bildirgec.org

underwater hakkında tüm yazılar

sualtı fotoğraf yarışması 2009 kazananları

xerre | 04 May 2009 16:06

daha önce burada ve şurada sualtı fotoğraflarından bahsedip birbirinden güzel örnekler vermiştik.
burada bahsi geçen ise Miami üniversitesi, Rosenstiel Deniz ve Atmosfer Bilimleri‘nin düzenlemiş olduğu sualtı fotoğraf yarışmasının sonucunda ödüle layık görülen çalışmalar.
5. kez düzenlenen yarışmaya bu yıl 23 ülkeden 918 fotoğraf ile başvurulmuş. yarışmada; geniş açı, makro ve balık veya deniz canlıları portresi kategorilerinin dışında öğrenci kategorisi de bulunmakta. işte Miami üniversitesinin düzenlemiş olduğu sualtı fotoğraf yarışmasının sonuçları:

Best Overall - Marchione Giacomo, Italy
Best Overall – Marchione Giacomo, Italy
Macro 1st Place - Vickie Coker Austin, TX
Macro 1st Place – Vickie Coker Austin, TX

mükemmel fotoğraflarla bir sualtı fantezisi

xerre | 18 March 2009 21:12

50 muhteşem sualtı fotoğrafı adlı bildiride sualtı fotoğrafçılığına az da olsa değinmiştik.
sualtında yakalanmış bir fotoğraf karesi çok farklı bir etkiye sahiptir. fakat ışığın ayarlanması olsun, kompozisyonun oluşturulması vb. olsun sualtı fotoğrafçılığı (*) biraz daha zahmetlidir ve uzmanlık gerektiren bir sanattır.
sanatçı Elena Kalis daha zor bir işe kalkışıp, ışık, renk ve kostüm ayarlaması ile sualtında fantastik bir dünya yaratmış.
sanatçının tanımı ile “rüyaların gerçek, hayallerin özgür olduğu, fantezi gibi büyülü bir dünya”

Sualtı Fotoğraf Maskesi

eminkeles | 20 December 2007 13:51

Liquid Image
Liquid Image

3.1 ve 5 megapiksel çözünürlüklerde fotoğraf çekmenize yarayan bu maske görünümlü zamazingo aynı zamanda bir fotoğraf makinesi ve video kamera. 16 MB dahili hafızaya ve sd hafıza kartı girişine sahip. Ellerinizi özgür kılarak fotoğraf çekebileceğiniz bu maskeyi 5 metre derinliğe kadar kullanabilir çektiğiniz fotoğrafları sd karttan veya usb çıkışından bilgisayarınıza aktarabilirsiniz. Fiyatı 100 dolar civarında olması beklenen maske önümüzdeki ay satışa sunulacak.

Tam Mustafa Topaloğlu’nun “Kalemi”

zabun | 01 July 2006 16:19

1965 yılında Paul Fisher tarafından “Anti-Gravity Pen” adıyla patenti alınan uzay kalemi, 1968’de Apollo 7‘de kullanılmış. NASA‘nın 2 sene boyunca teste tabi tuttuğu (uzay seferlerinde tükenmez kalemin, yer çekimsiz ortamdan dolayı yazamaması sorununa çözüm üreten) kalemlere herkesin ulaşması mümkün. Fisher Space Pen; su altında, -45 ve +200 derece sıcaklıklarda, 100 yaşına gelmiş olsa bile yazabiliyor. Üstelik yazılan yüzeyin kaygan veya ıslak olması ya da tavanda olması, yazmasına engel olamıyor. Kalemin kartuşundaki 35psi gaz basıncı, tiksotropik nitelikteki mürekkebi tungsten karbit bilyeye iletiyor. Bu özellikleri sayesinde kalem sıradışı ortamlarda da yazabilmekte. Kalemin farklı çeşitleri Space Pen sitesinden sipariş edilebiliyor.