bildirgec.org

site haritası hakkında tüm yazılar

Ücretsiz Linux Web Hosting

tekpo | 08 June 2011 11:46

Gigatech adlı firma ücretsiz web hosting vermektedir. Bu deneme amaçlı olacağından kısa süreliğine açılıyormuş ve su süre içinde alanlar ücretsiz faydalanabilecekmiş bu hizmetten. Bu kampanya ile iligi ücretsiz web hosting hizmetine ulaşabilirsiniz. Özellikleri vs birçok şey söylenmiş. bir çok site için yeterde artar bile bu özellikler. Nede olsa ülkemizde ücretsiz web hosting hizmeti çok verilen bir hizmet değil.

WordPress için Google XML Sitemaps

tekpo | 14 March 2011 14:24

Birçoğumuz blog yazılımı olarak Wordpress kullanmakta. Wordpress le herşey çok güzel. Birde Google XML Sitemaps eklentisi ile çok daha güzel oluyor.

wordpress için google xml maps
wordpress için google xml maps

Oldukça kullanışlı bir program. Siz sadece yazınızı yazıyorsunuz. Geri kalan herşeyi bu eklenti hallediyor. Öncelikle site haritanıza yazdığınız yazıyı ekliyor sonrada bing, yahoo, google, ask.com gibi tanınmış arama motorlarına ping atıyor. Her wordpress sitesinin vazgeçilmez bir eklentisi bence.

harika site haritaları

tembelyarasa | 22 December 2010 09:47

yaratıcılık önemli birşey hele web tasarımında olmazsa olmazlardan biri. bazı web tasarımcıları tasarımlarında yaratıcılıklarını konuşturuyorlar, iyi de yapıyorlar bu yaratıcılıkla sitenin rehberi sayılabilecek site haritaları tasarlanınca ortaya birbirinden kullanışlı ve eğlenceli tasarımlar ortaya çıkmış, ben de bu yazıda bu yaratıcı site haritalarını inceleyeceğim.

1)magnivate

magnivate bu konuda oldukça başarılı sitelerden biri. doğa severlerin hoşuna gidecek bir tasarım seçmişler ve doğal bir alanda sevimli binalar insan figürleri ve papirüs kağıtlarının üzerine yazıları yazarak güzel bir tasarıma imza atmışlar.

2)jk rowling

jk rowling, bilim kurgu alanında olduça başarılı işlere imza atan bir yazar. bunu web sitesinin harita bölümünde de görebiliyoruz. öncelikle web sitesi oldukça kaliteli ve özenilerek hazırlanmış. siteye girdiğinizde sizi masanın üstüne davet ediyor size ise karıştırmak kalıyor.

seo teknikleri ve ipuçları

alpmut | 31 August 2010 10:15

İlk önce SEO kelimesinin nerden geldiğini söyleyelim. Search Engine Optimization İngilizce kelimelerin baş harflerinden gelir. Türkçeye çevirecek olursak Arama Motoru Optimizasyonu anlamına gelir.

seo
seo

Şimdi biraz SEO kelimesinin anlamına gelelim. SEO tamamen pazarlama alanına giren bir konudur. Web sitenizi daha iyi pazarlamanıza yarayan kuralları içeren bir sektördür. Evet artık SEO bir sektör haline gelmiştir. Doğru yapıldığında hedeflenen kitleye kitlesel medya araçlarından ulaşılması daha avantajlıdır. Düz anlatmak gerekirse doğru yapıldığı takdirde müşterinize daha hızlı ulaşırsınız böylelikle daha fazla para kazanırsınız ve siteniz daha tanınmış olur. Şimdi SEO’da önemli olan uygulamalardan bahsedicem.
Anlatacaklarımın daha iyi anlaşılabilmesi için başlıklar halinde sıraladım.

  • web siteniz nasıl olmalı
  • 1.) Bir web sitesinin kolay kullanılabilir olması için ziyaretçi “aradığımı bulabilmek için buraya mı yoksa buraya mı tıklamalıyım” sorusu kafasından geçmemelidir. Öncelikle zaman herkes için çok önemlidir.

Çevirimiçi Diyagram Araçları

admin | 26 January 2010 15:34

birçok iş dalında işinize yarayabilecek olan diyagramlar, yapacağınız iş ile ilgili bilgileri müşterilerinize aktarmak veya kendi adımlarınızı izleyebilmeniz için olanak sağlamaktadır. eğer bir tasarımcı, öğrenci, ofis çalışanı veya yöneticiyseniz profesyonel bir iş sunumu için akış şemaları, organizasyon şemaları gibi diyagramlar oluşturabileceğiniz kullanışlı birkaç çevirimiçi diyagram aracı:

Creately

Creately, basit ve çabuk bir şekilde diyagram oluşturmanıza olanak sağlamaktadır.

Mockingbird

Mockingbird, oluşturduğunuz diyagramları önizleme veya sitenizde paylaşma olanağı sunmakta.

Web Tasarımcıları İçin Yeni Programlar

angelsdemos | 01 December 2009 14:28

Web tasarımcıların işlerini kolaylaştırabilecek birçok program bulunmakta. Mesela onlar için birkaç dakikada html sayfa, bir menü hazırlayabilen veya daha ağır bir programın yaptığı işi anında yapabilen küçük programlar gibi. İşte en yeni webmaster programları ;

SlickMap CSS

Site haritanızı css kullanarak html form biçiminde verir. Web sitenizin URL‘sini verdiğiniz taktirde birkaç saniyede web sitenizin çok hoş şekilde haritasını hazırlar.

Flapjax

İçinde 18 ajax uygulaması bulunan ve bu uygulamaları istediğiniz gibi biçimlendirip html sayfasını size sunan program. Farklı arayüzlerden birini seçin istediğiniz şekilde biçimlendirin ve html kodunuzu alın.

Sitemdeki Videolar Google Video’da Görünmez Oldu

tobby | 30 October 2009 13:18

Merhabalar,
Sitemdeki videoların Google Video aramalarında görünmesi için video site haritası oluşturup Site Yöneticisi Araçları’nı kullanarak ekledim. Sonuçlar gayet güzeldi, Google Video aramalarında sitem görünüyordu. Ancak bir süre önce gene Site Yöneticisi Araçları’nda RSS beslemesini site haritası olarak gönder diye bir seçenek gördüm ve sadece merak ettiğim için butona tıkladım. Bu işlemden sonra RSS bağlantısı site haritaları arasında görünüyordu. Öyle zannediyorum ki bu olaydan sonra Google Video aramalarında sitem görünmez oldu. Google’ın RSS’ten oluşturduğu site haritası silinmiyor da. Bu durum için bir çözümünüz varsa ve benimle paylaşırsanız çok sevinirim.

Bahsi geçen site: http://teknikim.com

Google Aramalarında Youtube Gibi Görünme

tobby | 30 October 2009 10:50

Google’da arama yaparken Youtube gibi bir kısım video sitesinden videoların arama sonuçları arasında yer aldığını farketmişsinizdir.

google video arama
google video arama

Video siteleri için arama sonuçlarında bu şekilde görünmek şüphesiz ki çok büyük bir avantaj. Çünkü özellikle video arayan kullanıcılar sonuçlarda şekildeki gibi görsel öğeler görünce diğer siteleri pas geçip bu sitelere yöneleceklerdir. Eğer sizin de bir video siteniz varsa ve sonuçlarda bu şekilde yer almak istiyorsanız, Google’ın Web Yöneticisi Araçlarını kullanarak bir video site haritası gönderebilirsiniz. Video site haritasının nasıl bir şablona sahip olması gerektiğini ise Google’ın yardım sayfasından öğrenebilir ve buna uygun bir site haritası oluşturabilirsiniz ya da işin teknik detayına boğulmadan Video Sitemap Pro isimli programı kullanarak bir video site haritası oluşturabilirsiniz. Bu program aracılığıyla gerekli bilgileri girdiğinizde site haritası (yarı)otomatik olarak oluşturuluyor. Ancak bu şekilde tüm videolar için tek tek bilgileri girmeniz gerekiyor, bu sebeple de sitenize her video ekleyişinizden sonra bilgilerini girip site haritası oluşturmalısınız. Eğer Joomla tabanlı bir siteniz var ve videolar için Seyretbileşenini kullanıyorsanız Fidmap isimli bileşeni kullanarak etliye sütlüye dokunmadan video site haritası oluşturabilirsiniz ya da Wordpress tabanlı bir siteniz varsa FLV Embed isimli video eklentisini kullanarak video site haritasının otomatik olarak oluşturulmasını sağlayabilirsiniz. Eğer CMS tabanlı bir siteniz yoksa iş başa düşüyor, kolları sıvayıp kod yazmak gerekiyor, tabi bu işin otomatik olarak yapılmasını istiyorsanız.
Bir başka yazıda görüşünceye dek, hoşçakalın 🙂

Web Tasarımcıları İçin 10 Kullanılırlık İpucu

admin | 05 January 2009 14:13

Basitçe, kullanılırlık, ziyaretçilerinizin web siteniz üzerinde ihtiyacı oldukları bilgiye ihtiyacı oldukları zamanda ulaşabilmelerini kolaylaştırır.

Kullanılırlık üzerine web şirketlerinin ortak yanılgısı, onun pahalı olduğu yönündedir. Evet, piyasada bazı uluslararası şirketler bulunuyor ve bu şirketler on binlerce dolar parayı kullanılırlık üzerine araştırma ve test yapılması için harcayabiliyorlar. Fakat küçük ve orta ölçekli işletmeler için kullanılırlık, alanında uzmanlık ve test için pahalı ekipman gerektirmeden ulaşılabilir.

Web tasarımcılarının günümüzde işi daha da kolay. Sadece bu ve bunun gibi makaleleri okuyarak bazı temel kuralları öğrenebilir ve onları kendi web sitelerinde uygulayabilirler.

1. Etiket Satırı (Tagline) Kullanın

Etiket satırı, şirketlerin ya da web sitelerinin filozofisini ya da görevini açıklayan söz öbekleridir. Web sitesinin ana sayfasındaki en dikkat çeken element olmalıdır ve web sitesini tek cümlede özetleyebilmelidir.

İstatistikler, bir web sitesinin, ziyaretçinin ilgisini çekebilmesi ve onu sitede tutabilmesi için 8 saniyesi olduğunu gösteriyor. Belirgin bir etiket satırı olmadan ziyaretçilerinizi sitenizde uzun süre tutmak ve onların alt sayfaları gezmesine önayak olmak oldukça zordur.

Arama Motorları Site Haritanızı Otomatik Keşfetsin

secretzone | 19 November 2008 16:21

Site haritalarının oluşturulması belirli standartlara oturtulmasıyla arama motorlarının siteleri indekslemesinin kalitesini artırmaya yönelik üç büyük arama motoru (Google, Yahoove MSN) ortak bir noktada buluştular. Artık üç büyük arama motoruna site haritanızı otomatik eklemeniz için robots.txt dosyasına bir satır eklemeniz yeterli olacak.

Örnek:

Sitemap:http://blog.yildizbilisim.biz/sitemap.xml

Buraya site adıının olduğu yere kendi sitenizi yazacaksınız…