Bir ihtiyacimdan dogan arastirmalarim sonucunda buldugum kodlari sizinle de paylasmak istiyorum. Tikla kazan sitelerini hepiniz bilirsiniz. Pek kazandirdiklari soylenemez ama basinda durun tiklayip durmaniz gerekir. Ben de dusundum niye bunu otomatik yapacak bir program yazmayayim dedim. Verecegim kod sunu yapiyor: bir satirda bir link kayitla olacak sekilde linkler kaydedilmis bir txt dosyasindaki linkleri sirayla aciyor 20 saniye bekliyor sonra da diger linki aciyor. Asagidaki kodda linkin linkler.txt isimli bir dosyaya kayitli oldugunu varsayiyoruz. Ben webbrowser olarak chrome kullandigim icin kodu da ona gore yazdim. Python’un portable versiyonunu buradan indirip deneyebilirsiniz.
Python kodlari vermeye diger yazilarimda devam edecegim. Herkse iyi gunler.
kod hakkında tüm yazılar
Web siteniz için inanılmaz bir eklenti.
ferfote | 18 March 2011 18:27
Wow Slider olarak adlandırılan bu program sayesinde,iki satır dahi kod yazmadan, animasyon ve biçimlendirme gibi birçok özelliği ayarladıktan sonra fotoğraflarınızı slayt olarak web sitenize doğrudan ekleyebilirsiniz.Bu programı diğerlerinden farklı kılan, bu işi gerçekten kaliteli bir görsellikle icra etmesi.
-Wow Slider-
bloglarınıza ve web sitenizde reklam yayınlayarak kazanın
gezginciyim | 20 December 2010 15:37
Nette geçirilen zamanları paraya dönüştürmeyle ilgili bir çok site var, anket doldur, tıkla kazan vs.
Şimdi bahsedeceğim kazanç şekli ise tıklama yada anket doldurma değil.
Eğer kullandığınız bir bloğunuz varsa yada web siteniz reklam kodlarını kopyalayıp bloğunuza yada web sitenizin sayfasına yapıştırıyorsunuz sizi ziyaret edenler bu reklam linklerine tıkladıkça siz belli bir ücret kazanıyorsunuz tıklanma başına 0.03 usd kazanıyorsunuz.
asterisks ile gizlenmiş şifrelerin öğrenilmesi
admin | 12 November 2010 18:39
formlara girdiğimiz şifrelerin gizli olmasından dolayı * işareti ile gösterildiğini hepimiz biliyoruz. bu * işaretinin altında yatan şifremizi bir gün olur da öğrenmemiz icap ederse diye birileri bir javascript kodu yazmış. aramızda bilenler olabilir, bir zamanlar (disket zamanlarında) “ayna” isimli bir program vardı, o program da bu işe yarardı. yani aslında önümüzde duran ama * işareti ile saklanmış olan şifreleri gün ışığına çıkarmaya yarıyorlar.
kod:
|
|
ABD’den DVD film aldım neden çalışmıyor?
arke9 | 18 August 2010 19:08
Amerika dahil birçok ülkeden dvd alındıktan sonra çalışmaması dvd’nin bozukluğuna bağlanır . Oysaki durum farklıdır . Film üreticisi firmalar ticari kaygılarla bölge kodu uygulaması diye birşey çıkarmışlar.Dünyanın 6 farklı bölgesi 6 farklı kod bulunur.Bundan dolayı başka bir koddan aldığınız dvd filmi çalıştıramıyabilirsiz.Bölgelere bakalım:
1. BÖLGE:A.B.D ve Kanada
2. BÖLGE:Avrupa Birliği , Japonya , Türkiye , Orta Doğu, Grönland , Güney Afrika tarafları
3. BÖLGEEndonezya , Flipinler , Kore , Tayvan , Hong Kong
4. BÖLGEAvusturalya , Güney ve Orta Amerika , Meksika , Yeni Zelanda , Karayipler , Pasifik Adaları
5. BÖLGE Doğu Avrupa , Rusya Federasyonu , Hindistan , Kuzey Kore , Moğalistan
6. BÖLGEÇin
platonik facebook sırrı ile face to face tadında platonik takılma…
admin | 03 August 2010 23:23
facebook artık tamamen face to face imkanı sunacak… neden mi … sadece yüz yüze konuşmaya gerek kalmadan aynı zamanda tanımadığınız kişilerin fotoğraflarına da bakmak mümkün…
diyelim ki utangaçsınız… konuşmak istediğiniz kişiyle facebook da bile olsa utanıyor sıkılıyor ve konuşamıyorsunuz… eski türk filmi tadında bakışmak ve platonik bir ilişki kurmak için izniniz olmayan sizi tanımayan kişilerin kendi arkadaşlarına görme izni verdiği fotoğrafları da görebileceksiniz…
işin sırrı aşağıdaki kodda.. öncelikle görmek istediğiniz kişinin profilini açıyor ve bu kodu olduğu gibi adres barına yapıştırıyorsunuz… enter deyip biraz da sabırlı olduktan sonra platonik bağlantınızın fotoları karşınızda…
İyi Yazılımcı Olmak İçin 5 Alışkanlık
admin | 27 July 2010 12:31
İyi Yazılımcı Olmak İçin 5 Alışkanlık
Hepimiz yaptığımız şeylerde kendimizi geliştirmek isteriz ve web geliştirme alanında zaman ayırdığımız ana konulardan biri kodlarımızdır. Bu HTML, CSS, JavaScript, PHP, Python, ActionScript veya web sitelerini yapmak için kullandığınız herhangi bir dil olabilir.
Bu yazıda, yeteneklerimizi geliştirecek ve kodlarımızın daha iyi olmasını sağlayacak bazı pratik adımları paylaşacağım.
1. Bir Anda Sadece Bir Dile Odaklanın
Eğer web tasarım ve geliştirme yapıyorsanız, çoğu zaman birbiriyle ilişki kurmanız gereken bir hayli dil vardır ve bilhassa hepsinin birbirleriyle nasıl bağlandığı göz önüne alınırsa hepsini birden öğrenmek cazip gelebilir.
Zannediyorum ki bir dereceye kadar, bu kaçınılmaz bir durum. Ama eğer gerçekten çabuk gelişmek istiyorsanız yanlızca bir uzmanlık alanına odaklanmanızı tavsiye ederim. CSS kullanımınızın daha iyi olmasını mı istiyorsunuz? Odağınızı ona verin. Başka bir şey kullanmadan, sadece CSS ile tek HTML sayfası ile çeşitli arayüzler yapmayı deneyin. Mesela CSS Zen Garden bu konuda sizin için muhteşem bir örnek. Örneğin, eğer siz CSS2 ile rahatsanız, fakat CSS3 ile neler yapılabileceğini anlama konusunda kendinizi geliştirmek istiyorsanız, CSS3’ün özelliklerine çalışabilirsiniz ve bunlar üzerinde teker teker iş yapmaya başlayabilirsiniz. Güncel CSS3 tanımlamalarını, anlatımlarını okuyabilirsiniz. Hangi tarayıcılarda nelerin çalışıp çalışmadığını deneyip görebilirsiniz.
JavaScript ve PHP gibi benzer yazım özellikleri gösteren dilleri kullanmaya çalışabilir, biraz sıkıcı olsa da fonksiyonlarını sırayla çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Diğer bir seçenek bu dillerle yazılmış özgün örneklerle çalışmak olabilir.
Daha iyi bir WordPress geliştiricisi mi olmaya ihtiyacınız var? Bu konuda bir ton örnek var. Server taraflı resim işleme konusunda daha çok şey öğrenmek ister misiniz? Bu konuda da bir sürü örnek var. Arayın-bulun, bir tarafa yazın ve onlar üzerinde çalışın. Bir tanesini seçin ve ona hakim olana kadar uğraşın, sonra diğerine geçin.
google chrome nedir, ne değildir?
lazaronnie | 23 July 2010 17:54
chrome‘da yazdırma önizleme özelliği ister misiniz? ben çok isterim. ancak biraz daha beklememiz gerekecek. çünkü buna benzer özellikler chrome 6 ile birlikte gelecek.
bilindik yazılım geliştiriciliği, insanların dikkatini daha fazla çekmek için eğlenceli özellikler ekleme noktasında birleşmeye başladı. bu noktanın odağında, kalıplaşmış kod kullanımıyla chrome’un altıncı sürümü, önemli bir kilometre taşı olacağa benziyor.
google, bu tarayıcıyı sürekli geliştirmeye tabi tutacağına inanıyor. bu inanç, microsoft internet explorer, opera, mozilla firefox ve apple safari gibi kullanışlı yazılımların yarattığı çıtayı bir anda yakalamaya yetti. tarayıcı mayıs ayında elde ettiği %7.0’lık kullanım oranını, haziranda %7.2’ye taşımayı başardı.
sitenin arkaplanı nasıl jquery galeri olur?
quast | 23 July 2010 17:29
tam ekran jquery galerisini bir sitede arkaplan nasıl yapabilirim bu galeri üzerine düşünüyorum
herkese lazım açık kaynak kodlu yazılımlar-1
TurkDragon | 06 July 2010 11:43
günlük bilgisayar kullanırken işimizi kolaylaştıran çoğu programın açık kaynak kodlu muadili var. bazen paralı programlardan daha iyi iş çıkaran ve kolaylık sunan tabiri caizse her eve lazım açık kaynak kodlu programların bir listesi:
1) güvenlik yazılımları
a) ClamWin
ClamWin
resmi sitesindeki bilgilere göre 600,000 bin kullanıcısı varmış. kaliteli ve sürekli güncellenen bir virüs veritabanına sahipmiş.