bildirgec.org

imei hakkında tüm yazılar

Yurtdışından satın alınan telefonun Türkiye’deki hali?

Dhilgul | 14 January 2009 16:23

Merhabalar;

Ülkemizde IMEI numarası sisteme kayıtlı olmayan telefonları kullanmaya izin verilmiyor. Şahsen 4-5 hafta için de Kogan Agora Pro almayı düşünüyorum fakat Avusturalya’dan getirteceğim bu telefonu burada kullanabilir miyim işte onu bilemiyorum. Bu konuda bilgisi olanlar varsa lütfen paylaşsınlar. Faturasını ibraz etmem ve kayıt bedelini ödemem (33 Kuruş olarak belirtilmiş) yeterli mi?

çin mallarına dikkat! cep telefonunuz kapanabilir.

ex choice | 25 July 2008 11:27

çin malı
çin malı

son günlerde virtinlerde görmeye alıştığımız çift hatlı,televizyonlu,dokunmatik ekran özellikleriyle dikkat çeken çin malları telefonlar piyasaya dağılmış durumda.ama dikkat etmeniz gereken bir şey var.eğer o tür telefonlardan birine sahipseniz.sakın mms gönermeyin.çünkü telefonunuzun imei kodu görünüyor.ve mcks imei kontrol servisinde otomatik olarak cihaz bilgisi değiştirilmiş cihaz bilgisi olarak görüp cihazı en geç 1 gün içinde kapatıyor.telefonunuz da *#06# yi tuşlayın ve imei numarası 350 ile başlıyorsa güvendeniz aksi halde durumunuz riskli.

not:haberi ben araştırdım.kaynak olarak vereceğim bir link yok.ama haberi dikkate alın!

Telefonun sahte mi öğren!

erbu | 09 May 2008 18:37

Geçenlerde okuduğum bir yazıda çakma(sahte) telefonlardan bahsediyordu. Çin her alanda olduğu gibi bu alanada el atmış durumda ve hergün binlerce çakma telefon yapıyor bi Türkler de çakma mallara çok meraklı olduğumuzdan dolayı bunun çakmamı orjinalmi alduğunu bile anlamakta güçlük çekiyoruz. Bunu anlamanın bir yolu var, Cep telefonunda ekranda çıkan seri numarası ile cihazın arkasındaki numaranın birbirini tutup tutmadığı kontrol edilmeli. Eğer tutmuyorsa bu sahte olduğunu gösterir. Cep telefonunuza *#06# yazarak IMEI (seri) numarasını öğrenebilirsiniz. Yazının devamını okumak isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.

nokia mobil ( cep ) Telefonunun Güvenlik Kodunu Unutanlara bir-iki çözüm yolu…

biSGen | 28 November 2007 19:47

mobil-fon :)
mobil-fon 🙂

Eğer telefonunuzun güvenlik kodunu unuttuysanız, bu kodu bulmanın bir kaç yolu var.

1) En yakın telefoncuya gidip durumu anlatır, 5 – 10 YTL bayılıp kodunuzu öğrenirsiniz.

2 ) bedava olan yöntem : bu siteye girersiniz.
Telefonunuzun 15 haneli olan IMEI kodunu yazar ve generateye tıklarız. ( alttaki “I’m legal owner of the phone with that IMEI” seçili olacak ) Bir kaç saniye içinde Telefonunuzda tüm kodların yerine kullanabileceğimiz MASTER kodunu alırız. işt bu kod telefonununuz güvenlik kodudur.

security cek cak...
security cek cak…

3) Telefonunuza HARD FORMAT atıp hafızada ne var ne yok siler fabrika çıkış ayarlarındaki şifre olan 1 2 3 4 5 kodunu kullanırsınız. Hard format denemedim, denemeyi de düşünmüyorum. Cesareti olanlara aşkolsun. Denemeyişimin bir nedeni de burada yazdığım 2. maddedeki çözüm yoluyla meseleyi halletmemdir.

apple, iphone için gizli takip mi uyguluyor?

odo | 20 November 2007 13:29

sözkonusu iddianın ispatı olarak öne sürülen resim
sözkonusu iddianın ispatı olarak öne sürülen resim

bu bildirim başlıktaki soruya “evet” yanıtını veriyor.

iddiayı öne süren kişi “stocks” ve “weather” gibi uygulamaların kodları arasında iphone imei numarasını kullanım bilgilerini belirlenmiş url adresine gönderen bir komut keşfetmiş.

bu iddia ile açılan tartışma içerisinde, kimileri bu bilgilerin pazarlama alanında kullanılıyor olabileceğini iddia ederken, kimileri de “apple benim iphone kullanımımı izlese ne olur ki?” yaklaşımını benimsiyor.

sanırım, asıl önemli nokta apple’in bunu gizli olarak yapıp yapmadığı.

kayıtdışı cepler

badoer | 12 December 2005 20:59

Bu Cep telefonlarının kayda alınmasına yönelik çalışmalarda bir tuhaflık var. Imei numaranıza göre kayıt dışı olup olmadığınızı kısa mesajla gönderiyorlar. Uygulama geç bile kalınmış bir durum. Ancak öyle durumlar oluyorki insan şaşırıyor. Gazete haberlerine göre bir grup milletvekilinin cep telefonlarıda kayıt dışıymış. Operatörlerin zamanında hediye etmiş oldukları telefonlarmış. Kara mizah türündeki bu haberlere yer veren gazeteler kendilerinin zamanında dağıttığı tüm telefonların kayıtdışı olduğunu bilmiyorlar galiba. Kardeşimin bu gazetelerden aldığı telefon için mesaj geldi. Kayıtdışı diye. Kayıtdışı telefonların bir çoğunu hediye diye insanlara dağıtan bu zihniyet, şimdi bunlarla hiç ilgileri yokmuş gibi haberler yapıyorlar. Artık yüzsüzlüğünde bu kadarı fazla. Bu gazetelere inanıp telefon alan insanlar kandırılmış durumda. Ama bunu ifade edebilecekleri bir yer yok. Bunu duyuracak olan yerler zaten bu işin baş aktörleri. Bu ülkede insanlar kime ve neye güveneceklerini bilemez durumdalar. Tabiki kaçak telefonlar kapatılmalı. Ama güvenerek aldıkları telefonlarının kayıtdışı olduğunu öğrenenlerin yapacakları hiç bir şey yok. Parayı ödeyip kayıt yaptırmaktan başka. Önemli olan 5 YTL lik kayıt parası değil yapılan çirkin uygulamalar. Artık son günde bitti. Artık yapılan kayıtdışı uygulamalar kayıt altına alındı. Kayıtdışı yollardan kendilerine menfaat sağlayanlar artık rahatlamışlardır. Artık herşey yoluna girdiğine göre büyük basınımıza güvenmeye devam edebiliriz. Bir sonraki kampanyalarını dört gözle bekliyoruz.

Kayıt dışı cep telefonu problemine yeni bir çözüm daha

denix | 08 December 2005 10:56

Kayıt dışı cep telefonu problemine yeni bir çözüm daha Turkcell‘den sonra Telsim‘de “Siz hiç bir şey yapmayın. 5 Ytl ücreti sizin yerinize biz ödeyelim” diyor. Belki de Avea’nın yöntemi en iyisi?

Kayıt işlemleri burada okuduğuma göre aslında 28 Ağustos’ta başlayacakmış. Ama Telekomünikasyon Kurumu olayı becerememiş Şimdi bu saçmalığın 1 hafta da çözümlenebileceğine inanmak zor. Telekomünikasyon kurumunun bu büyük beceriksizliğine rağmen bu kadar çok para topluyo olması da ayrıca rahatsız edici.

CEP TELEFONU KAYIT YAPTIRMA İŞLEMİ !

tevrat | 24 September 2005 00:38

Cep telefonu olan herkesi ilgiledirmektedir.12 milyon kayıtsız telefona SMS yoluyla bilgi verilecek ve telefonlarını kaydettirmeleri istenecek. 14 Aralık´tan itibaren kayıtsız tüm telefonlar görüşmeye kapatılacak.Telekominikasyon Kurumu´nun yaptığı çalışmalar doğrultusunda kaçak ve çalıntı cep telefonunun önlenmesi amacıyla kayıtdışı olanlar görüşmeye kapatılacak. Telekominikasyon Kurumu tarafından cep telefonlarında kayıtdışılığın bugüne kadar ekonomide 3 milyar dolarlık kayba neden olduğu, devletin de bu işten 1 milyar dolarlık vergi kaybı bulunduğu bildirildi. Kayıtdışı olan 12 milyon cep telefonuna SMS ile kayıt işlemi için mesaj yollanacak, ardından 14 Aralık 2005 tarihinden itibaren tüm kayıtsız cep telefonları görüşmeye kapatılacak. Kayıtsız telefonların kaydettirilmesi 12 milyon kayıtsız telefona SMS ile “Telefonunuz kayıtlı değil, kaydettirin” mesajı gönderilecek ve kayıt işlemi için yol gösterilecek. IMEI numarası ile kayıt kontrolü Cep telefonuzda *#06# tuşlayarak telefonunuzun seri numarasını (IMEI numarası) tespit edebilirsiniz. IMEI numarası ile http://imei.tk.gov.tr adresinden telefonun kayıtlı olup olmadığını sorgulayabilirsiniz. Kayıtlı Değil uyarısı alanlar SMS ile uyarılmayı beklemeden, 28 Ağustos 2005 tarihinden itibaren kayıt işlemlerini yaptırabilirler.Kayıtsız telefon sahiplerinin bildirilen yere faturası varsa faturasıyla başvurması gerekir. Fatura ibraz edilememesi halinde 5 YTL ödenecek, ibraz edilmesi halinde para alınmadan kayıt işlemi yapılacak, ancak faturayı düzenleyenlere yönelik işlem başlatılacak. Cep telefonu kayıtlı olmayıp, 14 Aralık 2005 tarihine kadar kayıt ettirmeyen kullanıcıların telefonları bu tarihten itibaren görüşmelere kapatılacaktır! Yasanın kayıt için öngördüğü 5 aylık sürecin ardından artık telefon satın alınmasında yeni bir prosedür uygulanacak. Alıcılar artık bilgilerini belgeye dayalı eksiksiz ibraz etmek zorunda olacak, SIM kart alınırken de satın alınan cep telefonunun faturası mutlaka sorulacak. Gasp edilen telefonun maddi bir değeri olmayacak, bu telefonlar kullanılamayacak, telefon gaspçı ya da hırsızların yakalanmasında araç olarak da kullanılabilecek. Uygulamaya başlandıktan sonra Faturasız ve Kayıtsız telefonlar hangi operatörün SIM kartı takılırsa takılsın, çalışmayacaktır.