bildirgec.org

rms hakkında tüm yazılar

Richard Matthew Stallman

poisond entrail | 08 July 2010 11:50

Uzun saçları, sakalı ve heybetli görüntüsüyle bilgisayarların RMS olarak tanıdığı bu adam kullandığımız yazılımı anlayabilmemizi, tüm dünya ile paylaşabilmemizi, teknik bilgilere sahip olmasak dahi bilgisayarın başına oturduğumuzda kendimizi özgür hissetmemizi sağlayan yakın tarihte çok az rastladığımız bir idealisttir.

İnsanların geneli konulan kuralları özelliklede bu kuralların sonucunda daha çok para kazanacaklarsa sorgulamadan kabullenir. Söz konusu kuralların kime neye hizmet ettiğini düşünmeden uygulamaya geçirir. Ancak bazıları bırakın bu gereksiz kuralları kabullenmeyi, kabullenmek kelimesinin hafızalarında yer etmesini dahi istemezler.

“İnsanlar benim dünyayı olduğu gibi kabul edebileceğimi söylüyorlar. Saçmalık! Ben bu dünyayı kabul etmiyorum.”

Java ME Nedir?

Redingot | 13 August 2008 15:37

Bilindiği üzere Sun Microsystems 1999 yılında Java 2 Micro Edition (J2ME) platformunu duyurmuştu. Günümüzde Java’nın diğer platformları olan Java 2 SE (Standard Edition) ve Java 2 EE (Enterprise Edition)’a göre Java 2 ME’nin önemi giderek artmıştır. Özellikle cep telefonu kullanımının ve özelliklerinin hızla artması bu alana olan ilgiyi artırmıştır.

Java ME platformu sadece mobil cihazlarda değil aynı zamanda gömülü sistemlerde de yaygın bir şekilde tercih edilmektedir. Zaten bu gibi kodlamanın kısıtlı olabileceği yerler düşünülerek geliştirilmiş bir teknolojidir Java ME. Bu alandaki gereksinimleri karşılamak için JRE (Java Runtime Environment) ya da JVM (Java Virtual Machine) diyebileceğimiz Java Sanal Makinesi özel olarak tasarlanmıştır.

Barış Manço’nun İlk Amplifikatör’ü

zabun | 12 June 2006 13:15




Dünyada “lambalı amplifikatör” konusunda parmakla sayılacak isimlerden biri, Değer Terem. 49 yıldır kendi Hi-End amplifikatörlerini yapıyor. Sipariş üzerine, yılda en fazla 12 tane üretebiliyor. Ürünlerinin fiyatları, 1.000 ila 75.000 € aralığında değişiyor. Enstrümanları doğal tınısıyla duymak isteyenler lambalı amplifikatör bulmak zorundalar. Ne şanslılar ki devre şeması ve montajıyla Türkiye’de üretilen, monoblok power ve lambalı pre-amplifikatörler mevcut. Bu amplifikatörleri edinmek için insanlar yurtdışından geliyorlar. Değer Terem, Vocalese markasını tamamen kendisi üretiyor. Sadece devre tasarımını hazırladığı, Twincats ise ikinci markası. Amplifikatörlerin her şeyleri tamamen elde yapılıyor. Transistör yerine lamba kullanılıyor. Devrede bağlantılar noktadan noktaya, yüksek iletkenlikte tellerle yapılıyor. Kullanılan lehimi, Terem kendi geliştirmiş. Diğer parçalar ise dünyada üretilmiş en kaliteli olanlar. Bunların bile oldukları gibi yerleştirilmeden, ölçülerek sıfır toleranslı olanları seçiliyor. Transformatörler tek tek elle sarılyor. Tüm bunlar çalıcıdan çıkan sesin mükemmel olarak yükseltilmesini sağlamak için.