bildirgec.org

istanbul üniversitesi hakkında tüm yazılar

İstanbul Üniversitesi’nden öğrencilere kısa film yarışması

queennothing | 02 August 2011 19:29

İstanbul Üniversitesi, Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Kısa Film Yarışması adında bir etkinlik düzenliyor. Türkiye’nin her yerinden üniversite öğrencilerinin katılabileceği kısa film yarışmasının (İSUZEM Kısa Film Yarışması) ana teması ‘eğitim’. Öğrencilik hayatına adım atan gençlerin yaşadığı sorunlar ve güçlükler üzerinde bir tespit diyebileceğimiz bu yetenek yarışmasının tüm katılım şartları burada mevcut. Yarışmada birinci gelene HDV kamera, ikinci gelene DSLR fotoğraf makinesi, üçüncü gelene ise dizüstü bilgisayar hediye edilecek.

Bir Hülya Adamı: Ahmet Hamdi Tanpınar

queennothing | 30 November 2010 09:25

“…Acıdan acıya fark var. Ve benimki acıların en büyüğü, evlat acısı idi, üstelik de yağmur yağıyordu.”

Kadı Hüseyin Fikri Efendi’nin oğlu olarak 23 Haziran 1901 senesinde İstanbul’da dünyaya gelen Ahmet Hamdi Tanpınar, Türk Edebiyatı’nın belkemiğidir. Hocası Yahya Kemal Beyatlı‘nın yönlendirmesiyle Batı Edebiyatı’na merak salan Tanpınar, Balzac ve Dostoyevski romancılığını, Paul Valery şiirlerini ve Marcel Proust’un ‘Kayıp Zaman İzinde’ serisinden etkilenmiştir.

Üçüncü Uluslararası “Future-Learning” İstanbul’da 10 Mayıs 2010 tarihinde başlıyor!

KAghast | 10 May 2010 13:55

Gelecek hafta İstanbul’da öğretim teknolojilerinin geleceği için çok önemli bir konferans gerçekleşecek. Bu sene üçüncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Gelecek İçin Öğrenme Alanında Yeniliklerle “e-Öğrenme 2010 Konferansı” 10 Mayıs 2010 tarihinde başlıyor.
Konferans, Türkiye’de e-öğrenme, uzaktan eğitim ve öğretim teknolojileri gibi kavramların yaygınlaşması ve geleceğin bu teknolojiler ile şekillenmesi konusunda önemli bir rolü üstlenmekte.
Konferans hem sosyal hem de akademik anlamda bizlere çok zengin bir içerik sunuyor. Kültür Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı konferansın detaylı programını inceleyebilir, düzenlenecek olan çalıştaylara katılarak kendinizi geliştirebilir ya da yurtdışından bu konferans için özel olarak genel davetli konuşmacıları dinleyerek vizyonunuzu genişletebilirsiniz.

FL2010 Eşbaşkanlarının Mesajı
FL2010 Eşbaşkanlarının Mesajı

10-14 Mayıs 2010 tarihlerinde İstanbul Kültür Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek.
Konferans hakkında detaylı bilgiyi kendi resmi sitesinden edinebilirsiniz.

Uluslararası  Çağrılı Konuşmacılar

Bu bahçenin sahibi de sensin, misafiri de!…

atalay ahmet | 28 March 2010 17:02

İstanbul Üniversitesi - havuzlubahce.com
İstanbul Üniversitesi – havuzlubahce.com

Son zamanların en popüler sosyal ağları genellikle üniversite öğrencileri tarafından, üniversitelere özel kurulup, zamanla her kesimden insanın dahil olabileceği web siteleri haline geliyor.

Örneğin facebook üniversiteli bir öğrenci tarafından kuruldu. Bugün herkese açık. Buna bir örnek de odtü merkezli kurulan, sonrasında tüm üniversitelilere açılan hocam.com.

Hayvan ve insan klonlama

wanadooo | 22 August 2009 08:18

Ünlü koyun Dolly‘nin hikayesini duymuşsunuzdur. ingiliz bilim insanlarının kopyalama yöntemiyle meydana getirdikleri, insanlık tarihindeki ilk kopya canlı koyun dolly, belli bir yaşa (6) geldikten sonra çözümü bilinmeyen sağlık nedenlerinden dolayı ölmüştü. hiçbiri onun kadar olmasa da, dolly’den sonra başka hayvanlar da kopyalanarak üretildi; ancak onların da sonu dolly’ninkinden farklı değildi (şimdilik). Bilim insanları teorik olarak bir canlıyı kopyalamayı rahatlıkla yapabiliyor ama bir yerde ya çok basit ya da çok ölmücül bir hata yapıyor olmalılar ki; klonlanmış kopya canlılar çözümsüz sağlık problemleriyle ya da anomalilerle doğuyordu.

gerçek klonlama işlemi, bilimkurgu filmleri (örnek: Star wars serisinin ikinci filmi klon savaşları, matrix serisi ve yapay zeka) ve kitaplarındaki klonlamadan biraz farklı çalışıyor. bir canlıyı klonlamak için, aslında yine iki kişi gerekli ancak canlıların doğal üreme sürecinin aksine, bu kez tek bir üreme hücresi bile yetiyor.

NOBEL ÖDÜLLÜ TÜRK: ORHAN PAMUK

| 11 December 2008 10:13

Orhan Pamuk, 1952 yılında İstanbul’da doğdu. İlk romanı ve anketlere göre cumhuriyete damgasını vuran 75 kitaptan biri olan “Cevdet Bey ve Oğulları”nda (1982) ve diğer bir şaheseri olan “Kara Kitap” (1990) adlı romanında anlattığına benzer bir ailede büyüdü. Nişantaşı’nda yetişen Orhan Pamuk, New York’ta geçirdiği üç yıl haricinde İstanbul’da yaşadı. Robert Koleji mezunu olan ve
İstanbul Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde üç yıl okuyan Pamuk, 1976’da İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Enstitüsü’nü bitirdi.

Çocukluk ve gençlik yıllarında ressam olmayı hayal etti, fakat 1974’den itibaren yazı yazmayı tercihi ağır bastı.

Üç kuşak İstanbullu bir tüccar ailesinin çerçevesinde, Türkiye’nin son yüzyıllık macerasını hikâye eden “Cevdet Bey ve Oğulları” adlı romanı, 1979’da Milliyet Roman Yarışmasında ödül aldığı gibi, 1983 yılında Orhan Kemal Roman Ödülü‘ne de layık görüldü. Aynı yıl ilk baskısı çıkan; üç mutsuz kardeşin İstanbul yakınlarında bir sahil kasabasında, 90 yaşındaki ninelerinin evinde geçirdikleri bir haftalık hayat dilimini anlatan “Sessiz Ev” adlı romanı ile 1984 yılında Madaralı Roman Ödülü’nü aldı. Pamuk, “Sessiz Ev”in Fransa’da çıkan çevirisi ile 1991’de Avrupa Keşif Ödülü’nü kazandı.

17. yüzyılda İstanbul’a getirilen Venedikli bir köleyle bir Osmanlı âlimi arasındaki ilişkiyi anlatan tarihi romanı “Beyaz Kale”(1985) ile Pamuk, yurt içi ve yurt dışında ününe ün kattı.