bildirgec.org

ölü piksel hakkında tüm yazılar

Ölü Piksel Tamiri İçin 5 Yol

frozenmetal | 23 January 2009 18:38

Lcd veya tft ekranlarda oluşan ölü veya stuck (takılmış) piksel, oldukça sinir bozucudur, her seferinde mutlaka gözümüze takılırlar. az sayıdaki ölü piksel belki uzaktan görülmeyebilir ama söz konusu bilgisayar olunca uzakta kalmak zor oluyor malesef. çözüm yolları ise şunlar :

1.UDPixel

Program windowsta çalışıyor. sol tarafındaki menüden ölü piksel yerlerini belirlemek mümkün. çalışmak için .net framwork 2.0’a ihtiyaç duyuyor.
buradanindirebilirsiniz.
2.lcd

online olan bu yöntem oldukça basit. ekranı test etmek için “pick a color” kutusuna tıklıyorsunuz. kırmızı, mavi ve yeşil renkleri test etmelisiniz. ek olarak siyah ve beyaz renkleri de test edebiliyorsunuz. talimatları izleyerek en iyi sonucu alabilirsiniz.
buradanulaşabilirsiniz.
3.online monitor test

çalışmak için flash’e ihtiyaç duyuyor, aynı zamanda lcd monitörünüzün kalitesini de test edebiliyor. F11 ile tam ekran moduna geçebilir ve farenizi ekkranın en üstüne getirerek menüye ulaşabilirsiniz. buradan
4.JScreenFix

eğer windows kullanmıyorsanız, JScreenFix size yardımcı olabilir. Java ile açılıyor. Buradanulaşabilirsiniz
5.el ile bastırma metodu
wikihowda verilen bu tekniğe göre yapmanız gerekenler :
1.monitörünüzü kapatın.
2.ekranınızı çizmeyecek, yumuşak ve nemli bir bez bulun.
3.kalem, tornavida gibi ucu sivri birşeyler bulun. pda kalemleri bu iş için uygundur.
4.bezi katlayın, kalemin ekranı çizmeyeceğinden emin olun.
5.ölü/takılmış piksel üzerine gelip baskı uygulayın. başka piksellere kaçırırsanız daha fazla sıkışık pikseliniz olur.
6.bastırırken monitörünüzü açın.
7. baskıyı çektiğinizde piksel düzelmiş olacak.
(not: riskli olduğundan tavsiye etmiyorum)

LCD ekranlardaki ölü piksellere çözüm!

soruman | 05 September 2007 12:42

LCD ekranlarla ilgili en can sıkıcı problemlerden biri ölü pikseller olsa gerek. LCD ekranlardaki piksel hataları genellikle ölü piksel olarak adlandırılıyor olsa da, aslında ölü piksel (dead pixel) hiç çalışmayan pikselleri tanımlamak için kullanılıyor. Kalıcı olarak beyaz gözüken pikseller sıcak piksel (hot pixel), kırmızı, yeşil ya da mavi rengin sürekli olarak yandığı piksellere ise takılmış piksel (stuck pixel) adı veriliyor.
Sürekli baktığımız ekranda gözü inanılmaz rahatsız eden bu hatalar malesef belirli bir sayıyı aşmadıkça hata olarakta kabul edilmiyor. (Genelde 3 taneye kadar normal kabul ediliyor.) Neyseki tüketici hakları denen birşey varda ürünü 8 gün içerisinde sebep göstermeksizin iade edebiliyoruz, 8 günden sonra ekranımda ölü piksel var diye iade etmek isterseniz büyük ihtimalle olumsuz sonuç alırsınız.

lcd ölü piksel kurtarıcı

azurenus | 08 September 2005 11:37

lcd ekranlarda bir süre sonra oluşan [ölü piksel] (dead pixel) için daha önce de bir yazılım bloglamıştım. bu seferki yöntem bir blogger tarafından şans eseri bulunmuş.

gece yatmadan önce ölü pikselin üzerini zararsız bir bezle 30sn ovalamış ve renklerin flaşlandığı bir videoyu sabaha kadar tekrar edecek şekilde oynatmış. sabah baktığında yepyeni apple powerbook’undaki ölü piksel yok olmuş.

[ölü piksel tedavisi]
[flaşlı video]