bildirgec.org

tesis hakkında tüm yazılar

niğde gazozu

nazokiraze | 07 October 2009 11:45

1960 yıllarda İsmet Olcay tarafından bir işletme kurulur ve Niğde Gazozu adında alkolsüz gazlı içecek üretilmeye başlar. İsmet Bey’in vefatından sonra oğlu Selçuk Olcay ve kayınbiraderi Asım Abay tarafından devam ettirilen gazoz üretimi 45 yıllık geçmişe sahip.1992 yılında 5500 metrekare arazide bugün ki modern tesisler kurulur, 2000 li yıllarda ise makineler, sistemler yenilenir, değişim vazgeçilmez olur, bunun neticesinde 2003 yılında marka beratı ve TSE belgesi alınır, bundan sonra daha fazla tanınmaya başlar Niğde Gazozu.(16 ilde 21 bayii mevcut)

Niğde aslında gazoz deyince akla ilk gelen şehirlerden biri çünkü gazoz ilk kez maden sodası ile birlikte 1890 ‘lı yıllarda Niğde’li bir Rum olan Alexandr Mısırlıoğlu tarafından getirtilmiştir. Mısırlıoğlu sonradan gazoz yapmak için gerekli olan makineleri satın alır ve üretime geçer.(ilk gazozun adı Mısırlıoğlu’dur ,sonradan Hasanbey, Banu gibi gazozlar çıkmıştır)

Mısır a değil, fasıla..

pillibebekkuyuda | 26 November 2008 09:57

Verilen geç karar neticesinde, Mısır a bilet bulamayıp fasıl a gitmiştik..

Kış bayramlarını, yazlık yerlerde geçirmekten hoşlanmayan ben, samimi bir arkadaşımın teşvik etmesiyle termal tesislerinde almıştık soluğu..

Dört gün boyunca gündüzleri, bornoz ve havlu terliklerle, asansör de dahil, 5 yıldızlı bir otelde gezinmek, gerçekten hoş bir duyguydu, bana verilen battal boy bornozu, saymaz isek..

Çamur banyosuna koş, masaja koş, hamama koş, hayatımın en güzel tatillerinden biriydi..

Tesis (Tez)

meh | 12 November 2008 15:42

Yönetmenliğini ve senaristliğini Alejandro Amenábar‘ın yaptığı film, İspanya’da bir sinema okulunda okuyan Àngela’nın sinemada şiddet konulu bir tez hazırlaması üzerine kuruludur. Tezine yardımcı olması için korku filmlerine ilgi duyan Chema adlı öğrenciden yardım alır. İkili, projelerine çalışırken ellerine gerçek cinayetlerin gösterildiği snufffilm geçer.Filmin kaynağına ulaşırken aynı zamanda aslında bir dizi cinayete ve bu filmlerden hoşlanan bir grubun varlığına ulaşırlar.
Daha 24 yaşında bu denli gerilimi yüksek bir film yapan Amenábar, toplumun şiddet öğesini basite indirgeyerek algılamasını sorgulamakta ve bunu bir ilk film olmasına rağmen ustalıkla göstermektedir.

Fragmanı içinburaya bakabilirsiniz

ÖLÜYORUZ FARKINDA MISINIZ?

guddicini | 31 August 2007 19:52

Her gün yeni bir orman yangını- bugün yine 50 hektarlık bir orman yangını haberi var,sularımız tükeniyor,evimizdeki musluklardan sadece tısssssss sesi geliyor ,topraklarımız kurudu,sondaj yapılarak 100-150 metreden çıkarılan sular bile azaldı,ondan derinde su mu var,kaya mı bilemiyoruz.Bu da susuzluktan çatlayan verimli topraklarda yetişmesi beklenen sebzelerin veriminin düşmesini veya daha olgunlaşamadan kurumasını sağlıyor. Sular tükendikçe,suyla hayat bulan yaşam ortaklarımız da yavaş yavaş yok oluyor,onlar yok oldukça da bizler yavaş yavaş ölüyoruz işte,kaçınılmaz olan bu.Çiftçilik yaparak geçinen aileler,ekonomik sıkıntılardan dolayı yeni arayışlar içinde fidancılık yapıyor,çiçek üretiyor,hayvancılık yapıyor büyük sıkıntılarla.Kuruyan toprak,nasırlı ellerinde darmadağın olurken,güneşten daha çok yakıyor içini çiftçinin.Çocuklarına kalıp toprağını işlemesini öneremiyor dertli anne,gelecek göremediği için.Küçük Menderes havzası,ülkemizin en verimli ovalarından bir tanesi ama, yavaş yavaş kuruyor,yavaş yavaş ölüyor,kimse önlem almıyor.Bağrına bıçak gibi saplanan su tesisleri ovanın suyunu çekiyor,ağaçlar kuruyor,kimse buna çözüm üretmiyor.Sağlıkta da vardır bu,önemli olan hasta olmadan önce önlem almaktır,son aşamaya gelmeden çözüm bulmaktır.Yavaş yavaş ölüyoruz.Farkında mısınız?

yine soyundular

siyah zeytin | 18 November 2006 22:23

Protesto için her yol mübah, anlaşıldı.Soyunmak, sayunabilmek ise büyük cesaret örneği biliyorsunuz. Manisalı köylüler soyunarak seslerini duyurmaya çalışmışlar ve güzel olmuş ne diyim. Beyoğlu İstaklal Caddesine gelen Saruhanlı köylüler, köylerinde kurulan katı atık bertaraf tesisinin kaldırılmasını istediklerini söyleyerek üstlerini çıkarıp ellerinde süpürgelerle yürümüşler.

Çok yaratıcı ve çok renkli bir eylem olmuş, helal olsun.