Griffin firmasının sıradışı tasarımlarını daha önce de sitede okuma fırsatınız olmuştur. Yine Griffin firmasından yine sıradışı bir tasarımı sunuyorum. Artık yolculuklarınızı eğlenceye çevirebilecek bir şeye!
Griffin firmasının sıradışı tasarımlarını daha önce de sitede okuma fırsatınız olmuştur. Yine Griffin firmasından yine sıradışı bir tasarımı sunuyorum. Artık yolculuklarınızı eğlenceye çevirebilecek bir şeye!
Microsoft’un ses getiren yeni arama motoru Bing’in, kullanıcılar tarafından en beğenilen özellikleri arasında; ana sayfasının arkaplanında yayınladığı fotoğraflar da bulunmakta.
Hergün değişen bu fotoğraflar üzerinde imleç ile dolaşıldığında, fotoğrafla ilgili bazı bilgiler de edinilebiliyor. (Bu özellik şimdilik Bing’in Türkiye versiyonunda bulunmuyor.)
Microsoft, daha önce oldukça yüksek bir fiyatla bir miktar hissesini de aldığı Facebook’un kullanıcılarına yönelik olarak, bir facebook uygulaması olan Bing Photo Contest (Bing Fotoğraf Yarışması) uygulamasını duyurdu.
Bing, bu uygulama ile Summer Travel Photo Contest (Yaz Seyahati Fotoğrafları Yarışması) teması ile facebook kullanıcıları arasında bir fotoğraf yarışması düzenliyor.
google, google map’e daha önce trafik, resim, video, wikipedia gibi katmanlar ekleyerek kullanıcının google map üzerinden çeşitli içeriklere erişimini sağlıyordu. google son olarak www.webcams.travel sitesinden aldığı 15 dakikada bir yenilenen ve dünya’nın çeşitli yerlerinden canlı yayın yapan webcam’ler ile bir webcam katmanını google map’e ekledi.
WordPress üzerinde çalışan seyahat blogları için faydalı olacak bir eklentiden bahsetmek istiyorum. Her ne kadar WP kullanmasam da sık ziyaret ettiğim sitede tavsiye yazısını duyunca paylaşmak istedim. WP 2.7 versiyonuyla çalıştığını da atlamayalım.
LOCAL CURRENCY
Uluslararası okuyucuları olan seyahat blogları için harika bir eklenti. Blogunuzda gecen fiyatları kendi para biriminizde yazacaksınız ve LocalCurrency ziyaretçinizin IP adresini otomatik olarak algılayacak ve para birimini onun kuruna göre yayınlayacak.
Diyelimki Antalya’ki X pansiyonundan bahsediyoruz ve geceliği 60 TL. Blogunuzun Almanya’daki okuyucusu bu pansiyonla ilgili yazınızı okurken fiyat bilgisi 60 TL (€28,3) olarak görecek.
Ne yazık ki eklenti fiyatları herzaman aynı para biriminde listelediğinizi varsayıyormuş. Yani hangi kuru seçerseniz hep o kurda çevirecek, İtalyadaki bir hostelden bahsederken yazdığınız €’yu da TL olarak algılayacak.
Bildiğiniz gib Work and Travel’ın dünyada(özellikle ülkemizde) popülaritesi gün geçtikçe artmakta. Popülaritesi özellikle bu yıl iyice artmaya başladı, daha geçen sene ortalıklarda pek görünmeyen Work and Travel‘cı firmalar bir anda türediler. Sadece iki tane firmanın aynı yerde art arda kurdukları stantlara rastlamam bu konuyu düşünmeme sebep oldu. Bacasız Sanayi diye birçok ülkenin önemli bir gelir kaynağı olan turizmi geliştirmenin çok zekice bir yolu. Cebine 3.500 doları koyan Amerika yollarında diyeceğimiz günler yakındır bu görünüşle. Aslında alan memnun satan memnun bu seyahat sonucunda(yani benim gözlemim bu). Nasılsa gidip orada çalışıp paranı çıkartıyorsun, artı yabancı dilini geliştirip, yurt dışı görmüş oluyorsun. Nasıl memnun olmayasın. Ama ilginç olanı Amerika bu yolla işçi ihtiyacını da karşılıyor. Böyle bir memnuniyet kolay kolay bulunmaz.
planet eye, gezmeyi seven insanlar için yeni yerler keşfetmeden evvel gidecekleri yerler hakkında bilgi almak isteyen kullanıcılar için güzel bir çözüm sunuyor. Dünya üzerindeki şehirler hakkında detaylı bilgiler, fotoğraflar, görülmesi gereken tarihi yerler, konaklama ve yemek yemek için mekanlar tanıtılıyor. Daha önceden gezip görenlerin o yer hakkındaki görüşlerine yer veriliyor. bknz. istanbul
http://funtasticus.com/20071219/and-i-think-to-myself/
http://www.jaypatelphotography.com/
http://www.momentaryawe.com/
Daha önce buradakalacak yer konusunda buradada uçacak araç konusunda bir takım bilgiler vermiştim. Şimdi de seyehatler sırasında internetten nasıl yararlanılabilir onunla ilgili bir kaç siteyi inceleyelim. Öncelikle kaynak olarak bir seyehat blogu olan travelhacker‘dan yararlanacağız. Travelhacker, bizim için en iyi 50 web 2.0 seyehat aracını sıralamış. Ben incelediklerim hakkındaki açıklamaları ve görüşleri de paylaşmak istiyorum: