bildirgec.org

periyodik tablo hakkında tüm yazılar

Yeni Siteler Keşfedelim – XVIII

Atomic Bomb | 29 November 2010 09:05

Apture: Bir sayfada bir şeyler okurken o anda yazıdaki bir şeyi araştırmak isteyebilirsiniz. O anda tarayıcınızın özelliklerini de kullanıp ayrı bir sekmede arama yapabilirsiniz ama bu sefer de ana sayfadan koparsınız. İşte bunu engellemenin yolu bu siteyi kullanmak. Ayrı bir sekme açmadan rahatça araştırma yapabilirsiniz.

Tictacdo: Yapacaklarınızı not etmek sizi hem pratikleştirir hem de işinizi hızlıca görmenizi sağlar. Yapacak listeleri işlerinizin ne kadarının bittiğini de görmenizi sağlar. Ancak planladığınız bir şeye hangi adımdan başlayacağınızı bilemiyorsanız bu sitedeki hazırlanmış listelere bir göz atmanız yararlı olabilir.

Periyodik Video Cetveli

kapuska | 17 July 2008 15:02

Kimyaya ilgi duyanlar bugüne kadar internette muhakkak birçok periyodik cetvel örneği görmüşlerdir. Özellikle burdaki ve şurdaki cetveller hem interaktif olması hem de görselliğiyle benim favorilerim.

Nottingham Üniversitesi‘nde görevli Araş. Prof. Martyn Poliakoff ve ekibi ise periyodik cetveli alıp Youtube‘te her elementle alakalı hem seyrine doyum olmayan hem de akılda kalıcı video klipler hazırlamışlar, ve bu klipleri de web sitesinde periyodik cetvel üzerinde indekslemişler. Sonuç olarak ortaya aşina olanların bileceği Brainiac tadında bir video-indeks cetveli çıkmış.

dinamik bir periyodik tablo

odo | 11 October 2007 13:05

internet ortamında erişilebilecek bir periyodik tablo hiç kimse yeni birşey olmayacaktır. ancak bu sitedeki periyodik tablo dinamik yapısı ve erişim özellikleri ile diğerleri arasında ayrıcalıklı bir yerde duruyor.
burada, elementin temel özelliklerini, orbital dizilişlerini, izotoplarını ve çok daha fazlasını görmek mümkün.
kullanıcı katkısı ile gelişen site buradanulaşabileceğiniz türkçe bir arayüze de sahip.
ne diyelim?
yapanların ellerine sağlık…

camekanda elementler

dinemiz | 20 November 2006 19:39

okullarda hep anlatılır periyodik cetvel, s bloğu p blogu, grup periyot vs. vs. çocukken kafamızı bulandıran kavramlar olmuştur bunlar. klasik periyodik cetvel bir parça türkiye haritasına benzer, renk renk element simgeleriyle belirtilir.ama bu tablolar (camekan, kutucuk, sehpa) biraz farklı. tüm elementleri tek tek görme şansımız var. ayrıca tablodaki herhangi bir elementin üzerine tıklandığında onun fiziksel görünüşü dışında daha epeyce bilgiye ulaşılmakta.
meraklılarını şurdan ve de burdanalabilir, hatta hediye olarak şunları verebilirim:1,2,3,4