Bild.com’un haberine göre Güney almanya bölgesinde dolaşan bir genç uzun bir ağaçtaki iskeleti görünce hemen polise haber verdi. yaklaşık yerden 11 metre yükseklikte ağaca bağlı olarak bulunan iskelet incelendiğinde, 1980 yılında kaybolan bir yaşlıya ait olduğu ortaya çıktı. Adamın kendini ağaca bağladıktan sonra intihar ettiği, zamanla büyüyen ağaçla birlikte cesedin/iskeletin de yerden yukarı çıktığı tahmin ediliyor.
Kaynak
skeleton hakkında tüm yazılar
Antec Skeleton Bilgisayar Kasası
zabun | 12 December 2008 00:12
Masaüstü bilgisayar kasasının aşırı ısınmasından şikayet edenler, bileşenleri herhangi bir kasaya yerleştirmeden kullanmayı tercih edebiliyorlar. Antec, anakartın orada burada sürünmesine son verbilecek çıplak, sadece iskeletten oluşan bir kasa tasarlamış. Skeleton isimli kasanın üzerine 25 santimlik bir fan yerleştirilmiş. Bu fan çok renkli LED ışıklandırmaya sahip. Kasada kendi seçiminizi kendiniz yapabilmeniz için, güç kaynağı bulunmuyor.
[acquiremag] [pdf kullanım kılavuzu]
Balık kılçığından buz olur mu?
darjeeling | 18 September 2007 16:10
Buradaki buzluk çok ama çok sevimli. Balık kılçığı şeklindeki buzluklarla evinize gelen misafirlere farklı bir içecek sunumu yapacağınız kesin. Her bir buzlukta 4 bölüm var ve fiyatı 10 dolar.
Dinazorlara, Vizitesiz Röntgen Çekimi Yapılır
zabun | 08 July 2006 14:27
“Dino X-Ray Xpedition” çocuklar için hazırlanmış öğretici bir oyuncak. Dinazor resimleri olan bir sahnesi ve röntgen ışınlarıyla 🙂 bakmanızı sağlayan bir zamazingodan oluşan bir set. Efendim x-ray cihazınızı hangi dinazorun üstüne doğrultursanız o dinazorun kemiklerini görmeye başlıyorsunuz.
Fazladan Bir Dış-iskelete Ne Dersiniz?
zabun | 14 June 2006 16:48
İnsanların beden kuvvetlerinin yetmediği işleri, onlar için makineler yapar oldu. Fuarda sergilenen bir ürün, robotlarla artık sosyal ortamlarda karşılaşacağımız anlamına geliyor.
Exosceleton; insanın üzerine adeta giyindiği, kemiklerine, eklemlerine destek olan ve kaslarının kuvvetine ek bir kuvvet
sağlayan, bir nevi giysi-robot. Robot; insan hareketlerini derhal kavrayarak, hareketin başlangıcında ve bitiminde, elektrik motorlarıyla destek sağlıyor. Bu teknolojiyle, ağır olan bir yükü, sanki hiç taşımıyormuşcasına rahat kaldırabilirsiniz. Bunun yanında felçlilerin, hareket edebilmesi sağlanabilir. Askerlerin cephede yanlarında daha çok mühimmat taşımaları sağlanabilir. Deprem anında giyeceğiniz, vücudunuzu darbelerden koruyup, yıkıntılar arasından çıkmanızı sağlayabilen bir teknoloji olabilir.
Yakın gelecekte, elektrik motorlarının yerini kas benzeri kasılabilen polimerler alabilir. Bu ise, dış iskelet teknolojisinin, daha az enerji ile daha fazla güç üretebilen bir hal almasını sağlayabilir. Belki de daha ince tasarlanabilir ( Düşünsenize takım elbiseli tırık bir büro çalışanı, güçlü kuvvetli bir amele gibi, 100kg yük kaldırıyor, meğer elbisenin altına dış-iskelet giymiş…