bildirgec.org

tagging hakkında tüm yazılar

Artık Flickr da yüzleri tanıyor

AntiHumanIST | 24 April 2009 21:27

google‘in fotograf albümü servisi picasa‘nin yüzleri tanımaya başladığını duyurmuştum. özellikle facebook ile herkesin aşina olduğu fotoğraf üzerinde kişi etiketleme servisini şimdi de ünlü fotoğraf paylaşım servisi flickr da devreye soktu.

Picasa’nin yanisira ayni hizmeti veren Apple iPhotoiçin de yüz tanıma servisi halen hizmette. isveçli genç webservis polarrose tarafından destek alındı. flickr hesabınızdan fotoğraflarınızı polarrose’a aktararak burada otomatik olarak gruplanamasını sağlayabileceksiniz.

kaynak1kaynak2

yazarı takip et

geniş kapsamlı javascript kaynakları

ufopilotu | 16 September 2008 13:24

javascript web teknolojileri dünyasının vazgeçilmez bir öğesidir diyebiliriz. normalde kullanıcı taraflı çalışan javascript kodları özel bazı durumlarda sunucu tarafında da çalıştırılabiliyor.

internette javascript için hazırlanmış bir çok kaynak bulunmakta.

javascript referansları her zaman kolayca ulaşabileceğimiz yerde olmalı;

gotapi javascript, css ve javascriptDom kodları için hazırlanmış bir referans sitesi. bir kod içindeki her türlü parametre hakkında her türlü bilgiye detaylı ulaşabilirsiniz. nasıl kullanıldığına dair bilgi de alabilirisiniz. kısacası olması gereken şekilde kapsamlı bir referans.

Picasa web albümleri artık yüzleri tanıyabiliyor

AntiHumanIST | 08 September 2008 12:27

Google’ın picasa web albümlerine eklenen yeni özellik facebook kullanıcılarının aşina oldukları tagging. tagging, fotoğraf karesindeki yüzleri tanıyarak(seçerek) onlara başlık koymanızı sağlayan sistem. picasa bu özelliği ile fotoğraf albümleri daha sıcak bir hale getirmeyi amaçlıyor.

eski bir picasa web albümü kullanıcı iseniz “ben şimdi o kadar kişiyi nasıl tag’lerim?” diye sızlanmayın. yeni sistem size tag’lemiş olduğunuz yüzlerin benzerlerini(aynısını) tarayarak onları sizin onayınıza sunup toplu tagging yapmanızı sağlıyor. bunu görmek için şu resime bakmak çok faydalı olacaktır.

Fotoğraflarınızı iTag ile Etiketleyin

gedrof | 28 June 2007 08:06

Ücretsiz bir uygulama olan iTag, fotoğraflarınızın metadata larındaki bilgileri düzenlemenizi sağlayan bir yazılım. Bu yazılım şimdilik sadece windows ortamında çalışıyor ve .NET 3.0 gerektiriyor.

Programın güzel yanlarından biri de bu metadata ların standart olmasından dolayı flickr ve picasa birçok online veya offline programda da kullanılabiliniyor olması. Buyrun buradan indirin

iTag
iTag

Geesee: etiketli konuşmalar

buz dokuz | 04 November 2006 22:31

Geesee sayesinde sitenize küçük bir html kodu ekleyerek gayet şık bir chat box sahibi olabiliyorsunuz. Bunun için ücretsiz üyelik almak yeterli. şimdilik küçük bir kutucuk halinde bir köşeye iliştiremesek bile (biraz büyük, yepyeni bir chat sayfası ayırmak gerekiyor), bu haliyle de görüntüsü gayet iyi bana kalırsa.

Sitede live chat olgusu da mevcut ve oldukça pratik. Değişik etiketlerle bezeli kanallarda (IRC ve tagging evliliği diyebilir miyiz? Evet, olabilir.) üye olmadan konuşabiliyorsunuz, üstelik Guest2156 ile değil, kendi seçeceğiniz bir nick ile. Bu durumda kişilerle özel pencerede konuşamıyor veya yeni bir kanal açamıyorsunuz.
Bir de reklam verebilme imkanı varmış; ancak bu konuda çok fazla bilgim yok.
‘internet’ kanalında “sidebar versiyonu da çıkacakmış bunun” gibi dedikodular yapılıyor; izliyoruz, bekliyoruz.

Digg ve Delicious Trafik Karşılaştırması

hamletk | 25 September 2006 12:31

Performancing.com‘dan Brian Clark, “How to Attract Links and Increase Web Traffic – The Ultimate Guide” başlıklı yazısının aynı gün içinde hem Digg‘in ana sayfası hem de Delicious‘ın popüler bağlantılar sayfasında çıkmasından sonra Digg’in ve Delicious yer imlerinin trafik getirisini karşılaştırmış. Bu bildirinin sonuna kadar dayanamayacaklar için hemen söyleyeyim, Delicious ve yer imleri Digg’i yeniyor.

Peki neden? Clark’a göre üç sebep var:

Etiketleme Mimarileri

Makine | 22 May 2006 18:39

Toxi veritabanı mimarisi

Philipp Keller isimli arkadaş, tag yani etiketleme sistemini kullanarak arama yapan sistemleri incelemiş. Genel olarak sistemlerin veritabanı mimarisini incelediği yazısında, değişik etiket sorguları için SQL yapıları verilmiş. Biraz karmaşık olabilir ancak toxi mimarisi kesinlikle en iyisi gibime geldi.