bildirgec.org

radikal hakkında tüm yazılar

YILBAŞINDA KAZANIN

gezginciyim | 21 December 2010 13:09

Yeni yıla girerken herkes şans oyunlarına yöneliyor.Milli piyango bileti almak katılımı en yüksek olanı.Fakat yeni yıla girerken şansımızı farklı çekilişlerde de deneme şansımız var.

Ceple kazan kampanyasına katılmak için cep telefonumuzdan mesaj bölümüne KAZAN yazıp 6999’a gönderiyoruz ücreti ise 2.60 tl. 18 yaşından küçükler katılamıyor. Kampanya katılım 23 ekim 2010 – 31 aralık 2010 tarihleri arasında. Çekiliş ise 12 ocak 2011’de noter huzurunda gerçekleştirilecek.Kazanan talihliler 17-01-2011 tarihli radikal gazetesinde ve www.ceplekazan.com internet adresinde ilan edilecek.
kampayada milpark’tan süper lüks 5 daire,15 adet 2011 model renault fluence ve 80 adet 2000 tl değerinde para yüklükart var. Birden fazla mesaj gönderebilirsiniz ve çekiliş hakkkınızı arttırabilirsiniz.
Fırsatlardan faydalanmak için önümüze çıkan fırsatları değerlendirmek lazım.Yılbaşı piyangosunda çeyrek biletin 8 tl olduğunu düşünürsek ve katılan kişi sayısını ceple kazan kampanyasında kazanma şansımızın daha yüksek olduğunu düşünüyorum. atılacak 3 mesaj 7.8 tl değerinde ve 3 çekiliş hakkı kazandırıyor.
yeni yılda şanslı ve bol paralı günler hepimizin olsun.….

Oyun Oynamanın Şekli Kökten Değişiyor…

Beacool | 19 December 2010 14:51

OYUN OYNAMANIN ŞEKLİ KÖKTEN DEĞİŞİYOR…

ONLIVE Microconsole
ONLIVE Microconsole

Geçmişten günümüze bilgisayar sektörü çok değişti. Teknolojinin gelişimiyle doğru orantılı olarak yükselen ivmesi yanında oyun sektörünü de geliştirdi. Oyunların gelişimi ise oyunculuk gereksinimlerini…

ONLIVE Microconsole Kontrol

Eski pillerinizi ÇÖPE atmayın!!!

Beacool | 24 April 2010 12:06

Eski pillerinizi ÇÖPE atmayın!!!

ReZAP Logo
ReZAP Logo

Uzun zaman önce bırakmıştım şarj edilemeyen pillerden almayı. Gerek doğaya verdikleri büyük zarar gerekse sağladığı düşük yararlardan dolayı alkaline piller gözümde pekte iyi bir yere sahip değil. Şarjlı pillerin kullanım süreleri ve tekrar kullanılabilir olmalarıyla sağladığı yararlar sebebiyle marketten yada bakkaldan acil durumda pil almaktansa çantamda birkaç tane şarjlı pil taşımayı adet edindim…

Facebook Profilin Güvende Mi?

d o g u h a n | 13 January 2010 18:01

Gizlilik, güvenlik gibi konularda hayli radikal tavır sergileyen Facebook, eteğindeki taşları dökmeye devam ediyor.
Adının açıklamak istemeyen bir Facebook çalışanı, 350 milyon civarı üyesi bulunan sosyal ağda her kapıyı açan bir şifrenin bulunduğundan bahsetti. Söylediğine göre sadece şirkete ait IP adreslerinden girildiğinde işe yarayan şifre, istenilen bir profile doğrudan girmeye yarıyormuş. Chuck Norris için rakam, harf ve sembollerle yazılmasıyla oluşturulan şifre artık çalışmıyor. Nedeni artık buna gerek duymamalarıdır. Çalışanlar zaten istedikleri profile ve hatta silinen verilere bile şifreye gerek olmadan ulaşabiliyor.

Bu bilgiler adının açıklanmasını istemeyen bir site çalışanıyla yapılan röportajdan geliyor.

Akademisyenler ve komşuluk meseleleri

kahramancayirli | 25 November 2009 12:03

Bu arada Naim Dilmener is back. Radikal İki’de. Deli sevindim. Bu da bu haftaki yazısı. Hoş geldi.
Ve dışarıdan gözler, kalemler nasıl da tarafsız, nasıl da uzak yazabiliyorlar meseleleri. Bu yazı da bunun kanıtı.
Zeliha Etöz, Siyasal’da okurken en sevdiğim akademisyen idi. Sosyoloji hocası idi (Diğer sevdiğim akademisyense İletişim Fakültesi’nin o zamanlar Türk Sineması öğretmeni olan S.Ruken Öztürk’tür). Etöz, o zamanlar nefis bir makale yayımlamıştı: Gerçek hayatlarımızı o kadar yalıtmıştık ki demir kilitler, steril, güvenli siteler vs derken, komşuluklar uçup gitmişti. Derken televizyonda beliriveren sıcak ortam / komşuluk mevzulu diziler deliler gibi izlenmeye başladı. İşte bu iki mevzu arasındaki somut bağları düşünen, yazan bir makale idi. Dün, bir 24 Kasım sabahı olması sebebiyle belki de, otobüsten denize bakarken bu makaleyi anımsadım.
Tabii bu bir 24 Kasım yazısı değil. Peki ben neler demek istedim? 1.İyi akademisyenler var sahiden. 2.Onların da sayıları az. 3.Kıymetlerini bilmek gerek.

2009 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri

admin | 01 July 2009 15:50

kemal özer
kemal özer
hakan günday
hakan günday

Dün Radikal gazetesinin kültür-sanat haberlerinde gezinirken 2009 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri’nin açıklandığını öğrendim. Şiir dalında A.Barış Ağır kazanmış ödülü. Öykü dalında ise Aslı Akarsakarya. Zihin hemen buldu getirdi. 2005 yılında Kül Öykü dergisinde (o zamanlar gazete değil dergiydi, Kül Öykü) kısa öyküler yayınlarken, dergide öyküleriyle karşıma çıkan bir isimdi, sanırım soyadının ilginç olması ile de aklımda yer etmiş. Nedense bir sevinç kaplayıverdi içimi, fazladan bir sevinç.
Varlık dergisinin Temmuz 2009 sayısında gençlerin birer ürünleri ile birlikte kendileriyle yapılmış söyleşiler yer alıyor. Derginin dosya konusu da hoşuma gitti: 21. Yüzyılın Şiirini, Öyküsünü Yazanlar…
1933 yılından bu yana yayımlanan bir edebiyat dergisi, Varlık. Kısa ömürlü onca edebiyat dergisinin arasında 76 yaşına ulaşabilmek, mühim tabii. Darısı diğer tüm dergilerin başına.
Kemal Özer gitmiş dün. Ne yazık. Bir şair daha gitti. Özer, geçen sene Altın Portakal Şiir Ödülü’ne değer görülmüştü.
Hakan Günday’ın Kinyas ve Kayra’sını okuyorum, sürükleyici, iyi bir hikaye okuyor gibiyim. Bakalım nerelere varacak olaylar..Yerli yer altı edebiyatı..

Gazetelerimizin ataerkil köşeleri

kahramancayirli | 28 May 2009 13:08

Gazetelerimizin ataerkil köşeleri
Kahraman Çayırlı

Farkında mısınız, gazetelerimizde kadın köşe yazarı yok. Yaklaşık sekiz yıldır Radikal gazetesi ve eklerini düzenli olarak takip ediyorum. Perihan Mağden ve Mine Kırıkkanat’ın ayrılmasıyla beraber Radikal’de her gün güncel gelişmeleri köşesinde yorumlayan kadın yazar kalmadı. Elbette sanat eleştirmeni Ahu Antmen, spor yazarı Feryal Pere, ekonomi sayfasında Funda Özkan, bazen sinema bazen spor üzerine görüşlerini bildiren Sevin Okyay, Nur Çintay var. Ama benim kast ettiğim bu değil. En elle tutulur, ciddi konular üzerine kalem oynatan Nuray Mert bile haftada iki gün yazıyor. İsmet Berkan, Türker Alkan, Hakkı Devrim gibi isimlerin yanında neden sabitlenmiş kadın yazarlar yok?Ha bire kadın-erkek eşitsizliğinden dem vuruyoruz ama kimse bu eşitsizliğe, gazete sütunlarımıza dahi sirayet eden erkek egemen düzene dur demiyor. Sadece genç pop yıldızlarıyla röportaj yapan güzel yüzlü bayan muhabirlere değil, ülkemizdeki güncel gelişmeleri yorumlayan, kadınlarımızın problemlerini gazetelerimizin sütunlarına taşıması gereken kadın köşe yazarlarına da ihtiyacımız var. Bu durumun, meclisimizdeki kadın milletvekili oranının ancak İran ile karşılaştırılabilir seviyede olmasından ne farkı var?Medyamız kadınlara hak ettikleri köşeleri vermedi hiç. Magazin en fazla kültür sanat veya “yaşamak ne güzel” sayfaları… Hangi gazetenin üçüncü sayfasında bir kadın köşe yazarı var? Ya da bir-iki istisna hariç siyaset sayfalarında?Elimde 25 Haziran 2006 tarihli Radikal İki var. Biliyorsunuz, Radikal İki, genellikle bağımsız yazarların dışarıdan katkılarıyla oluşan düzeyli bir ek. Sayıyorum 19 erkek yazara karşılık sadece 2 bayan yazarın yazısı yayımlanmış. Gazete sütunlarımızda aydın kadınlarımızın her yöndeki görüşlerine ihtiyacımız var. Zaten medya haberlerinde kadını, kadın kimliğini konumlandırış, haber dilindeki ataerkil söylemle erkek egemen kültürü yeniden üretiyor. Eğer gerçekten eşitlik istiyorsak önce gazetelerimize sinen bu eril havayı dağıtmamız lâzım.Derinlikli makaleleriyle Türk entelijansiyasına müthiþ katkı yapan Ayşe Hür, Ayşe Kadıoğlu, Türkan Saylan vb. isimler günlük gazetelerimizde düzenli yazmaları konusunda önerilebilecek ilk isimlerden (-di, ben bu yazıyı 2006 yılında kaleme almıştım, maalesef Türkan Saylan şimdi hayatta değil, Ayşe Hür ise Birgün gazetesinde köşe yazarlığı yapıyor). Birçok bay köşe yazarımız, gelişmeler doğrultusunda erkek egemen kültürümüzün toplumdaki olumsuz sonuçlarını inceleyip duruyor. Gerçek hayatta olduğu gibi gazete sayfalarımızın da her köşesini erkekler kapmış, önce bunu kırmamız lâzım.