bildirgec.org

tarantula hakkında tüm yazılar

Kör Eden Tarantula Saldırısı İngiltere’nin Kuzeyini esir aldı.

admin | 29 July 2010 11:29

Tarantula saldırısı İngilterenin kuzey bölgelerini esir aldı
Tarantula saldırısı İngilterenin kuzey bölgelerini esir aldı

İngilterenin kuzeyindeki tarlalarda bir çeşit Şili Rose Tarantula türü örümcek bulundu. Bölgedeki halkın gerginliği giderek artıyor. Nasıl tedirgin olunmasınki. Çünkü bu örümcekler insanların gözlerine tükürüyor ve onları kör ediyor

Kraliyet Hayvanları işkenceden koruma vakfında denetçi olarak çalışan Derek Hampson örümceklerden bir tanesini bir bayanın bahçesinde bulduğu Telegraf gazetesine açıkladı.
Hayvan ırklarını geliştirme derneğinde de denetçi olarak çalışan Hampson; Biz ulaşana kadar örümceği bir tencerenin altında tutmasını tavsiye ettik. Bölgeye ulaştıktan sonra örümceği tuttuğumda bir parça saldırgandı. Emniyet gözlüklerimi takdım çünkü kör eden tükürüğünü gönderebilirdi.
Orijinal ismi Chilean Rose Tarantula veya Grammostola Rosea olan bu tür örümcekler 20 yıla kadar yaşayabilirler ve 10 santimetre genişliğine kadar büyüyebilirler.
Ve eğer onlarla uğraşır oynarsanız, gözlerinizi kolaylıkla kaybedebilirsiniz.

Arkadaşlarınızı şakalayın

azmi50 | 12 November 2008 15:10

Uzaktan kumandayla yöneteceğiniz bir tarantulaya sahip olmak ister misiniz? Bu tarantulayla arkadaşlarınızı korkutup onlara hoş şakalar yapabilirsiniz ve kızların pek hoşuna gitmeyecek olan bu tarantulayla eğlenceli vakitler geçirabilirsiniz.Oyuncak olduğunu bilmeyenler için kesinlikle çok inandırıcı bir şekilde tasarlanan bu tarantulayı buradan satın alabilirsiniz.

100 adet resmedilmiş korku filmi posteri

xerre | 04 November 2008 08:09

çocukken birçoğumuz korku filmi izlemiş ve bunlardan etkilenmişizdir. hatta etkilenme durumunu biraz abartığımız durumlar da olmuştur.

tarantula
tarantula

örneğin çocukluğunda jaws ve pirana gibi filmleri izleyip, o dönemlerde denize çekinerek girenlerin sayısı çok da az değilir.

pirana
pirana

zombiler, hayaletler, katil köpek balıkları, vampirler, yaratıklar, uzaylılar, dev böcekler… genelde konu buna yakındır. konu böyle gerçek dışı olunca da o dönemde afişler, genelde resmedilirdi.

dev karıncalar
dev karıncalar

AIDS canavarı

odo | 01 December 2007 18:28

fransızlar aids ile mücadele yöntemlerinde böyle bir stil geliştirmişler. aids’e karşı yürütülen bir kampanyanın afişleri olarak kullanılan bu görüntüler olağandışılığı ile acaba ne kadar etkili olacak?

biz nasılsa enflayon canavarı ve trafik canavarı ile tanışmıştık. bir de aids canavarımız oldu…
canavarlar üretmeliyiz ki suçlusu biz insanlar olmayalım.
kaynak

Bilim Kurgunun Arkasında Yatan Gerçek

| 11 March 2007 13:00

Pepsis de Tarantula'nın İçine Yumurtasını Bırakıyor.
Pepsis de Tarantula’nın İçine Yumurtasını Bırakıyor.
Yaratık, Kurbanlarının Yüzüne Yapışırdı.
Yaratık, Kurbanlarının Yüzüne Yapışırdı.

Herkes Ridley Scott’un kült filmi Yaratık’ı bilir. Filmde Ripley adlı karakter, başka canlıların vücuduna girerek yaşayan ve beslenen ardından içinde bulunduğu canlının vücudunu terkederek öldüren bir canlıyla uğraşmaktadır. Bu canlı varlık üremek için seçtiği canlıların yüzüne yapışır ve içlerine yumurta bırakarak yeni bir canlı çıkmasını sağlardı.Şimdi bilim kurgu ile gerçekliğin ne alakası var diyeceksiniz? Dünya’da da buna benzer bir eylemi yapan yaratık var.Adı Pepsis olan bu yaban arısı da yakaladığı Tarantula’yı bayıltıp içersine yumurtasını bırakıyor. Ardından onu uygun bir yerde çukur kazıp oraya bırakır. Tarantula felç olduğu için hareketsizdir ama yaşıyordur (Film’de de zaman zaman yaratık avlarını yakalar ve etraflarını bir mukozayla sarardı. Böylelikle kaçamazlardı.). Sonrasında Tarantula’nın içinde büyüyen yavru onun bedeni yiyerek daha da büyür ve yaşar.
Şimdi insan sormadan edemiyor. Bilim kurgu esasında gerçek bir olaydan alınmış olabilir mi? Ridley Scott’ta içerik hırsızlığı mı yaptı acaba?

değişen evcil hayvan zevklerimiz

asiti kacmis kola | 08 March 2007 12:46

kedi, köpek, kuş, balık, kaplumbağa derken bir de bakmışız ki artık bu hayvanları beslemiyoruz. besleyeneler de tuhaf gözle bakıyoruz. şimdilerin modası egzotik hayvan beslemek.
peki neler oldu da değişti bizim evcil hayvan zevklerimiz? ne oldu da tarantulalara, piranalara, timsahlara , iguana ve bukalemunlara kaydı ilgimiz?
hamstera bile hala “fare mi o, iğğğğğğğğğğy” diyen bir toplumken, birden bire muhabbetlerde “abi tarantulam çok hasta, hiçbir şey yemiyor”, “bukalemunumu bir görseniz, o da aileden biri oldu artık” sözleri dönmeye başladı.
sanırım en büyük suçu yine küreselleşmeye atıp, işin içinden çıkacağız.
meraklısı için şu ve şu var.