bildirgec.org

BUYUK RAKI

11 yıl önce üye olmuş, 9 yazı yazmış. 2 yorum yazmış.

Obama Başkan’a açık mektup.

BUYUK RAKI | 20 March 2009 12:32

Maksimov sana süper bir teklifte bulundu umursamadın. Ben olsaydım bir dakika bile düşünmezdim ama ne yapalım sen kaybettin. Tabi aslında sen de haklısın bilmiyorsun Maksimov’un rakı sofrasında muhabbetini hatta sıradan bi rakı muhabbeti nasıl oluronu bile bilmiyorsundur sen. Aslında Maksimov’un teklifinden bile haberin yok ya neyse. Bu arada teklifi bir de ben burda tekrarlayayım: Sana Türkiye’ye gitme dedi, şahane tekirdağ rakısı ve kallavi çilingir sofrası teklif etti. Senin adına ne kadar üzülüyorum anlatamam.
Şimdi asıl konuya gelelim. Seninle ilgili son haberleri okurken aklıma geldi bu mektubu yazmak. Madem kararlısın Türkiye sınırlarına girmeye hoş gelirsin sefalar getirirsin, başımızın üstünde yerin var.
Ama sana nacizane bir tavsiyede bulunmak istiyorum yüksek müsadenle. Memleketimin güzide, seçkin üniversiteleri sana fahri doktora payesi vermek için sıraya girdi. Davetiyeleri gitti bile James Jeffrey’e sor istersen. Aman diyim sen sen ol geri çevir, lütfen kabul etme.

Memleketimin şer odakları zaten ortalığı karıştırmak için fırsat bekliyorlar, seni bu işe alet etmesinler aman diyeyim. “Ne olur ki anadoluda bir üniversiteye gitsem, doktorayı kabul etsem, şık bir konuşma yapsam” diyeceksin. Ahanda bu yazacaklarım olur: Şimdi varsayalım teklifimizi kabul ettin, fahri doktora binişimizi giydin, milyonlarca Amerikalı’yı peşinden sürüklediğin, Jon Favreau tarafından yazılmış, konuşmalardan birini yapıyorsun. Tam o anda günlerce gazlanmış bi gariban kardeşim çıkacak konuşmanın orta yerinde “Filistine selam, direnişe devam” demeye kalkacak. Ve film burda kopacak gencecik oğlan/kız daha sloganını tamamlayamadan, karga tulumba çıkarılacak dışarı. Artık senin gizli servis elemanları mı alır yoksa bizim siviller mi orası belli olmaz. Belli olan tek şey o kardeşim için hayat kararma noktasındadır artık. Ondan sonra mı? Biz doğal olarak gaza geliriz ne oldu bu oğlana/kıza diye sokaklara dökülürüz. Atatürk Bulvarı 110 numara önüne siyah çelenk bırakmalar mı dersin, Taksim meydanında toplanıp hesap sormaya çalışmak mı dersin her ortamda tepkimizi koyarız sazan gibi.
Büyük abilerimiz daha büyük abilerinden aldıkları gazla bize verdikleri gazın dozunu arttırdıkça alayına isyan deriz. Tabi sevgili polis abiler de müdahale etmek zorunda! Emir demiri keser ne de olsa. Gözlerindeki iki damla yaşa bakmadan sırtımızda kırarlar haydarı, deodorant niyetine biber gazı koklatırlar bize. Bu arada karşıt görüşlü grupların birbirine girmesini hiç saymayacağım. Durduk yere gerginlik, kargaşa çıkacak, canını sıkacaklar anlayacağın.

YÖK’den yurtiçi öğrenci değişim programı

BUYUK RAKI | 22 February 2009 18:31

Üniversite öğrencilerine farklı kültürler ve eğitim sistemlerini tanıma imkânı sunan Easmus öğrenci değişim programının Türk üniversiteleri arasında uygulanabilmesini sağlayan “Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programı kısa adıyla “Farabi Değişim Programı” başlıyor. 4.11.1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 7 nci, 10 uncu ve 65 inci maddeleri hükümlerine dayanılarak hazırlanan “Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programına İlişkin Yönetmelik” (Farabi Değişim Programı) Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Üniversitelerin önlisans, lisans, ve lisansüstü bölümlerinde öğrenim gören öğrencilerin farklı şehirlerde ya da aynı şehirdeki farklı üniversitelerde öğrenim görmelerini sağlayacak programın ilk değişim öğrencileri Mart ayında yapılacak ilanlar ile 2009-2010 akademik yılında programdan faydalanabilecekler.Erasmus programındaki uygulamalarla çok benzerlik gösteren Farabi programı, Erasmusun aksine daha sıkı hükümler içeriyor. Evrakların zamanında teslim edilmemesi bile hibe iadesi ile sonuçlanabiliyor Üniversite öğrenimini memleketinden uzakta devam ettiren öğrenciler için çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Ailenizin yanında bir ya da iki yarıyıl öğrenimine devam edip hem de bu dönem için Üniversitenizden YÖK’ün desteği ile burs alacaksınız. Bu dönemde eğer başbakanlık bursu ya da KYK kredisi alıyorsanız bunlar da kesilmeyecek.
Farabi ile ilgili yönetmeliğin tamamını YÖK web sayfasından okuyabilirsiniz

Global Mobile Awards 2009’da Türk başarısı!

BUYUK RAKI | 20 February 2009 11:59

TonlaKazan
TonlaKazan

İletişim endüstrisinin en saygın ödüllerinden biri olan ve bu yıl 14.’sü düzenlenen olan GSMA Global Mobil Ödüllerinde kazananlar açıklandı. GSMA’da kazanmanın şirketler için muhtemel müşteriler arasında farkındalığın artması, küresel medya desteği ve eşsiz promosyon platformu gibi bir çok getirisi bulunmakta.
Ödül töreni komedyen Michael McIntyre’in sunumuyla İspanya’nın Barcelona şehrinde yapıldı. GSMA CEO’su Rob Conway ödül töreninin açılışında yaptığı konuşmada bir çok kategoride endüstrinin farklılığını derinliğini yansıtan 450 şirketin yarıştığını ve ekonomik belirsizlik döneminde bile mobil endüstrisinin büyümeye devam ettiğini söyledi.

En iyi mobil eğlence,en iyi mobil servis, en iyi pazarlama ve promosyon, en iyi teknoloji gibi kategorilerin yer aldığı yarışmada Turkcell hizmeti olan TonlaKazan da en iyi mobil reklam kategorisinde ödüle layık görüldü.
Diğer kazananları burada görebilirsiniz.

Seyahat blogları için kur çevirme eklentisi

BUYUK RAKI | 18 February 2009 14:03

WordPress üzerinde çalışan seyahat blogları için faydalı olacak bir eklentiden bahsetmek istiyorum. Her ne kadar WP kullanmasam da sık ziyaret ettiğim sitede tavsiye yazısını duyunca paylaşmak istedim. WP 2.7 versiyonuyla çalıştığını da atlamayalım.

LOCAL CURRENCY

Uluslararası okuyucuları olan seyahat blogları için harika bir eklenti. Blogunuzda gecen fiyatları kendi para biriminizde yazacaksınız ve LocalCurrency ziyaretçinizin IP adresini otomatik olarak algılayacak ve para birimini onun kuruna göre yayınlayacak.
Diyelimki Antalya’ki X pansiyonundan bahsediyoruz ve geceliği 60 TL. Blogunuzun Almanya’daki okuyucusu bu pansiyonla ilgili yazınızı okurken fiyat bilgisi 60 TL (€28,3) olarak görecek.
Ne yazık ki eklenti fiyatları herzaman aynı para biriminde listelediğinizi varsayıyormuş. Yani hangi kuru seçerseniz hep o kurda çevirecek, İtalyadaki bir hostelden bahsederken yazdığınız €’yu da TL olarak algılayacak.

2009 ÖSYS Maratonu başladı

BUYUK RAKI | 17 February 2009 17:03

14 Haziran 2009 tarihinde yapılacak olan Öğrenci seçme yerleştirme sınavı için başvurular başladı. 27 Mart 2009 tarihine kadar sürecek olan başvuru sürecinde adaylar ÖSYM sınav merkezi yöneticiliklerinde, Ortaöğretim kurumlarında ve ÖSYM internet sitesinde başvuru yapabilecekler.
Sınavda bir defada başarılı olamayan öğrenciler (benim gibi) ne yapacaklarını biliyorlardır. İlk defa sınava girecek öğrenciler için izleyecekleri yol aşağıda.

Türkcell Milli Piyango’ya Talip

BUYUK RAKI | 17 February 2009 14:33

http://www.milliyet.com.tr/Ekonomi/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&Kategori=ekonomi&KategoriID=&ArticleID=1060705&Date=17.02.2009&b=Turkcell Milli Piyango ozellestirme ihalesine katilacak&ver=48

Siyahî Tarih Ayı nasıl kutlanır?

BUYUK RAKI | 14 February 2009 16:03

Siyahî Tarih Ayı kutlanıyor” başlıklı yazıyı yazdıktan sonra resmi kutlamalar dışında siyahî kardeşlerimiz nasıl kutluyor acaba diye internette gezerken aşağıdaki yazıyı buldum. Çevresinde siyahî dostları olan ve onlara bu ay bir güzellik yapmak isteyebilecek okuyucular için çevirisini yapmaya çalıştım. 7 adımda Siyahî Tarih Ayı kutlamaları için okumaya devam ediniz.
Bu arada 7. adımda Jackie Robinson’u beyzbol oynamaya ikna eden Brooklyn Dodgers yöneticisi Branch Rickey’den bahsediyordu Ahmet ERTEGÜN bana daha şık geldi.

İhtiyacınız olan Şeyler:
•Siyahî Tarih ve Kültür hakkında kitaplar
•Güneyli yemek kitapları
•Parti yiyecekleri
•Jazz CDleri
•Uçak biletleri
•Parti içeçekleri
•Müze biletleri
•Afrikalı-Amerikalı yemek kitapları

Siyahi Tarih Ayı Kutlanıyor

BUYUK RAKI | 13 February 2009 17:17

Siyahi Tarih Ayı kutlamalarında kullanılan posterlerden biri.
Siyahi Tarih Ayı kutlamalarında kullanılan posterlerden biri.

Siyahi Tarih Ayı KutlanıyorAmerika Birleşik Devletleri’nde, siyahî kökenli insanların kültür, tarih ve mücadelelerini anacakları ve ” Siyahî Tarih Ayı” olarak adlandırılan etkinlik ayı başladı. 1926 yılından bu yana, Şubat ayı boyunca devam eden kutlamaların teması Afrikalı Amerikalıların Yaşamı ve Tarihi Üzerine Çalışmalar Derneği (ASALH) tarafından kararlaştırılmaktadır. Bu yılın teması ise “The Quest for Black Citizenship in the Americas” yani “Amerika’da siyah vatandaşlık için arayış”. Günümüzde birçok internet sitesi de gerek bannerlar ile gerekse özel bölümler açarak destek vermektedir. Bunlardan birisi çevrimiçi müzik sitesi www.imeem. com’un hazırlamış olduğu “müzik sayesinde siyahi tarih” sayfaları burada geçmişten günümüze farklı müzik türlerinde siyahi müzisyenlere yer veriliyor. Amerikan Deniz Piyadelerinin bilgilendirme sayfasında da bir video yayınlanmakta. 2007 yılında Amerika Birleşik Devletleri Türkiye Büyükelçiliği de bazı konser, konferans gibi etkinliklerle bu geleneği Türkiye’de yerleştirmeye çalıştıysa da başarılı olamadı.2009 yılı için elçilik tarafından henüz bir açıklama yapılmış değil.