Çalışanların iş tanımları hazırlanır, yetki ve sorumlulukları yazılı olarak belirlenir. Büro işlerinin verimli ve etkin bir şekilde sürmesi için ergonomik koşullara uygun büro malzemeleri belirlenir.İnsan gücü planlaması, işlerin yürütülmesi için gerekli olan iş gören türünü ve sayısını belirlemek amacıyla yapılır. Bürolarda insan gücü planlaması yapmadan önce iş analizlerinden elde edilen bilgilerle bir iş yükü envanteri çıkarılır. Bu iş yükü envanterine dayalı olarak işgücü (insan gücü) envanteri çıkarılır. Söz konusu envanterler, bürolara alınacak işgücünün sayısını, eğitim ve yetenek gereklerini tespit etmede kullanılır.İnsan gücü planlaması, bürolara elaman temin etmek amacıyla yapılır. Bürolarda istihdam edilecek işgörenler, beceri ve iş yükü envanterlerine göre iç kaynaklardan sağlanabileceği gibi, hazırlanan iş gerekleri ve iş şartnamelerine göre dış kaynaklardan da temin edilebilir. İç kaynaklardan temin etmede, beceri envanterlerinin yanında, çalışanların performans değerleme sonuçlarına göre yapılır. Büro çalışanlarının dış kaynaklardan temin edilmesi durumunda, referans kontrolü yapılmalıdır. Dış kaynaklardan elaman
temin edilmesinde güvenilirliği ve geçerliliği olan seçim kriterlerinin geliştirilmesi, bu seçim kriterlerine göre büro elemanının tespit edilmesi gerekir.

iletişimin Önündeki Engeller

tanercavdar54 | 16 February 2010 23:27

İletişim bağını kurabilmek, kazanılmış davranış ve becerinin sonucudur. bir araya gelip birbirleriyle öfkeli mücadeleye girişmekte kazanılmış bir davranış ve becerinin sonucudur. Bu bakıma kişiler iletişimi veya iletişimsizliği becerirler.
Fakat etkin bir iletişimin sağlanması için kişilerin dışında bir çok faktörün iletişime uygun olması gerekir. İnsanlar arasında etkin iletişimi zorlaştıran, çarpıtan hatta bazen imkansız kılan bazı engeller vardır.

-Kişisel farklılıklar
-Algıda seçicilik
-Kodlama farklılıkları
-Algılama farklılıkları
-Hatalı tamamlama (şartlanma)
-Duygusal durum
-Güven – Güvensizlik
-Kontrolsüzlük / Tutarsızlık
-Kişilik uyumunun tam olmaması
-Çevresel faktörler

Bu engelleri ortadan kaldırmak gelmek, sağlıklı iletişim önünü açabilir.

DHTML (Dynamic HTML)

tanercavdar54 | 16 February 2010 12:39

Dinamik HTML’nin ne olduğu konusunda söylenecek ilk şey, DHTML‘nin kendi başına bir dil ve bir standart olmadığıdır. İki büyük tarayıcı üreticisi olan Microsoft ve Netscape‘in versiyon 4 tarayıcıları ile bizleri tanıştırdıkları ve daha sonraki sürümlerinde de destekledikleri ve World Wide Web Konsorsiyumu (W3C) tarafından artık bir web standardı olarak kabul gören bir teknolojidir.

HTML Eklentileri

tanercavdar54 | 16 February 2010 11:21

Günümüzde tarayıcılar salt HTML komutlarını işlemek dışında multimedya (çoklu ortam) uygulamalarını da desteklemektedirler. Bunun için HTML’de bazı standart komutlar bulunsa da, çoklu ortam dosyaları istemci (client) tarafında çalıştırıldığı için tarayıcının da ilgili eklenti dosyaların biçimlerini tanıyor olması gereklidir.

Örneğin .mov uzantılı bir filmi tarayıcı içerisinde oynatabilmek için gerekli plug-in (eklenti) yüklenmiş olmalıdır. Web üzerinde kullanımı sıkça gördüğümüz mid, wav, avi, mpg gibi çoklu ortam dosya biçimleri genelde piyasaya sürülürken tarayıcıların içerisine gömülürler. Ancak bunların dışındaki bazı dosya biçimleri tarayıcıda çalıştırılmak istendiğinde gerekli eklentiyi yüklemek gerekir.
Dosya biçimleri, “MIME Type” (“maym tayp” şeklinde okunur) olarak adlandırılan yapılara göre sınıflandırılırlar.