bildirgec.org

cemazulevvel

11 yıl önce üye olmuş, 19 yazı yazmış. 17 yorum yazmış.

Maltepe Üniversitesi Öğrenci Filmleri Yarışması

cemazulevvel | 11 June 2008 17:59

Maltepe Üniversitesinin bu sene 6. sını düzenlediği Üniversiteler Arası Öğrenci Filmleri yarışması için son başvuru tarihi 18 Ekim 2008 Cuma günü… Yarışmada para ödülü de var,
Buna göre
1. lik ödülü, 3000 YTL
2. lik ödülü, 2000 YTL
3. lük ödülü ise 1000 YTL olarak belirlenmiş.
Yarışma bütün önlisans, lisans ya da yüksek lisans öğrencilerine açık. Her ne kadar son dönemlerde, özellikle sinema dalındaki yarışmalarda bir artış gözlendiyse de üniversitelerin düzenlediklerini ayrı tutmak gerekiyor. Kendi bünyesinde de Sinema ve Televizyon alanlarında eğitim veren bölümleri bulunan Maltepe Üniversitesi’nin düzenlediği bu yarışma katılımcılar açısından önemli bir deneyim oluşturacağa benzer…
Daha ayrıntılı bilgilere buradanulaşılabilinir.

Kartal Belediyesi Ulusal Kısa Film Festivali

cemazulevvel | 30 April 2008 11:36

Kartal Belediyesi’nin düzenlediği 2. Ulusal Film Festivali’ne son katılım tarihi
9 Mayıs 2008.

Geçen sene Mayıs ayında düzenlenen 1. Ulusal Kısa Film Festivali hem katılan eser sayısı hem de bu eserlerin niteliği bakımından oldukça göz doldurmuştu. Bu nedenle bu seneki festivale de katılımın büyük olması bekleniyor. Yarışmada dereceye giren eserlere, geleneksel Kartal heykelciğiyle beraber para ödülü de verilecek…

Para ödülleri ise şöyle:
1. olan esere 5000 ytl,
2. ye 3000 ytl,
3. ye 2000 ytl

Yarışmaya katılım koşulları ve daha ayrıntılı bilgiye buradan ve buradanerişilebilir.

5. adalar kısa film festivali

cemazulevvel | 17 April 2008 16:00

5. adalar kısa film festivali
5. adalar kısa film festivali

Bir kısa film yarışması duyurusu daha…
5. Adalar Kısa Film Yarışması.
Adalar Kültür Derneği ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema – Tv Merkezi işbirliğiyle düzenleniyor.
Yarışma, ‘ İstanbul Adalarında Yaşam’ ile ilgili eserler arasında yapılacak ve eserin maksimum süresi 30 dakikayı aşmayacaktır.
İlk üçe girenlere ödüller de mevcut;
Birinciye 3000 YTL
İkinciye 1500 YTL
Üçüncüye 1000 YTL

Son başvuru tarihi 31 Temmuz 2008…
Ödül töreni ise 17 Ağustos 2008 Pazar günü yapılacak.
Daha ayrıntılı bilgiye ulaşmak isteyenler buradan ve buradan ulaşabilir.

LİSELER ARASI KISA FİLM YARIŞMASI

cemazulevvel | 15 April 2008 09:26

kısa film yarışması
kısa film yarışması

‘Liseler Arası Kısa Film Yarışması’Türkiye’de lise öğrencilerine hitap eden tek ulusal kısa film yarışması.
Yarışmayı İstanbul Lisesi düzenliyor ve öğrencilere daha genç yaşlarında sinema sevgisini kazandırmayı amaçlaması bakımından önemli bir yarışma. Yarışma, yarışmacıların çektikleri filmlerin yurt çapında çeşitli festivallerde ve okullarda gösterimine de olanak sağlıyor.
Yarışmaya son katılım tarihi 9 Mayıs 2008 olarak belirlenmiş. Ödül töreni ise
5 Haziran 2008 Perşembe gecesi yapılacak.
Seçici kurulda kimlerin yer aldığını ya da yarışma ödüllerinin
neler olduğunu buradan ve buradan öğrenebilirsiniz.

afiş yarışması

cemazulevvel | 11 April 2008 09:14

sinepil.org, sinema ile ilgili yazıların ve yorumların dışında, bu alanda yapılan yarışmaların duyuru ve haberlerine de bir tek kaynaktan ulaşılabilmesine imkan verebildiği takdirde misyonunu tamamlar kanaatindeyim. Ve bu doğrultuda bir haber: “İSTANBUL ULUSLARARASI KISA FİLM FESTİVALİ” AFİŞ YARIŞMASI. 20. Uluslararası İstanbul Kısa Film Festivali’nin tanıtımında kullanılacak afişin belirlenmesi amacıyla düzenlenen yarışmaya son katılım tarihi 30 Haziran 2008 olarak belirlendi. Festival ise 5-12 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Yarışma sonuçları 1 Ağustos 2008 tarihinde açıklanacak. Daha ayrıntılı bilgilere buradan ve buradan ulaşabilirsiniz.

Yarışmada malzeme kullanımı ve anlatım tekniği serbest bırakılmış, aynı zamanda herkese açık. Yani katılım için profesyonel olmak gerekmiyor. Bu tür yarışmaların en güzel tarafı da bu bence… Yeni yeteneklerin ortaya çıkmasına imkân veriyor. En fazla dört eserle başvurulabiliyor ve eserlerdeki tüm yazıların Türkçe ve Fransızca olarak yerleştirilmesi gerekli. Yarışmaya katılmayı düşünenler için; kullanılacak bilgiler ve bazı ihtiyaçlar – Festival logosu ya da afişte kullanılacak isimlerin neler olduğuna dair bilgiler gibi – verdiğim linklerden temin edilebilir. Katılım koşulu için birkaç madde daha eklemişler; bunlar yazıların ölçüleri ve kullanılacak resimlerin türleri hakkında…

Banlanmaya son…

cemazulevvel | 03 April 2008 11:20

google adsense
google adsense

Google Adsense hakkında fazla bir şey söylemeye gerek yok aslında, büyüklü küçüklü webmaster’ların ekmek kapısı… Fakat bu büyük gelir kaynağının devamını sağlamak bazen zor olabiliyor. Sitenizi ziyaret eden bir ziyaretçi, ister bilmeden olsun isterse bilinçli olarak onlarca kez bir reklama tıkladığında siteniz google tarafından banlanıyor. Bir başka söylem ile artık gelir elde edemiyorsunuz. İşte bunu engellemek adına bu site bir script geliştirmiş. Buna göre aynı bilgisayardan birden fazla reklama tıklanmaya çalışıldığında otomatik olarak reklamlar açılmayacak hale geliyor. Script 3 satır kadar kısa…

çavdar tarlasında çocuklar

cemazulevvel | 21 March 2008 09:34

Çavdar Tarlasında Çocuklar (The Catcher in the Rye) J. D. Salinger`in tek romanı… Eşsiz benzersiz bir eser… Okuyanlar hak verecektir, yazarın derin bilgisinden değil, kaleminin kuvvetinden ya da diğer meslektaşlarından daha kültürlü olmasından dolayı hiç değil, samimiyetinden, doğallığından dolayı bu ünvan verilmiştir kendisine. Tıpkı kitabında anlattığı 16 yaşındaki Holden Caulfield gibi çocuksu olduğundan dolayı… .D. Salinger’in bu güne kadar basına sızmış birkaç tane fotoğrafı var sadece. 21. yüzyılda meşhur bir yazar ve sadece birkaç fotoğraf… İşte onun farklılığını ortaya koyan bir özelliği daha… Aşağıdaki resim bir arabanın içerisinden gizlice fotoğrafını çekmeye çalışan bir gazeteciyi fark ettiğindeki davranışı… Kim ne derse desin ‘çocuksuluk’ budur işte. Şöhretin zirvesindeyken kimseyle görüşmeme, fotoğraf çektirmeme gibi inatçı hareketler olsa olsa bir çocuğa yakışır zaten.

Şamanizm

cemazulevvel | 03 March 2008 20:10

Şamanizm; olayların teorik kısmına bile vakıf olamayan batılı araştırmacılar tarafından çok tanrıcılık, islamiyetin koruyuculuğunu savunanlarca ise, kötülemek maksadıyla, büyücülük ya da sihirbazlık olarak tanımlanan, fakat bu kısır tanımlamaların çok daha ötesinde, belki de insanoğlunun tabiatına en uygun inanç sistemi olarak karşımıza çıkan yaşam biçimi, din…

Dünyanın hemen her bölgesinde, Avustralya da Aborjinlerin, Afrika da ilkel kabilelerin, Avrupa da Fin ve Baltık halklarının, Kuzey Amerika da Kızılderililerin ve Güney Amerika da Amazon yerlilerinin, ama en şiddetli biçimiyle orta Asya da ki bozkır kavimlerinin yaşam biçimi olarak karşımıza çıkan bu din doğayla bütünleşebilmenin, ölümü ve yaşamı anlayabilmenin ortak dili aynı zamanda… Türklerin en eski dinidir şamanizmdir. Zaten, bir takım iddialara göre de, baskın yönleriyle islamiyeti de etkilemiş ve bu gün tasavvuf olarak tanımlanan düşünce sisteminin önemli parçalarından birisini meydana getirmiştir. Orta Asya da ki Şamanlar (kamlar) müzik ve dansın eşliğinde transa geçerek, ağızlarından köpükler saçarak, titreyerek ve çığlıklar atarak iyi ruhların tanrısına, gökyüzü tanrısı Ülgen’e kendi kavimleri için bolluk, yeraltındaki kötü ruhların tanrısı Erlik Han’ada düşmanları için hastalık ve felaket dilerlerdi. Bakın Cemal Şener Şamanizmin tanımını nasıl yapmış… “Şamanizm, trans durumuna geçebilme yeteneğine sahip kimselerin, doğaüstü varlıklarla ilişkiler kurarak onların güçlerini toplum yararına kullanmaları amacına yönelik olarak yapılan dinsel törenlerdir.”

kpds, üds ve toefl sınavlarına hazırlık

cemazulevvel | 27 February 2008 09:22

KPDS, ÜDS ve TOEFL gibi sınavlarda, maalesef, artık sadece yabancı dil bilgisi yeterli olmamakta, hatta yabancı dile hakimiyetten daha fazla, zamanı etkin kullanma, sınavdaki kalıplaşmış(!) soruların çözüm teknikleri ve tuzak soruların doğru cevaplandırılabilmesi gibi etkenler ön plana çıkmaktadır.
İşte tüm bunlara hazırlık aşamasında;
doğru uygulanacak sınav stratejilerine ve uygulanabilecek çalışma planına ulaşabilmek için buraya
Daha önceki çıkmış sınav sorularına ve bazı deneme testlerine erişebilmek için buraya
ve bu tür sınavların özellikle iş dünyasının hangi alanlarında ve hangi kademellerinde önemli olduğunu öğrenmek için de burayatıklayabilirsiniz.

Medieval Total War Hayranı mısın?

cemazulevvel | 19 February 2008 18:32

Gerçi herkesin zevki kendinedir ama oyun dünyasında birçoklarınca kabul edilen bir görüş gelmiş geçmiş en iyi starateji oyununun Total War olduğu yönündedir. Bilindiği gibi Total War oyunları aslında dört oyundan oluşan bir seri. Bu serinin en çok tutulanları ise Medieval Total War ve Medieval Total War 2… Şimdi hazır serinin yeni oyunu Empire Total War’ın ha çıktı ha çıkacak dedikoduları çoğalmışken sözkonusu oyunları ayrıntılı ve güzel biçimde anlatan şuradaki Türkçe siteye, bir de ingilizcesi olanlara görsel şölen sunacak buradaki ve şuradaki siteyi ziyaret edebilirsiniz.