bildirgec.org

pikap hakkında tüm yazılar

Crosley’den yenilikçi pikap

ceyhanan | 01 November 2010 17:24

Maziye yeni teknoloji Crosley firmasından gelmiş. Crosley firmasının ürettiği yenilikçi pikap, hala plak dinleyenlerin ve nostalji severlerin ilgisini çekecek cinsten.

Crosley Revolution Portable Turntable
Crosley Revolution Portable Turntable

Pikabın boyutları oldukça küçük ve bu sayede taşınabilir özellikte, bu özelliği için pille çalışabilecek şekilde tasarlanmış.

Crosley Revolution Portable Turntable
Crosley Revolution Portable Turntable

Cihaz kablosuz olarak FM radyodan ses verebiliyor. (bkz: fm transmitter) Bunun yanında ses giriş çıkışları ve USB arayüzü de barındıran cihaz, bu sayede eski 45’liklerinizi bilgisayar ortamına aktarabilmenize ve kişisel müzik çalarlarınızla da dinleyebilmenize olanak sağlıyor.

Ion Usb Turntables (Plak Kopyalama)

sempesif | 26 October 2009 16:13

Plak arşiviniz var ve bunları dijital ortama atıp istediğiniz yerde dinlemek istiyorsunuz. Ya da plaklarınızı cd ye aktarmayı düşünüyorsunuz. O zaman ION USB TURNTABLES sizin için üretilmiş.

Bu ürünü usb ile pc’nize bağladığınızda yüksek kalitede, pratik ve hızlı kopyalama yapma imkanına kavuşmuş oluyorsunuz. Ürün ile ilgili ayrıntı burada ve burada

vestax handy trax usb

schizophrenia13 | 30 April 2009 11:17

vestax handy trax usb
vestax handy trax usb

plak kültürüyle çok uyuşmasa da gün geçtikce artan usb pikap modellerinden birisi olan handy trax usb, vestax firmasının bir ürünü. handy trax usb plak dinlemenin dışında istenildiği takdirde 24bit/48kHz olarak örnekleyip aiff veya wav olarak kaydedebiliyor. 4w dahili hoparlöre sahip ürün 33 1/3, 45 ve 78 rpm hızlarında çalışabiliyor.

Şarkıcı Tren : SoundChaser

zabun | 27 November 2008 19:42

Ürün tasarımcısı Yuri Suzuki, Yaroslav Tenzer‘in teknik tecrübesinden istifade ederek tasarladığı “Soundchaser” isimli çalışmasını, Royal College of Art Show etkinliğinde sundu. Soundchaser lazerle kesilmiş plaklardan elde edilen raylar üzerinde hareket eden bir çeşit tren. Yalnız bu raylar üzerinde ilerlerken, plakların üzerinden okuma yaparak, tümleşik hoparlöründen şarkıları yayınlamakta. Soundchaser, plakları isteğiniz yerinden kesip ray oluşturmanız mümkün olduğundan, çeşitli şarkıları karışık bir halde çalabiliyor.

[video I] [video II]

Plaklarınızı ve kasetlerinizi kolayca mp3 CD’si yapın

Xas | 17 August 2008 23:53

Plaklarınızı mp3formatına çevirmek için Sony USB Pikap‘ı kullanabileceğinizi biliyorsunuz. ADS Tech Instant Music Vinyl and Casette Ripper, bu ürüne yeni bir alternatif olmakla kalmıyor, plaklarınızla birlikte kasetlerinizdeki şarkıları da mp3’e kolayca çevirmenize olanak veriyor. Sadece bir USB kablosuyla bilgisayara bağlanan cihazyanında Nerouygulamasını da hediye ediyor ki mp3 yaptığınız şarkılarınızı CD’ye çekebilin. Şuradanve şuradandetaylı bilgi alabilirsiniz. Fiyatı ise £39.95.

Sony’den USB Pikap

Xas | 14 July 2008 13:04

Sony’nin yeni Stereo Turntable cihazı elinizdeki longplay ve 45’likleri eski pikaplarla uğraşmadan mevcut A/V ses sisteminizde dinlemek için size bir fırsat sunuyor. USB bağlantısına sahip olan cihaz sayesinde plaklarınızdaki şarkıları zamanın etkilerinden korumak için Mp3 formatına çevirebilirsiniz. İsterseniz cihazın yanında verilen yazılımla şarkılardan cızırtıları silebiliyorsunuz ama plak meraklıları bunu tercih etmeyeceklerdir. Ürünün fiyatı 150$.

Sony plak dinleme keyfini zahmetsiz hale getiriyor
Sony plak dinleme keyfini zahmetsiz hale getiriyor

TURNTABLE – PLAK ÇALAR

delihayat | 21 March 2008 16:15

Meraklısı bilir “turntable” yani Türkçesi pikap ya da plakçalar. Şuradaki arkadaş kendi elleriyle şeffaf akrilik malzemeden üretmiş. Oldukça şık görünümlü dekoratif bir çalışma. Tabii şimdi buna bir de plak bulmak lazım kim uğraşır ki bununla diyorsanız hiç bulaşmayın bu iş size göre değil. Ama ilgilendim ben pek bi güzel olmuş derseniz de buyrun link burada.

mekanik ~ elektronik ~ mekanik

delizade | 16 October 2007 14:37


efendim siz evinde müzik dinlemek istediğinde odasındaki özel bir bölüme yönelip, özel arşivine şöyle bir bakıp bir kaç incelemeden sonra içinden bir albümü çekip çıkaran
, sonra albüm kapağının içini dışını inceledikten sonra, içinden parmak uçlarıyla özenle albüm
plağını çıkaran, ardından o plağı bir bezle dikkatlice sildikten sonra setin başına gelip pikap muhafazasını kaldırıp, plağı dikkatlice plak haznesine yerleştirip, kutsal iğne
kolunu tutup özenle plağın ilk sektörüne bırakıp koltuğuna kurularak albümün keyfini
“ileri-geri” arsızlığından ziyade, sindire sindire ve saygıyla, sıra sıra tüketen bir şahs-ı muhterem misiniz? ya da bir zamanlar öyle miydiniz?

iğne kolunu otomatikte kullanmayacak kadar bu mekaniğe bağlı mıydınız?