bildirgec.org

yararlı site hakkında tüm yazılar

2007’nin en yararlı 10 web sitesi

hoodly | 28 November 2007 15:01

tabiki bu herkese göre farklılık gösterebilir ama about.com bunu bir şekilde oluşturmuş ve bizlere sunmuş. listeye şöyle bir göz atalım.

  1. news.bbc.co.uk/ – ingiliz devlet televizyonu bbc’yi herkes bilir heralde. onları 10 numarayı layık görmüşler. eğer dünyadan anında haberdar olmak istiyorsanız ve birazda ingilizceniz varsa ilaç gibi bir site açıkçası. unutmadan yazayım bbc’nin türkçe versiyonuda mevcut.
  2. lifehacker.com – lifehacker ise bizlere zamandan tasarruf yapmamızı sağlayacak öneri,bilgi ve ipuçlarında bulunuyor. sitede ayrıca downloadlar,kısayollar ve web siteleri hakkında yazılarda mevcut. sloganları ise “Don’t live to geek; geek to live!” yani bilgisayar delisi olmak için yaşama, hayat için deli ol. sitede bulunan topluluğa dahil olarak hayat ve teknloji üzerine düşüncelerinizi diğerleriyle paylaşabilirsiniz.
  3. Merriam-Webster – Merriam-Webster ise günümüz dünyasında çok önemli bir yere sahip olan ingilizceyi geliştirmek için çok faydalı bir kaynak web sitesi olarak göze çarpıyor.
  4. OnlineConversion.com – OnlineConversion.com ise online dönüşüm sitesi. aklınıza gelmeyecek kadar çok farklı alanda dönüşümleri gerçekleştirebilirsiniz bu sitede. mesela en basitinden açılar yada yemek ölçüleri ve finans gibi.
  5. howstuffworks.com – howstuffworks’ün türkçesi bu şey nasıl çalışır yada bu zımbırtı nasıl çalışır diye düşünebiliriz. ama açıkçası bu sözlerden daha fazlası var. bilimin ve günlük hayatın her alanında bir çok şeyler ilgili dolu dolu bilgi,resim ve videolar mevcut. bir örnek vermek gerekirse şurda google earth nasıl çalışırla ilgili yazıya ulaşabilirsiniz.
  6. homefair.com – homefair.com ise yaşadıkları mekanı değiştirecek insanlar için birebir bir kaynak. bir ailenin/insanın yeni bir yerde neye ihtiyacı olabilecekse onu bilgilendirmek için çok fazla içeriğe sahip.
  7. epinions.com – epinions.com ise insanlara alışveriş yapmadan önce insanlar tarafından ürünler hakkında yapılmış gerçekten doğru olan eleştiri ve fikirleri öğrenmek için ve alışveriş yaparken dorğ ürünü almak için ideal bir kaynak.
  8. webopedia.com – webopedia.com ise bilgisayar dünyasını tanımamız için çok değerli bir kaynak. mesela ddr ram ve sd ram arasındaki farkı öğrenmek webopedia.com ile çok kolay.
  9. news.google.com – google’dan bir parça olmasaydı olmazdı zaten bu listede. 4500 tane kaynaktan beslenen google news sayesinde dünyada olan biteni kaçırmanız pek muhtemel gözükmüyor.
  10. Stumbleupon.com – şimdi diyeceksiniz Stumbleupon’u google’dan daha yararlı yapan özelliği nedir? her zaman olmasa bile Stumbleupon sayesinde kullanıcıların sakladığı ve paylaştığı site ve bilgiler arasında arama yaptığımız için karşımıza çıkan sonuçlar bazen google’da olduğu gibi bizi hayal kırıklığına uğratmıyor. bir nevi süzgeçten geçmiş gibi oluyor ve bu nedenle Stumbleupon bu özelliği sayesinde google’dan bir adım önde oluyor bazı durumlarda.

Online olarak görev ve yapılacak işler listenizi oluşturun

spy1983 | 28 October 2007 11:39

Tweeto bir tarayıcı üzerine kurulu bir görev yönetim/yapılacak işler listesi olup, görevlerinizi çabucak ve kolayca planlayabilmenizi sağlayan, böylece günlük v eiş hayatınızdaki önemli şeyleri unutmamanızı sağlayan bir sistemdir.
Bütün görevlerinizi ve projelerinizi takip etmenize yarar, internet bağlantısı olmadan da çalışır, görevleri sürükle ve bırak şeklinde sıralayabilir, herhangi bir kelime ile listelerinizi filtreleyebilir ve ayrıca görev listenizi arkadaşlarınıza email ile atabilirsiniz.
Siteye buradan ulaşabilirsiniz.

kelime bulmaca-tamamlamaca: morewords

bildigimiz son sey | 28 September 2007 15:50

morewords.com aslında eksik harfli kelimeleri bulmamıza yardımcı olan genelde eğlencelik bir kelime sitesi. Ama şu an için alan adı (domain) piyasası kızıştığından, insanlar bunu yeni adlar üretmek/bulmak için kullanıyorlar. örneğin .us alan adı almak istiyorsanız siteye girip *us sorgusunu yaptığınızda ingilizcede -us ile biten kelimeleri görüyorsunuz. bunlardan ilham alarak www.alanadı.us şeklinde bir alan adı bulabiliyorsunuz.

ayrıca bulduğunuz kelimelere bir harf eklenmiş şekilleri varsa onları da görebiliyorsunuz.