bildirgec.org

jaiku hakkında tüm yazılar

Google’da Twitter Çılgını Oldu!

algoz | 13 July 2009 21:03

Google kullanımda olan bir çok servisini kendi bünyesinden çıkarmakla beraber Youtube, Jaiku ve Spreadsheet gibi birçok servisini de satın alma yoluyla kendi bünyesine katmıştır.

Bu servislerinden bazıları ile oldukça başarılı sonuçlar alsa da bazılarında tam bir hayal kırıklığı yaşadı.
Hayal kırıklığı yaşadığı servislerden biri olan microblog servisi Jaiku’yu satın alındığı dönemde ileride Twitter’a rakip olması bekleniyordu.
Google daha sonra Twitter’la baş edemeyeceğini anlayınca rekabetten vazgeçti ve Jaiku’nun kodlarını tüm geliştiricilere açtı .

Sosyal Medya’nın en önemli aktörlerinden olan ve kullanıcı tabanını her geçen gün arttıran Twitter ticari ve ticari olmayan birçok organizasyonun kendi sesini duyurabilmek için kullandığı bir alan konumunda.

Web’in 1 numaralı arama motoruna ve onlarca servise sahip olmasına rağmen Google bile web kullanıcıları ile olan iletişiminde Twitter’ı gözardı edemez durumda.
Google, resmi blogundan duyurduğuna göre şu anda Twitter’da 44 adet hesabı bulunmakta.

Jaiku ile twitter’a rakip olun!

algoz | 19 March 2009 11:31

google’ın daha önce kapatılacak servisler arasına aldığı microblog * servisi jaiku’nun * kodları açık kaynak oldu.
twitter’a * rakip olması beklenen fakat olamayan jaiku’nun kodları google tarafından app engine + * üzerine taşınarak jaikuengine(jaiku motoru/microblog motoru) oluşturuldu.
jaikuengine’i buradan indirip app engine’ne yükleyerek kendi microblog servisinizi kurabilirsiniz.

jaiku
jaiku

Kaynak: jaiku blog,jaiku tartışma grubu,jaiku api, readwriteweb.

FACEBOOKTAN TWİTTER’A DOĞRU BİR YOLCULUK

salimserdar | 22 January 2009 18:46

Neredeyse tüm dünyadaki internet kulanıcılarının vazgeçilmezi haline gelen facebook şüphesizki 2008 yılının bir numarasıydı bunu facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’in geçen hafta şirketin blogundan yaptığı açıklamaya bakarak anlamak çok kolay. Mark Zuckerberg dediğine göre facebook’un toplam aktif kulalnıcı sayısı bu gün itibari ile 150 milyona ulaşmış ve bu populasyonun %5.3 nü türk kulanıcılar oluşturuyormuş.Bu kadar kısa sürede bu rakamlara sahip olmak inanılması zor bir olay.Ama 2009 yılı itibari ile facebook’un üye artışında gözle görülebilir bir azalmanın olcağı kesin, bunun farkında olan şirket yönetimi kullanılabilirliğini artırıp bu devasa üye populasyonunu elinde tutmaya çalışacaktır.Yoksa facebook’un Amerika’daki en büyük rakibi MySpace attığı tarihi farkı 2009 yılının yeni bir girşimi kendisine atabilir.Şimdi gelelim 2009 yılının yükselen yıldızı olmaya aday “twitter” web uygulamasına.

Plurk: Twitter alternatifi

wanadooo | 08 September 2008 14:22

plurk, Yeni nesil bir sosyalleşme sitesi.twitter benzeri ama ona göre eksikleri de artıları da var. Twitter kadar popüler değil henüz. sunduğu arayüz daha estetik ve güzel duruyor ve mesajlar bir zaman çizelgesi (timeline) üzerinde sıralı şekilde duruyor. arkadaşlarınızı davet ederek, profil güncellemeleri yapma yoluyla karma puan kazanıyorsunuz bunları ileride herkese açık olmayan özellikleri kullanmak için kullanabilirsiniz. jaiku da diğer bir alternatif.

25 Adobe Air Uygulaması

iamdezzy | 08 June 2008 15:40

Gün geçtikçe Adobe Air kullanıcılarının sayısı, ve bununla birlikte Adobe Air uygulamalarının sayısı artıyor. Eğlence araçlarından ofis işlerimizde kullanabileceğimiz araçlara kadar her gün yeni Adobe Air uygulamalarıyla karşılaşıyoruz. Bu bildiri de yaşamınızda size yardımcı olabilecek birkaç uygulamayla sizi tanıştırmayı amaçlıyor.
Finansal ve Prodüktivite

StockQ
StockQ

Agile Agenda: Proje yönetiminde size yardımcı olacak, zaman ayarlı görev düzenlemede ve önceliklerini belirlemede kullanışlı bir uygulama.
Klok: Serbest meslektekilerin müşterilerine ayırması gereken zamanı ayarlamaları için bir uygulama. Aynı zamanda vaktinizi en çok ne ile geçirdiğinizi, hangi projeler üzerinde çoğunlukla çalıştığınızı göz önünde bulunduruyor.
Portfolio Viewer: Birden fazla yatırım portfolyonuzu bu uygulama ile takip edin.
StockQ: Herhangi bir siteye ihtiyaç duymadan mallarınızın stok değerlerinde değişiklik yapın ve getirilerini götürülerini ekranınızdan takip edin.
Mikroblogging & Hayat Akışı

Alert Thingy: FriendFeed‘den güncellemeleri almanızı, Flickr‘a resim yollamanızı ve Twitter hesabınıza erişmenizi sağlar.
Posty: Jaiku, Pownce, Tumblr ve Twitter hesaplarınıza kolay erişim sağlar.
Pownce: Açıklaması için buraya bakabilirsiniz.
Snitter: Otomatik yenileme, basit entegrasyon gibi özellikleriyle bir Twitter istemcisi.
Spaz: Birden çok teması ve kullanıcı tanımlı CSS‘si ile, bir açık kaynak kodlu Twitter istemcisi.
Tumblweed: Tumblr blogunuza yazı ve resim yollamanın en kolay yolu.
Tweetr: Twitter hesabınıza erişerek, webcam inizden aldığınız resimleri, sürükle-bırak arayüzüyle arkadaşlarınıza transfer etmenize olanak tanır.
Twhirl: Twitter‘a siteye girmeden erişmenin en popüler yolu. Otomatik yenilemeler, Jaiku ve Pownce‘a da mesaj gönderebilme ve daha pek çok özelliğiyle işinize yarayacak bir Air uygulaması.
Çeşitli

CL Desktop: Pek çok insan Craigslist‘i sever, ancak internet sitesinin kullanıcı arayüzünün pek iyi olmadığı da bir gerçek. Bu Air uygulaması Craigslist’i görsel olarak güçlendirmek ve daha kolay anlaşılır kılmak için yapılmış.
DiggTop: Digg‘de o anda zirvedeki siteleri tek tıkla inceleyin.
EarthBrowser: Dünyanın hava durumuna bakın, anlık deprem bilgilerini kontrol edin, dataları KML olarak saklayın ve daha fazlası.
Google Analytics: Google Analytics ile sahip olduğunuz tüm fırsatlara erişmek için bu arayüzü kullanın. Üstelik birden çok hesaba aynı uygulamayla erişmek de mümkün.
ReadAir: Google Reader‘deki yazılarınızı tarayıcı olmadan okumak için bir uygulama.
Müzik

AOL Top 100 Videos: Masaüstünüzden AOL’un müzik sahasındaki en popüler 100 müzik videosuna kolay erişim sağlar.
Finetune: Finetune profilinize erişim sağlar, sitedeki şarkı listelerine ulaşmanızda ve kendinizinkini oluşturmanıza olanak tanır.
MuxMaster: MuxTape‘den mp3 yükleme marifeti olmamasına rağmen, fvori MuxTape’lerinize göz atmak ve onları dinlemek için eşsiz bir uygulama.
Pandora Desktop: Pandora müzik servisini masaüstünüzden kontrol etmenize olanak tanır.
Fotoğraf & Video

Flump: Bu uygulama ile bir Flickr hesabından kullanıma açık fotoların tamamını direkt yükleyebilirsiniz.
FotoBooth: Webcaminizle resim çekip, efektlerle donatıp, direkt Flickr hesabınıza yükleyebilirsiniz.
mooFlair: Youtube veya Metacafe‘de arama yapıp, video listesi oluşturun, dilerseniz çevrimdışı izlemek için onları bilgisayarınıza yükleyin.
Snoto Photo: Flickr fotoğraflarınız ve slayt gösterileriniz için bir tarayıcı ve daha fazlası.
Ubuket: UBuketin açıklaması için bu bildiriye bakabilirsiniz.

Burada çevirmeye çalıştığım yazının ingilizcesini bulabilir, aynı zamanda 5 ekstra Adobe Air uygulamasına da bakabilirsiniz.

sosyal ağ hesaplarınız tek adreste

bildigimiz son sey | 14 April 2008 09:14

facebook, hi5, myspace gibi sosyal ağlar çok geniş bir kitle tarafından kullanılıyor. böyle şeylere ilgi duyuyorsanız muhtemelen birden fazla sosyal ağa da üyesinizdir. fakat her bir ağı tek tek dolaşmak ve profil düzenlemek zaman alıcı ve sıkıcı olmaya başladıysa, ping.fm bu sıkıntınızı biraz olsun hafifletebilir gibi görünüyor.

ping.fm bu tip sosyal ağlara olan iletişimizin tek adresten, ve hatta herhangi bir yerden bir e-mail göndermek suretiyle kolayca değişiklik yapmanıza olanak sağlıyor.

Hellotxt

oceangray | 17 October 2007 19:31

Hellotxt mikro blog olarak tabir edilen o an yapılanları veya kısa günlükleri yayınladığımız servislere aynı anda girdimizi göndermeye yarıyor… Şu anda aynı anda Twitter, Jaiku, Yappd, Meemi, BeeMoood ve Tumblr gibi servislere girdi ekleyebiliyorsunuz…

Google Jaiku yu Satın aldı!

tgandur | 10 October 2007 08:00

Daha önce burada adı twitter ile birlikte microbloging in lideri olarak anılan jaiku Google tarafından satın alındı. Google mobil sosyal ağ olan zingu dan sonra (bildirgeç haberi burada) şimdi de jaiku yu aldı. Tabii mashable ın dikkat çektiği bir soru da şu neden jaiku da twitter değil? Twitter ın açık ara lider olduğu ve daha önce Google tarafından satın alınan Blogger ın kurucusu olan Evan Williams tarafından geliştirildiği de düşünülür ise soru daha ilginç bir hal alıyor.
Daha önce youtube feedburner ve doubleclick alımları ile liderlere göz dikmiş olan Google ın bu stratejisi değişiyor mu ne?