bildirgec.org

tükenmez kalem hakkında tüm yazılar

El yazısını kaydeden kalem!

kalsiyum sandoz | 27 September 2008 22:55

Zpen
Zpen

Dane Digital‘in geliştirdiği kalem ile herhangi bir yüzeye yazılan yazıları kaydedip bilgisayara aktarmak mümkün. 1GB USB hafızası olan kalemin mürekkebi bittiğinde sıradan mürekkeplerle doldurulabiliyor. Zpen bir kalem bir de alıcıdan oluşuyor, tek 1.2 V NiMH pille 70 saate kadar çalışıyor ve fiyatı 100$.

Bu kalemin 13 parmağında 13 marifet var

Xas | 27 August 2008 09:51

Firebox‘un geliştirdiği bu kalem James Bond filmlerinde gördüklerimize benziyor.

Dışarıdan sadece bir kalem gibi görünmesine rağmen değişik bölümlerinde bıçak, testereli bıçak, cımbız, kablo kesici, değişik tornavidalar gibi tam 12 alet barındırıyor. Ayrıca normal bir tükenmez kalem gibi çalışabiliyor.

Tükenmez kalem kapağında çatal bıçak kaşık

| 02 February 2008 11:38

Bildiğimiz tükenmez kalem kapaklarını farklı bir işlevle kullanmak ilginç bir fikir. Özellikle aparatif yemekler yemek zorunda kalınan öğle yemeklerinde kullanılamak için ideal. Tabi sağlam olması şart. Yemek yerken çıt diye kırılan cinsten değilse eğer, düşünülebilecek bir zamazingo. Bu tasarım “2015’te bir akşam yemeği” adlı yarışmada derece almış. kaynak 1 2

Masaj yapan kalem

darjeeling | 01 October 2007 11:56

Fazla söze gerek yok. Bu kalem aynı zamanda bir masaj aleti ve size taşınabilir huzur sunuyor. Fiyatı 9 dolar ve çalıştırmak için arkasındaki siyah düğmeye basmanız yeterli.Benzeri burada da mevcut.

Kurşun Kalem

pilli pati | 27 April 2007 08:04

kurşun kalem
kurşun kalem

Kurşun kalemi icadedenler, 1790-1795 yılları arasında, biri Fransa’da diğeri de Avusturya’da birbirlerinden habersiz uğraşırlarken, bu icadın bir dönem tükenmez kalemin karşısında boynu bükük kalacağını, fakat yine de bir gün yerçekimsiz ortamda tekrar zafer kazanacağını bilemezlerdi, tabii…

Dünya üzerindeki icatlar, vücuda getirilirken mucitlerinin kafalarında oluşan fikirlerden çok ötelere de gider. Bu “alıp başını gitmek” mevzuu kurşun kalem için de geçerli olmuştur, zira, bugün kurşun kalemler yaldızlı pırıltılar bırakabilir kağıt üzerinde, yahut, karanlıkta kolay okunması için parıldayanları da vardır. Yazdıkça çiçek kokuları salıverenleri, hatta yanlışlıkla duvara yazılırsa suyla silinebilen cinsleri mevcuttur…

Kalemin Son Hali

zabun | 03 July 2006 15:01

Yoropen denilen yeni kalem tasarımı ile sıradan kalemlerle yaşanan tipik sorunları ortadan kaldırabileceği düşünülüyor.

1- El kaslarında yorgunluk :
sıradan kalemlerin parmak desteği olmadığı için kalemi tutmak için harcanan güç ve gerinimden dolayı uzun yazım sürelerinden sonra ağrıya sebebiyet verebilir.

2- Kötü duruş şekli :
yazı yazarken özellikle çocuklar yazdıklarını görebilmek için kafalarını öne eğerler, bu boyundaki ve omurgadaki ek gerilim ağrıya sebebiyet verebilir.

Tam Mustafa Topaloğlu’nun “Kalemi”

zabun | 01 July 2006 16:19

1965 yılında Paul Fisher tarafından “Anti-Gravity Pen” adıyla patenti alınan uzay kalemi, 1968’de Apollo 7‘de kullanılmış. NASA‘nın 2 sene boyunca teste tabi tuttuğu (uzay seferlerinde tükenmez kalemin, yer çekimsiz ortamdan dolayı yazamaması sorununa çözüm üreten) kalemlere herkesin ulaşması mümkün. Fisher Space Pen; su altında, -45 ve +200 derece sıcaklıklarda, 100 yaşına gelmiş olsa bile yazabiliyor. Üstelik yazılan yüzeyin kaygan veya ıslak olması ya da tavanda olması, yazmasına engel olamıyor. Kalemin kartuşundaki 35psi gaz basıncı, tiksotropik nitelikteki mürekkebi tungsten karbit bilyeye iletiyor. Bu özellikleri sayesinde kalem sıradışı ortamlarda da yazabilmekte. Kalemin farklı çeşitleri Space Pen sitesinden sipariş edilebiliyor.

Write Light ile Ne Yazdığınızı Görün

zabun | 11 June 2006 17:20

Karanlıkta, bazen not almak zorunda kalabiliyoruz. Şaire ilham gecenin bir yarısı, tam ışıkları söndürüp uzanmışken gelebiliyor. Işıkları açıp yerine döndüğünde ise herşeyi unutabiliyor. Bir seminerde konuşmacı, PowerPoint sunusunu anlatmak için, ortamı karartıyor ama katılımcılar bu arada not tutamaz oluyor (Bkz. Tavuk karası). İşte eğer, şairin başucunda ya da katılımcının cebinde olaydı şu meretten, tıkır tıkır döşeyivermiştiler satırları kağıda. Anladınız sanırım, mevzu bahis kalemin tam ucunda bir ışık kaynağı var ve tam yazdığınız zemini aydınlatıyor.

  • Ultra parlak beyaz LED (100,000 saat ömürlü)
  • Kaliteli silah metalinden gövde
  • Kavramayı kolaylaştıran yumuşak plastik hat
  • 70 saat pil ömrü
  • Pili ve mürekkebi yenilenebilir