bildirgec.org

mühendislik hakkında tüm yazılar

bölüm değişikliği hakkında

TorosU | 19 June 2012 16:38

Ben Bilgisayar Mühendisliği’ni kazandım ama aklım hep Yazılım Mühendisliği’ndeydi, acaba kazandıktan sonra bölüm değişikliğini hangi üniversitede yapabiliyoruz?

Öss İçin Geçmiş Olsun Demek İsterdim YÖK İzin Vermedi

geceyazankedi | 18 June 2009 21:22

Bir ÖSS derdinin de bittiğine şahit olduk. Kalp krizi geçiren arkadaşlarımı dahi düşündüğüm zaman anlıyorum ki büyük bir yükün altından kalkmışız. Ne kadar büyük bir komedidir bilmiyorum ama ucuz hastalıklarım da oldu bu ağır yükün altında bir ömür sürecek olan. Güvensizlik, kendine dair kayıplar ve dahası…

Diliyorum ki yeni nesil bunun yine bu coğrafyada yaşanması zorunlu olan bir olgu olduğunu anlamış ve aslında o kadar önemli bir mevzu olmadığını çözecek zihne ulaşmıştır. Keza hayat en dipte olanı tepeye taşıyabilen, en tepede sandığımızı da aslında ömrü boyu bodruma kilitleyebilen bir yapı. Hayat onların hikayelerini yazdı biz gözlerimizi kapamayı seçtik. ÖSS’den çıkan arkadaşlarıma ve geleceğinde bir yerde onu barındıranlara tavsiyem odur ki gözlerinizi açın.

genç haritacılar günü

ewrenjfm | 05 May 2009 22:06

2 Mayıs 2009 da Konya’da 5. genç haritacaılar günü için toplanıldı. Türkiye’nin Jeodezi ve fotogrametri bölümünde okuyan bütün genç haritacılar bir araya geldi. İlk günde açılış konuşmaları yapıldı ardından resim sergisi onun ardından Konya’nın değerli hocalarından açılış da ders verildi. Öğrenciler kendi okullarının tanıtımını yaptılar. Katılım oldukca fazlaydı. Seminerler bittikten sonra toplu olarak akşam yemeğine geçildi. Yemekten sonra akşam semazenlerin gösterisi büyük ilgiyle izlendi. Bütün öğrenciler için konaklanma yerleri önceden ayarlandı herkes geceyi geçireceği yerlere gitti. İlk gün gayet yoğundu. 2. Güne herkes daha zinde bir şekilde kalktı. Ve bütün öğrenciler Selçuk Üniveristesi tarafından ayarlanan gezi ve piknik yerine gitti. Bütün öğrenci ve öğretmenler bir arada daha samimi ve sıcak bir şekilde tanışmış oldu. Konya’ya has yemekler misafirlere ikram edildi. Yani bir piknikte neler yapılması gerekiyorsa herşey yapıldı. Bütün bu ilgi ve alaka için konuk severliğinden dolayı Konya Selçuk üniversitesi’ne teşekkür ederiz.

İstediğiniz malzemenin özelliğini bulun

cydoma | 05 May 2009 11:19

mühendislik ve ürün geliştirme alanında faaliyet gösteren arkadaşların işine yarayacak bir web sitesinden bahsetmek istiyorum. MatWeb kısaca özetlemek gerekirse; ABS , naylon, polikarbonat, polyester, vb. olarak bilinen termoplastik ve termoset polimerlerin; alüminyum, çinko, bakır, çelik, altın, gümüş, süperiletken metaller, farklı alaşımlar gibi metallerin ve buna ek olarak yarı iletkenler gibi diğer mühendislik malzemelerin bulunduğu geniş bir veritabanıdır.

MatWeb veritabanında kelime veya malzeme arayarak, istediğiniz malzemenin , örneğin CuAlSe2‘nin fiziksel, elektriksel, ısıl ve yapısal özelliklerine ulaşabilirsiniz.

Frank Lloyd Wright…

admin | 05 March 2009 15:05

www.seymour.k12.wi.us/rle/art/images/artists/...
www.seymour.k12.wi.us/rle/art/images/artists/…

Dünyanın gelmiş geçmiş en önemli mimarları arasında olan Frank Lloyd Wright’ı okumanız için mimar olmanız şart değil; Wright’ın fikirleri ve felsefesinin yoğunluğu, kendini geliştirebilen görüş açılarına, farklı bir ufuk çizgisi belirleyecektir.

1867’nin Haziran ayında dünyaya gelen Wright; mühendislik eğitimi sırasında ünlü tasarımcılarla çalışarak, profesyonel deneyim kazanmaya başladı. 19. yüzyılın önemli mimarlarından olan Louis Sullivan’la çalışırken henüz 25 yaşındaydı. Sullivan, Wright’ın başka yerlere iş yaptığını öğrendiğinde, onu işten kovdu. Kovulsa da Wright, ustası Sullivan’a her zaman destek çıktı. İçkiye düşkün usta Sullivan’ın işsiz kaldığı dönemlerde, Wright’ın büyük desteği olduğu ve hatta Sullivan’ın ömrünün son günlerinde de ona düzenli para yolladığı bilinmektedir. Sullivan’ın, hastanede kendi yazdığı kitabın kopyasını Wright’a verirken; “Frank, Amerika’da yeni mimariyi yaratan sensin, ama ben olmasaydım, sen bunu yapamazdın,” dediği, “The Fellowship, Frank Lloyd Wright ve Taliesin Üzerine Söylenmemiş Bir Hikâye” adlı kitabında mevcuttur. Buna rağmen usta Sullivan’ın kitabında, Wright’ın ismini hiç kullanmamış olması, Wright’ı derinden yaralamıştır.

Gerçekleştirdiği 300’ü aşkın yapı eserleriyle, dünya görünümüne farklı imzalar atan Wright, temel ilkesi olan “Organik Mimarlık” ile yeni bir konsept başlattı. Fikirleri ve felsefesi ile birçok akıma (Empresyonizm’den Rasyonalizm’e kadar) ilham kaynağı oldu.

1914 yılında Wright; eşini ve ev halkından birkaç kişiyi, eşi için özel tasarladığı evde, hizmetlisinin çıkardığı yangında kaybetti. Bu trajedinin, Wright’ın mimarisine etkisi çok büyüktür. Bununla birlikte, bütünlüğe önem veren tasarımlara yöneldi. 1920’lerde de pek çok projeye imza attı.

Haftanın Sözü – 1 –

| 09 February 2009 12:07

foto: ıh5.ggpht.com
foto: ıh5.ggpht.com

Yoğun bir trafiğin tam ortasındayım. Milim milim ilerleyen otomobiller ve of çeken ben, “Ah keşke öbür yolu kullansaydım.”

Çalan müziğin eşliğinde ellerim, bir arpa yol gidemeyen direksiyona çarpıyordu. Kafamı, emme basma tulumba gibi sallarken; sağa ufak bir açı ile dönen gözlerim, işte bu yazıda takılı kaldı. Bu yazı, bir mühendislik şirketinin ışıklı yazı panosunda yanıp sönüyordu, sonrasında bu firmanın reklam yazısı kayıyordu panoda… Yazı tekrar belirdi, yandı söndü, yandı söndü, tam beş defa, ardından reklam…

yüzen anadol

teacher07 | 28 December 2008 21:13

http://www.timsah.com/Yuzen-Anadol-Bir-Yurdum-insani-icati/N00TVaLkgYD

mekatronik nedir biliyor musunuz??

korhan23 | 08 December 2008 16:57

Mekatronik mühendisliği türkiyede sadece 3 üniversitede olan geleceğin en önemli mühendisliklerinden birisidir. Bu mühendislik gerçekten çok ilgi görüyor. bu nedenle önemli bir bildiri olduğunu düşünüyorum.

mekatronik mühendisliği makine, elektrik-elektronik ve bilgisayar mühendisliğinin kaynaşmasıyla oluşan mühendisliktir. Amaç, bu mühendislikler arasındaki bağlantıyı kurarak otomatik çalışan makineler yapmak. mekatronik hakkında daha fazla bilgi için buraya bakabilirsiniz