bildirgec.org

katılımcı hakkında tüm yazılar

Blog Yazılarına Daha Fazla Yorum Almanın Yolları

zaynakim | 27 August 2008 09:02

Emek verdiniz ve verdiğiniz emeğin karşılığında blogunuza gelen yorumlar size bu yorgunluğu unutturuyor olmalı. Blog için verilen emeğin tek amacı paylaşıma sunmaktır. Blogunuz incelensin, okunsun ve ahkâmlar yazılsın istersiniz. Bunu istemek en doğal hakkınız olsa bile paylaşımcıların ihtiyaçlarını göz ardı ettiğiniz sürece istediğiniz katılımı sağlamanız mümkün olmayacaktır.Bir ihtiyacınızı karşılamak için mağazaya girdiğinizi düşünün. Güler yüzlü bir satış elemanının sizi karşılaması ile teşvik olursunuz. Bir de aynı mağaza ama ilgisiz bir satış elemanı düşünün, alacağınız varsa da almadan çıkma ihtimaliniz yüksektir. Bloglar bile bu bağlamda ele alında uyulması gereken kuralları vardır.Ben kural tanımam deme hakkınız var ama bu durum blogunuzun takip edilmeyişi ile yüzünüze tokat gibi çarpacak bir gerçektir.Blogları incelerken bu konu hakkında rastladığım bir blog çok ilgimi çekti. İnceledim, beğendim ve işte bu iş böyle yapılır diye içimden geçirdim.Ben de bu işi yeni öğreniyorum, eksiklerimi de iyi yapılmış örnekleri inceleyerek kapatmaya çalışıyorum.

Zihin yarım kalanı tamamlamak ister.

| 14 July 2008 16:46

“Depresyon, kişinin güzel anılarda seyirci pozisyonunda, kötü anılarda katılımcı pozisyonunda olması durumuydu” diye geçirdi içinden. Zaman zaman depresyona girmesinin sebebi buydu demek. Kötü bir anısına gitmek zorunda olduğunu hissetmişti. Hâlbuki gitmek zorunda değildi ki. Bu mantığı bir türlü çözememişti. Sonra aklına geldi birden. “Zihin yarım kalanları tamamlamak ister, bu yüzden geçmişe gideriz, o hatıralarda yarım kalan bir şeyler olduğunu hisseder ve çıkamaz. Hiçbir mantıklı sebep olmasa bile orada kalır. Ve bu durum kişinin psikolojisini bozar. Çünkü gittiği zamanın psikolojisine sahip olmuştur.” Şimdi de yaşarken nasıl o zamanın psikolojisine sahip oluyorum ki? Bir belgeselde seyrettiklerini düşündü. “Beyin, anılar ile gerçeği ayırt edemez.”

Hayal ve gerçek
Hayal ve gerçek

Taktik belliydi. Kötü anılarda katılımcı pozisyonundan çıkacak ve seyirci pozisyonuna geçecekti. Aslında düşünmese bile olurdu ama girmişti bile. Hemen kendini bir koltukta, siyah-beyaz TV’yi seyrederken hayal etti. Televizyon iyi göstermiyordu, görüntü bulanıktı, sesler iyi duyulmuyordu. Ama işine yarayacak şeyleri aldı oradan. Katılımcı pozisyonunda olduğu dönemlerde sinir küpü haline geldiğini düşündü. Bu teknik güzeldi sahiden. Şimdi kötü anılara televizyondan bakıp bir film şeridinden akan film gibi görüyordu. Orada kendi psikolojisini bozan insanların şimdiki durumları aklına geldi. “Hepsi de olanları unutmuştur, kaç yıl geçti aradan ben niye hala takılıp kalıyorum ki” diye serzenişte bulundu kendi kendine.” Kimsenin umurunda olmayan kötü anılar beni niye geriyor ki” diye düşündü. Ama NLP eğitiminin çok faydasını görmüştü. Artık öğrendiği teknikleri uygulayıp psikolojisini şimdiki zamanda tutmasını öğrenmişti.

ay’a ismini gönder!

xerre | 06 May 2008 13:36

Nasa isteyen herkesin Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) yardımı ile ay’a ismini yollamasına olanak sağlıyor. Ay’a adını gönder sayfasında bulunan kısımlarını doldurarak, nasa‘nın veritabanına isminizi kaydetmiş oluyorsunuz. Daha sonra bu veriler ay’a gidecek olan keşif uydusu LRO’da bulunan bir mikroçipe aktarılacak ve isminiz de aya gönderilmiş olacak. İsminizi sisteme gönderdikten sonra kaydedilen isme düzenlenmiş olan katılımcı sertifikasına da ulaşıyorsunuz.

Adınızı, 2008’in sonlarında gönderilmesi planlanan LRO uzay aracına yerleştirilmek üzere, veritabanına kaydettirmek için son tarih 27 Haziran 2008.
kaynak.

yazı denetleme ve paylaşım platformu writewith

eminkeles | 14 April 2007 11:38

Bir yazı yayınlamadan önce arkadaşlarınızın bu yazıya katkıda bulunup yorum yapmasını istiyorsanız, versiyon kontrolü yapabileceğiniz writewith tam size göre.

writewith bloglar, wiki ve çevrimiçi dökümanlar arasında bir yazı paylaşım platformu. En güzel yanı ise Wordpress ve Typepad blog servisleriyle uyumlu olması.

Önceden yazmış olduğunuz bir yazıyı da writewith‘e yükleyip paylaşabilirsiniz. Writewith’in desteklediği formatlar arasında şu an için .doc [MS Word], .txt, .rtf, .odt [Open Office] var.