bildirgec.org

the man from earth hakkında tüm yazılar

Sirius B ya da Uzaylılar Gerçekten Yaşadı mı Patron

vivian darkbloom | 13 October 2009 13:09

Evvelki gün ODTÜ Astronomi Topluluğu’ndan birinin telefonla radyoya bağlanmasına denk geldim. Tam kırmızı ışıkta denk geldiği için rahat rahat dinledim kendisini. UFO diye bir şey yoktur yoktur diye bir mesaj verdi Türk halkına. Sonra hızını alamadı uzaylı diye bir şey de yoktur dedi. Öncelikle adını bilmediğim bu insanı, sorgulamayı kısa kesen geniş vizyonundan ötürü takdir ediyorum. UFO efsaneleri benim de Haktan Akdoğan sağolsun tiksindiğim, “yok artık Lebron James” tepkileri verdiğim bir husus. Ancak gezegenimiz dışında bir yerlerde hayat olabileceği olasılığını kat’a reddetmek, bu uğurda kafayı kırmış bilim adamlarına nah çekmek gibi bir şey. “Şüphesiz ki biz onları(yıldızları) siz geceleri sevdiceğinizle romantik vakit geçirebilesiniz diye yarattık.”–bab 1.

Sana laflar hazırladım Astronomi topluluğu temsilcisi ama burası yeri değil.

the man from earth

orioncabbar | 16 August 2008 09:31

the man from earth
the man from earth

bilim kurgu denince genellikle akla dev robotlar, mutasyona uğramış yaratıklar ya da kahramananti kahraman gelir. ama bilim-kurguyu bilim-kurgu yapan aslında, beslendiği alt metindir.

bu önermeden yola çıkarak, belki de şimdiye kadar çekilen bilim kurgu filmler arasında maliyeti en düşük, kadrosu en minimal bir filmden bahsetmek istiyorum, the man from earth. senaryosu, 60’lı yıllarda Star Trek, Fantastic Voyage gibi tv dizilerinin (bazı) bölüm senaryolarını yazan Jerome Bixby‘ye ait. filmin, şahsi kanaatimce, en ilginç tarafı 87 dakika uzunluğundaki filmin size 10 dakika sürüyor gibi gelmesi. aksiyondan hoşlanmayan bilimkurguseverlere duyrulur.

neredeyse tüm kadro!
neredeyse tüm kadro!

10.000 yıl yaşamak

shakaci | 02 May 2008 23:45

öncelikle zordur, zahmetlidir. yaşayabilecek olan varlık olaraksa insan öngörülüyorsa bi daha düşünülmelidir. vücud bütünlüğünü koruyarak, gerekli olan biyolojik onarım ve yenilemeleri vücut yapabilirse pekte uzak olmayan bir önermedir. yaşlılık hastalığı ile 10 yılda 100 yaşında bir insan haline gelebiliniyorsa, sanırım uzatılmış bir yaşam formu oluştuğunda insan da 10.000 yıl yaşayabilecektir. ölümsüzlüğe girmeyelim, orası ayrı.

insan yaşamı iklim, yaşama koşulları, stres vs. gibi etmenlerle örselense de, ortalama olarak insan yaşamını 85 yıl kabul edersek, bunu tamamlayabilme ihtimalinin de yerine göre mümkün olmadığı sonucuna gideceğizdir. fakat yine koşullarla orantılı olarak, geçmişte insan yaşamının ne denli kısa olduğunu ve geçen zamanda bu oranın neredeyse %40 artığını hatırlatmak bu teze yönelik gerçelleme olacaktır.