bildirgec.org

programlar hakkında tüm yazılar

“adamlar yapmış” denilecek bir site !

hamzaumutlu | 07 April 2011 17:40

format attıktan sonra aynı programların tekrar kurulması gibi sıkıcı ve uzun bir iş sizi bekliyor. ya da bundan sonra bekliyordu. çünkü bu site sayesinde tek yapmanız gereken program / programlar’ı seçmek ve install butonuna tıklamak. içerisinde browser’dan FTP programına kadar herşey var.işte sitemiz : ninite

Ses Düzenleme Programları

Java99e | 24 November 2010 18:31

Ses ve müzik dosyaları üzerinde istediğiniz değişiklikleri yapabileceğiniz, ücretsiz ses düzenleme programlarıyla tanışıyoruz.

1. Audacity

Ogg Vorbis, MP3 ve WAV dosyalarını düzenleyebiliyorsunuz. Ayrıca, bir kaydın hızını ya da tonunu değiştirebiliyorsunuz.

2. Wavosaur

Ses ve müzik dosyalarınızı düzenleyebiliyor, çeşitli efektler ekleyip CD’ye yazdırabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra kendi müziğinizi de kaydedebiliyorsunuz.

Taşınabilir Programlar

Java99e | 17 November 2010 15:09

Gittiğiniz her yere yanınızda götürebileceğiniz, kurulum gerektirmeyen “Taşınabilir Programlar”ı inceliyoruz.

1. Media Player Classic

Real Media, Quicktime, Flash ve Swf gibi birçok biçimi çalabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra bozuk ya da yarım kalan dosyaları da oynatabiliyorsunuz.

2. CDBurnerXP

CD-R, CD-RW DVD R/RW DVD-R/RW disklerine yazabiliyorsunuz. Ayrıca ISO imaj dosyalarını da yazdırabiliyorsunuz.

3. FastStone Capture

Tüm ekran ya da belirlediğiniz bir alanın görüntüsünü alabiliyorsunuz. Aynı zamanda ekran aktivitelerini video olarak kayıt edebiliyorsunuz.

Slayt Hazırlama

Java99e | 08 November 2010 12:29

Slayt hazırlamak için Windows Movie Maker’a mahkum değilsiniz. Birçok alternatifin arasından öne çıkanları inceliyoruz.

1. ImageLoop

Slaytlarınıza özel efekt, müzik ve anlatım ekleyebiliyorsunuz. İsterseniz daha sonra hazırladığınız slaytları Facebook, Myspace ve Blogger gibi sosyal ağlarda paylaşabiliyorsunuz.

2. Microsoft Photostory 3

Yazılım Kaldırma Programları

Java99e | 16 August 2010 17:40

Bilgisayarınızdan kalkmayan yazılımlar mı var? Sakin olun, Sam amca burada ve çantasında işinize yarıyacak programlar var. Hadi çantayı kurcalayalım…

1. Uninstaller IOBit

Bu program benim favorilerimden biridir. En iyi yanı, kurulum derdinin olmaması; indir ve çalıştır, hepsi bu kadar. Bunun yanısıra, program gereksiz kayıt defteri girdilerinin de kıçını tekmeleyebilir.

Linuxta Program Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Birkaç Püf Nokta

xiackok | 10 December 2009 14:04

Bildiğiniz gibi GNU/Linux tabanlı işletim sistemlerinde kullanmanız için birçok program sunuluyor. Örneğin anınd mesajlaşma için 10 ya da daha üzerinde sayıda program mevcut(kullandığınız dağıtıma göre bu rakam değişir). Aklınıza belki “Neden bu kadar çok aynı işi yapan program var?” gibi bir soru gelmiş olabilir. GNU/Linux dağıtımlarında aynı işi yapan birçok programın olmasının bazı temel amaçları var.

1. Kullanılan Masaüstü Ortamı
Bildiğiniz gibi gnu/linux ortamlrında popüler olarak Gnome, Xfce, Kde masaüstü ortamları vardır. Bu ortamların artılarından veya eksilerinden başka bir yazıda bahsetmeyi düşünüyorum bu nedenle bu yazıda masaüstü ortamlarından bahsetmeyeceğim.

Gnome, kde, xfce gibi masaüstlerine ortam denmesinin bir sebebi var aslında. Bu ortamlar size pencere görünümü ve araçsetinden daha fazlasını sunarlar. Kendi mail programları, im(anında mesajlaşma) programları, resim görüntüleme v.b birçok yazılımı da beraberinde getirirler. Neden çok fazla program oduğunun sebeplerinden biri de budur.

1.1 Masaüstü Ortamına Göre Program Seçimi
Masaüstü ortamlar neden böyle birşeye ihtiyaç duyarlar? Bunu birkaç örnekle açıklayayım. Örneğin gnome masaüstü ortamını ele alalım. Gnome masaüstü ortamı düğme, form, seçmeli liste gibi grafik arayüzü(gui) elemanlarını yaratmak için gtk+ (gimp tool kit) adı verilen bir araç seti kullanırlar. Örneğin kde de bunlar için qt araç setini kullanır. İşte bu noktada birşeye dikkat etmekte fayda var. Eğer gnome masaüstü kullanıyorsanız gtk araç setini kullanan (örn. pidgin) yazılımları kullanmaya özen göstermek gerekiyor. Veya başka bir örnek için bakarsak. Gnome’da libnotify denen bir kütüphane vardır.

Windows Kurulumundan Sonra En Temel Ücretsiz Yazılımlar

LeBron | 01 November 2009 15:10

Her windows yüklemesinden sonra bilgisayara bazı temel programların kurulması gerekir. Gerekli programları kurduğunuz zaman windows çok daha dayanıklı hale gelecek ve güçlü olacaktır. Bu yazıda yeni windows işletim sistemi kurulmuş bir bilgisayara yüklenmesi gereken 25 ücretsiz yazılım yer almaktadır.

Bu programlar bilgisayarınızı daha güvenli ve daha sağlam hale getirecektir. Aşağıda alfabetik sıra ile programlara ulaşabilirsiniz.

1. Avira AntiVir Personal Edition

Bilgisayarınız için ücretsiz en iyi güvenlik çözümlerinden birisidir. Hem sabit diski hem de harici diskleri tarar. Taramayı özelleştirebilirsiniz.

indir | anasayfa

2. CCleaner

CCleaner ücretsiz sistem optimizasyonu, gizlilik ve temizlik aracıdır. Sisteminizden kullanılmayan dosyaları siler. Ayrıca internet geçmişini temizler. Ek olarak, tam özellikli kayıt defteri temizleyicisi içerir.

indir | anasayfa

Photoshop’ta Simge Oluşturmak İçin 30+ Şaşırtıcı Ders

LeBron | 20 May 2009 13:52

Simge, küçük bir resimdir. Nesne veya programları temsil eder. Kendi simgenizi oluşturmak için photoshop iyi bir çözümdür.

1 – Create a Glossy Volt Icon in Photoshop (Photoshop’ta parlak volt simgesi oluşturmak)

Bu ders ile parlak gök gürültüsü oluşturmayı öğrenebileceksiniz.

2 – Photoshop Gold Ipod Shuffle Icon (Gold Ipod Shuffle Simgesi)

Bu derste, gold ipod shuffle simgesinin nasıl oluşturulacağını öğrenebileceksiniz.