bildirgec.org

mustafa erdoğan hakkında tüm yazılar

Anadolu Ateşi ile Yanmak…

07ebru | 16 July 2008 11:48

Hemen hemen her ilimizin kendine ait kültürü,sosyal yapısı ve halayı vardır,izlerken bile yorulduğumuz Karadeniz yöresinden tutun da en ağır olanı bile izleyenlere ziyafettir.Mesela Tokat Yöresinde “Ağırlama” bölümü oyunun en yavaş bölümüdür. Peşinden “yanlama” bölümü başlar. Son olarak hızlı bölüme geçişe de “Yelleme” derler.Horon olayı ise müthiş bir performans ister,izlemesi zevkli ama araya katılıp bende iki horon tepeyim desek tepildiğimizde kalırız.Elazığ Halk Oyunları “Halay Bölgesi” içinde hareketlilik açısından diğer il ve bölgelere göre ağır ve estetiktir.Nedeni ise halay için kullandıkları klasik sazların Türk Sanat Müziğine yatkın olmasından diye bir görüş hakimdir.

YILMAZ ERDOĞAN ???..

koza 68 | 14 September 2006 12:21

Sanatçı kimliği taşıyan insanların, ülkesinin siyasetine yön verme çabaları son derece normal karşılanması gereken bir çabadır…

Ancak ; Bu iş “ Popülerlik maskesi “ altında , ülkenin bölünmez bütünlüğü ile ilgili politikalarına çomak sokmak biçimin de yapıldığı zaman işin rengi değişiyor …

Yılmaz Erdoğan ve kardeşi Mustafa Erdoğan “ Kürt” kökenli sanatçılarımız… İkisi hakkında da derinlemesine bir araştırmam yok… Sadece “Yılmaz ’ın , yıllar önce İstanbul’a göç ettiğinde , çok yakın bir arkadaşımın evinde uzun bir süre kaldığını ve ailenin onu üçüncü çocukları gibi sevip bağırlarına bastıklarını biliyorum…Yılmaz’da iyi bir “Ahde vefa “ örneği göstererek evin küçük oğluna oyunlarında roller vermişti…

Girişimcilik kongresi

sbaskentli | 03 May 2006 19:24

Bugün bulunduğum ilde düzenlenen bir kongreye katıldım. Girişimcilik konulu konun uzmanlarının katılacağının duyurulduğu bir kongre…

E her ne kadar batmış da olsak bizde bir girişimci olarak merak ettik ve kaydımızı yaptırdık kongreye..

Kongre başladıkdan bir süre sonra konunun girişimcilikden ziyade yatırımcılık olduğu ortaya çıktı.. Çünkü zaten parası olan ve ticaret ile uğraşan insanların farklı sektörlere yönlenirken ve kendi sektörlerinde daha fazla neler yapabilecekleri üzerinde duruluyordu. genelde….

Oysa benim anladığım girişimcilik doğru zaman ve yerde doğru parçaları bir araya getirerek yap-boz(puzzle) oynama sanatıdır. Yani elinizde sermayeniz olmayabilir. Esas önemli olan piyasade ihtiyaş duyulabilecek ve henüz piyasanın çok aç olduğu ve hatta belkide hiç tanışmadığı alanları yakalayarak doğru enstrümanları (bilgi,tecrübe,uzman personel vs … ha tabi ki bir de finans kaynakları , ve en önemlisi CESARET) bir araya getirerek pazarın ihtiyacını karşılayabilme yeteneğidir.