bildirgec.org

key hakkında tüm yazılar

İşte KEY Ödemeleri yeniden başladı.

thomasguven | 23 August 2010 12:31

Konut Edindirme Yardımı Ödemeleri yeniden başladı. 22 Agustos 2010 tarihinden itibaren http://www.keyodemeleri.com/ adresinden ne kadar para alacağınızı TC Kimlik Numaranızı yazarak öğrenebilirsiniz.

link

Ufak bir JSon problemi ve çözümü

admin | 02 April 2010 11:49

Geçenlerde ajax tabanlı bir uygulama üzerinde harıl harıl çalışırken Firebug’ın ReferenceError u ile birhayli sorun yaşadım. Json olarak aldığım data verilerini tabii ki klasik yöntem ile elde edebiliyordum.

Örn: response.name, response.point gibi..

ancak farkettim ki key değeri içerisinde “-, +” gibi karakterler bulunduğunda bu sorunla karşılaşıyorum.

sorunun çözümü basitmiş ama biliyorsunuz ki “sinekte küçük ama mide bulandırır”.

1
2
3
4
5
6
7
var data = [
{ "name": "Magic Johnson", "mvp": 8, "asist": 10141, "point": 17707, "all-star": 12},
{ "name": "Michael Jordan", "mvp": 14, "asist": 5633, "point": 32292, "all-star": 14},
{ "name": "Kareem Abdul-Jabbar", "mvp": 8, "asist": 5660, "point": 38387, "all-star": 19}
];
console.debug("All Star" + ":" + data[1].all-star);

2010 Key ödemeleri sorgulama para alacaklar hak kazananlar listesi

NLPMaster | 26 March 2010 11:01

Key ödemeleri key parası bekleyenler için müjde!
Key ödemeleri key parası bekleyenler için müjde!

2010 Key ödemeleri yapılamaya başlıyor. 2010 key ödemesi sorgulama isteyenler soluğu internette alıyor.

Tc Kimlik no ile key sorgulama hizmetini kullananlar; key alabilecek miyim? Key listesi kontrol sitesi nerede? key alacaklar, key alamayacaklar ne yapacak gibi pek çok soruyu da merak ediyor.

2010 Key ödeme listesiarayanalar aşağıdaki adresten tc kimlik numarası ile key parası alacaklaR arasında kendi isminin olup olmadığını kontorl edebilirler.

Oracle 10g’de sequence kullanmadan primary key değerleri üretmek veya autonumber

mgulsoy | 11 February 2010 17:36

Oracle veritabanı platformunda diğer bazı platformlarda bulunan autonumber gibi otomatik veri tipleri bulunmamaktadır. (En azından ben şu ana kadar böyle bişi görmedim 🙂 ) Dolayısı ile tablolarda satırlara benzersiz (unique) bir tanımlayıcı eklemek için başka yöntemler kullanılır. Bunlardan en çok kullanılanı bir adet sequence oluşturup insert olayına atanan bir trigger ile gerekli alana istenen benzersiz değerin sequence’tan okunarak atanmasıdır.

Şimdi anlatacağım yöntemin ne avantajı olur açıkçası bilmemekteyim, fakat şöyle bir fikrim var veritabanı nesne sayısını azaltabilir. Bu yöntem de işleyiş açısından yukardaki (herkesin kullandığı) yönteme benzemekte. Tek farkı sequence kullanılmaması. Sequence kullanmak yerine tablonun rownum pseudo-column (yalancı alan) değerini sorgulamak ve değeri almaktır. Bu işlemde belirli bir satıra veya değere göre sorgulama yapmadığımız için mantık doğru çalışacaktır. Ancak şöyle bir dezavantajı var ki (prroze ‘ye teşekkür ederim) eğer tablodan kayıt çıkarırsanız bu işlem sonucunda benzersiz bir anahtar elde edemezsiniz. Dolayısı ile kullanım alanı olarak log tablosu gibi sadece artan yapılarda doğru sonuç verecektir.

EKI eki eki…

Beacool | 09 February 2010 10:03

Başlığı görüp de size güldüğümü sanmayın sakın. Bu yeni zamazingomuzun ismi. Tabii bazılarının yüzünü gayet güldürecek bir şey…

Eki yani “Electronic Key Impressioner” (elektronik anahtar baskılayıcısı) kendimi bildim bileli var olan anahtar kopyalama sistemine radikal bir değişiklik getiriyor. Bulunan anahtar deliğine eki’nin ucunu sokarak çalıştırdığınızda kilidin içerisini tarayarak var olan seri numarasını ortaya çıkartıyor. Taranan kilit hafızada kalarak usb den bilgisayara bağlandığında aktarımı gerçekleştiriyor. Kopyalamayı kolaylaştırıyor. Ya da yanında gelen yazılım ile sıfırdan baskı alabilmenize…

C#.NET KeyLogger

kaan0489 | 08 October 2009 10:01

C# ile api fonskiyonlarını kullanarak klavyedeki hangi tuşlara basıldığını programımızda değerlerini görebiliyoruz.Genel olarak input fonksiyonlarını tutan .dll dosyamız user32.dll dir.Programımıza bu dll in içeriside bulunan

GetAsyncKeyState ve GetKeyState metodlarını tanımlayarak işe başlayabiliriz.

1
2
3
4
5
[DllImport("user32.dll")]
private static extern short GetAsyncKeyState(Keys Karakter);
[DllImport("user32.dll")]
private static extern short GetAsyncKeyState(Int32 karakterDegerleri);

Bir Kahve Molası – Java [Bölüm 2 – 2]

admin | 09 September 2009 17:00

Tekrardan merhaba, söz verdiğim gibi “Bir Kahve Molası – Java” yazı dizimize kaldığımız yerden devam ediyorum.

Java yazı dizilerimi ilk defa görüyor ve bu başlıkla okumaya başlıyorsanız ilk önce diğer başlıklara sırasıyla gözatmanızı öneririm :

Başlangıç( 1. Bölüm ) : Bir Kahve Molası – Java [Bölüm 1]
Hesap Makinesi( 2. Bölümün 1. Kısmı ) : Bir Kahve Molası – Java [Bölüm 2-1]

Şimde kaldığımız yerden devam ediyoruz :

Gizlilik İkilemi

firederick | 30 January 2009 22:05

veri gizliliği hayati önem taşır
veri gizliliği hayati önem taşır

Hayatlarımız neredeyse online hale geldi ancak hala bilgilerimizin gizliliği kesin değil. Ve bu zamanla daha da kötü olabilecek bir durum. Her ne kadar internet siteleri ve site yöneticileri gizlilik bildirileri ile bizi rahatlatmaya çalışsalar da Flickr, Facebook, Twitter gibi siteler hackerlar ve bilgi hırsızları ile dolu.

Gizlilik ikilemine sıkışmış olan bizlerin yapacağı çok fazla şey yok. Çünkü bilgilerimizin çalınması daha çok üye olduğumuz ve bilgilerimizi verdiğimiz internet sitelerinin güvenlikleri ile alakalı bir durum. Yine de üzerimize düşen güçlü, harf ve sayılardan oluşan şifre ve parolalar oluşturmak, asla ve asla kredi kartı numaraları gibi bilgileri kimseyle paylaşmamak. Hatta mümkünse alışveriş yaptığımız veya bilgilerimizi aktardığımız sitelerin TRUST gibi güvenlik sertifikalarına sahip olmalarını arayabiliriz.