bildirgec.org

paylaşım araçları hakkında tüm yazılar

30 Adet Kullanışlı WordPress Yönetici Eklentisi

beyaz rus | 03 September 2010 09:28

Blog yazarlarının, ileti sayıları arttıkça bunları kontrol altına alması zorlaşır. yazıların düzenlenmesi, diğer yazarlarla olan iletişimin sağlanması gittikçe daha fazla zaman alır. bu noktada yönetimsel eklentileroldukça yararlıdır.

Yönetimsel eklentiler, bir wordpress blogunun belki de en önemli eklentileridir. Gerek istatistik, gerek yazıların düzenlenmesi, gerekse yönetim arayüzünün düzenlenmesi açısından, blog yöneticilerine büyük kolaylık sağlar. Bu bildiride de bu ihtiyacınızı karşılayacak “30 adet kullanışlı wordpress yönetici eklentisini” tanıtacağım. Hadi başlayalım…

1. firestats ve firestats charts
firestats birçok blog kullanıcısı tarafından belki de en çok kullanılan eklentilerden biri. tıpkı google analytics gibi blogunuzun aldığı ziyaretçi sayısını belirten bir eklenti. Aynı zamanda ziyaretçilerin ülkelerini, ip numaralarını, işletim sistemlerini, internet tarayıcılarını liste ve dağılım şeklinde gösterebiliyor.

firestats and firestats charts
firestats and firestats charts

firestats ve firestats chart birbirinden bağımsız olarak çalışsa da beraber çalıştırıldığında çok daha işe yarar sonuçlar veriyor.

2. custom admin branding
Sayfanızdaki yazarların sayısı arttıkça ve siteniz büyüdükçe daha profesyonel bir görünüme sahip olması gerekecek. login ekranının daha şık bir görünüme kavuşması, ziyaretçilerinizi doğrudan etkilemese de yazarlarınızın motive olmasını sağlayabilir.

Creative Commons ile nasıl lisans alınır?

birool | 10 October 2007 10:12

creative commons
creative commons

İnternette çoğu sitede gezerken “tüm hakları saklıdır” “bazı hakları saklıdır” gibi sloganları sıkça görmüşsünüzdür. hala pek çoğumuz (cc) nin ne anlama geldiğini dahi bilmiyoruz. Bunun bir nedeni bu konuda fazla kaynak olmayışı ve var olan kaynakları bulmak için fazla uğraşmamız.
Ayrıca en büyük nedenlerden biride 40 yakın ülkede faaliyette bulunan (cc)’nin bilgi üniversitesi bünyesi altındaki türkçeleştirme çalışmalarının tamamlanmamış olmasıdır.
Creative commons nedir bilmeyenler için burası güzel bir kaynak.
Creative Common ile nasıl lisans alınır diye merak edip yeterli türkçe kaynak bulamayanlarda burayı okumalılar bence.

Torrentin çalışmıyorsa Tünel aç!..

indengin | 30 September 2007 19:26

http tunnel
http tunnel

Bypass firewalls sloganını kullanan bu program gerçekten işini başarıyla yapıyor. Üniversite yurtlarından veya şirketten torrentle indirme yapmak isteyenler torrent programlarının hiçbir şekilde download yapmadıklarını görürler. İşte bu programla kendimize bir “TÜNEL” açabiliyor ve download işlemimizi gerçekleştirebiliriz. Programın sitesini incelemek için burayı
programı indirmek için şurayı tıklayınız.

İnternet üzerinde veri depolama

| 28 May 2007 18:19

Dosya paylaşmak için ne yapıyorsunuz 50 MB – 100MB dosyayı msn yada benzeri programlar üzerinde mi yolluyorsunuz yoksa bir yerlere yükleyip oradan mı paylaşıyorsunuz. Şüphesiz ki uzaktaki bir arkadaş için cd yada dvd yazıp yollamaktansa internet üzerinde paylaşmayı tercih edersiniz peki hangi web sitelerini tercih etmeliyiz.

Resim paylaşımı:

Flickr; son zamanlarda ajax tabanlı olması ve resimlere yorum bırakılması ile öne çıkan bir web hizmeti. 100MB lık bir alanınız var ve makul görünüyor ancak daha fazlasına ihtiyaç duyarsanız yetersiz kalabilir.