bildirgec.org

soruman

11 yıl önce üye olmuş, 7 yazı yazmış. 0 yorum yazmış.

LCD ekranlardaki ölü piksellere çözüm!

soruman | 05 September 2007 12:42

LCD ekranlarla ilgili en can sıkıcı problemlerden biri ölü pikseller olsa gerek. LCD ekranlardaki piksel hataları genellikle ölü piksel olarak adlandırılıyor olsa da, aslında ölü piksel (dead pixel) hiç çalışmayan pikselleri tanımlamak için kullanılıyor. Kalıcı olarak beyaz gözüken pikseller sıcak piksel (hot pixel), kırmızı, yeşil ya da mavi rengin sürekli olarak yandığı piksellere ise takılmış piksel (stuck pixel) adı veriliyor.
Sürekli baktığımız ekranda gözü inanılmaz rahatsız eden bu hatalar malesef belirli bir sayıyı aşmadıkça hata olarakta kabul edilmiyor. (Genelde 3 taneye kadar normal kabul ediliyor.) Neyseki tüketici hakları denen birşey varda ürünü 8 gün içerisinde sebep göstermeksizin iade edebiliyoruz, 8 günden sonra ekranımda ölü piksel var diye iade etmek isterseniz büyük ihtimalle olumsuz sonuç alırsınız.

Php Framework paketleri

soruman | 04 September 2007 23:57

Bildiriye Php Framework’lerine ve bazı framework’lerin karşılaştırıldığı bir yazıya bağlantı vermek amaçlı başlasam da öncellikle framework nedir açıklamak daha doğru olacak. Ben framework nedir biliyorum, sadede gelelim derseniz kalın olarak yazılmış “İşte başlıca PHP Framework’leri” bölümünden devam edebilirsiniz.

Framework’leri günlük konuşma dilinde “Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok” olarak kullandığımız cümlenin programlamadaki karşılığı olarak düşünebiliriz. Framework’ler temel olarak sık kullanılan fonksiyon, class, kütüphane ve kod parçacıklarının yer aldığı paketler olarak tanımlanabilir. Kimileri
PHP Framework’lerinde olduğu gibi yalnızca belirli bir programlama diline hizmet ederken, kimileri ise birçok programlama dili tarafından ortak kullanılabilir. (.NET Framework gibi) Framework’ler sayesinde “amerikayı yeniden keşfetmez”, framework içerisinde bulunan metodları kullanırsınız. Bu web uygulamalarında büyük oranda zaman kazanmanızı sağlarken, masa üstü uygulamalarda uygulamanızın daha az yer kaplamasını da yardımcı olur. Artık başlı başına bir bildiri olabilecek framework konusunu bırakıp, asıl konu olan php framework’lerine gelelim. Frameworkler konusunda daha ayrıntılı bilgi edinmek için wikipedia’daki bu başlığı okuyabilirsiniz.

Risk almadan, para yatırmadan web hosting şirketi nasıl kurulur?

soruman | 02 September 2007 14:07

Daha önceki burada yazdığım bildiride kendi bedava hosting (web barındırma) servisimize nasıl sahip olabileceğimizi anlatmıştım. Bu sistemde vatandaşa hizmet sunmaktan öteye maddi bir kazanç elde etmek için tek yolumuz sayfanın altına üstüne ekleyeceğimiz reklamlardı. Üyelerimiz olur da ücretli bir pakete yükseltme yaparlarsa herhangi bir kazancımız olmuyordu. Bu bildiri de ise hiç bir yatırım yapmadan nasıl ücretli paketler satan bir hosting şirketimiz olabileceğini sizlerle paylaşacağım.

Bildiri çalınırsa ne yapmalı?

soruman | 02 September 2007 12:00

Bildirgeç ahalisine yeni katıldığım için henüz pek usül yordam bilmiyorum.

Bildirgeçte yayınlanan bir bildiri, kaynak gösterilmeden başka bir yerde yayınlanırsa ve bunu bir şekilde farkedersek ne yapmamız lazım?

Benim aklıma gelen tek çözüm kişisel olarak uyarmak. Peki buna ek olarak; Bildirgeç’in kendisinin aldığı bir önlem var mı? Kopyacı sayfanın bildirilmesi halinde Bildirgeç yönetimi “bu yazı bizde yayınlandı, kaldır bakim onu ordan arkadaşım” diye kendileri iletişime geçiyorlar mı? Bildirgeç kullanıcıları olarak böyle birşey farkedildiğinde ekşi sözlükte çeşitli durumlarda uygulanan “site basma” gibi bir durum söz konusu mu? Aklıma gelmeyen, sormadığım başka uygulamalar var ise bunlar neler?

Cevaplar için teşekkürler,

Bedavaya Bedava Hosting Şirketi!

soruman | 01 September 2007 15:50

Günümüzde hosting sudan ucuz hale gelse de, bedava hosting peşinde koşanlar hala çok fazla. Neredeyse aylık iki litrelik kola fiyatına hosting bulmak mümkün, ama yine de hosting dünyası ile yeni tanışanlar veya basit bir proje yayınlamak isteyenler bedava hostingleri tercih ediyorlar.

Genel olarak bedava hosting veren şirketlerin (bundan sonra bedava hostingci olarak kullanacağım) iki temel amacı vardır;

  • Üyelerin sayfalarında zorunlu reklamlar yayınlayarak bu reklamlardan para kazanmak
  • Çeşitli kısıtlamalar koyarak ücretsiz kullanıcıların günün birinde paralı hosting satın almasını ummak.

ByetHost isimli bir firma, “kendi bedava hosting şirketiniz” sloganı adı altında bir pazarlama yöntemi ile karşımıza çıkıyor. Diyorlar ki;