bildirgec.org

ideefixe hakkında tüm yazılar

ideefixe = idefix

hikmeturka | 06 March 2008 18:25

Bir ebi markası olan ideefixe artık idefix.Ebi’nin satışa çıkardığını duyurduğu ideefixe dvd,film,cd,kitap gibi yazılı ve görsel ürünlerin satışını yapayor.Zengin çeşite sahip ideefixe logosunda ve satışını yaptığı ürünlerin daha da ayrıntılı tanıtılmasını sağlamış.Örnek vermek gerekirse dvd filmler için fargmanları kitaplar için iki üç sayfasını görmenizi sağlamış.

Türkiye’den dünya çapında uygulamalar çıkar mı?

wanadooo | 28 February 2008 08:05

Bu yazının çıkış fikri, Hürriyet gazetesinin geçen pazar günküinsan kaynakları ekinde ersan özer ile yapılan röportaj oldu. böyle röportajları çok severim hele ki işin içinde başarılı bir türk (girişimci) varsa. Ersan özer’i belki hatırlamayanlar olabilir hemen hatırlatayım; kendisi aralarında itiraf.com(haber), siberalem.com, ideefixe.com (haberi), İstanbul.net ve şu sıralarda da uzmantv.com projesi ile yer alan çok başarılı biri. son günlerde işler iyi gitmese de. Bakmayın siz bazı dünya insanlığının bazen bizi Arap gibi görmesine, zannetmesine; halbuki dünya çapında bir çok sporcumuz, iş adam/kadın larımız, markalarımız, bankalarımız, kulüplerimiz (Fenerbahçe, g.saray ve Beşiktaş, efes pilsen) var ve herkes onları, yaptıkları işleri, markalarını tanıyor. Örnek mi istiyorsunuz? Alın size dayanıklı tüketim alanında ülkemizin en büyük 2 firması arçelik ve vestel. Kendi alanlarında En büyük 500 firma arasındalar. Ha keza bankacılıkta öyle. Akbank, iş bankası, finansbank(yunanlılara gitti), oyak bank(Hollandalı ing bank satın aldı), dışbank (sonradan fortis oldu) ve Garanti bankası. üst düzey bankalar ve hepside bu konuda çok başarılılar. bazılarının yabancılara satılması iyi mi, kötü mü oldu konusu ayrı ama benim şahsi fikrim soruyorsanız pek iyi olmadı derim.. Gelelim sporcularımıza nbade oynayan hidayet(hedo) Türkoğlu ve Mehmet okur (memo resmi web sitesi). Artık onları bilmeyen yok sanırım. İşadamlarımız rahmetli olanVehbi koç ve Sakıp sabancı arkalarında dev markaları yeni kuşaklara bıraktılar.mustafa koç, Ferit şahenk ve sayamadığım diğerleri hepsi çok başarılı.

Her şey iyi güzel de her yerde üst düzey konumdayız ama bilgi teknolojisi olma yolunda uçar hızla(!) giden ülkemizde internette durum ne peki? Yani işin özü ülkemizden çıkan bir web uygulaması, web sitesi interneti sallayabilir mi? İşte yukarıda yazdığım güzel örnekleri burada maalesef göremiyoruz ve maalesef cevap (şimdilik) hayır bunun belli başlı kısa sebepleri var onları yazalım:
1. elinde projesi olan kişilerin ekonomik yetersizlikleri
2. uygulamaya dönük sıkıntılar
3. özgün, yaratıcı fikirler bulamamak
4. yabancı dil sıkıntısı (halbuki dünya türk olsa hepsi çözülecek(!) )

Elbette ülkemizden bir google, yahoo, microsoft gibi devlerin çıkmasını zaten beklemiyoruz ama alanında da özgün siteler bulmakta çok zor, çıkan olunca da işi yüzüne gözüne bulaştırıyor. Örneklerle başlayalım isterseniz. Herkesin tanıdığı blograzzi mesela.ilk açıldığında herkesin çok büyük ümit bağladığı yeni nesil (web 2.0) bir toplist olmaktan öteye gidemeyen, adam kayıran ve başlangıcından bugüne kadar sürüsüne bereket yanlış adımlar atan blograzzi. Hadi işi bilen biri (arda kutsal) yapmasa bunu acemiliğe vereceğim ama işi bilen(!) birisi yapınca vahim bir durum alıyor. Şu sıralar herkes blograzziden şikayetçi. Webrazzi ne kadar güzelse blograzzi de o kadar kötü durumda. Acı ama gerçek. Yanılıyorsam lütfen düzeltin.

Geçelim oyyla.com sitesine buraya yerli malı digg diyebiliriz. burada da durum aynı ilk başlarda durum fena değildi ama sonradan havası kaçan gazoz sendromu burada da kendini gösteriyor. digg etkisi hiçbir zaman olmayacak, olamaz. her zaman ilk yapılan, ilk bulan malı götürdüğü için oyyla.com da maalesef başarısız kalıyor. Tusul.com ve webiket.com da bulunuyor ama şu sıralarda tusul.com lider gibi. Webiket ise düşüşlerde. Gelelim sosyalleşmeye çalışan web sitelerimize. İlk başlarda ortalığı yonja.com (haber) ve zurna.com silip süpürüyordu sonra şehre facebook adında biri geldi pir geldi hiçbiri artık eskisi gibi iş yapamaz oldu. Evimizin bakkalı Sosyomat dahil. Halbuki etiketleme (tag) mantığı üzerinden sosyomat daha da farklı olabilir. Orkut.com da durum biraz farklı alman gurbetçi stili gibi ne desem yalan olur ama oldukça popüler olduğu su götürmez bir gerçek. netlog ise profile bakıp kız bulmak isteyenlerin adresi istiyor.us ve webdeki.net ise var mı yok mu belli değil? Gittigidiyor’a bakalım hah evet belki de elle tutulur birkaç siteden birisi ebay sağolsun o da olmasa ne kullanacaklardı değil mi? Her ne olursa olsun başlı başına bir başarı örneğidir. Sonra bir mynet var ki kendisini çok severim nette hiç aklıma bile gelmez bırakın hiç gelmesin. youtube popüler olunca hemen tam türk işi pikniktube çıktı sonra izlesene.com, vidivodo.com vs vs. cember.net vardı o da satıldı nokta.com var ki epey şirket satın aldılar ama onlarda Türkiye sınırlarında büyük olmaya oynuyorlar gibi, çözemedim. İnşallah devamını getirirler. Fotokritik.com var epey güzel, tutuluyor ama onda da bir şeyler eksik gibi yerelleşelim güzelleşelim muhabbeti. belki de tek güzel olan site yemeksepeti.com.konuyla ilgili haberi.

ideefixe Beşinci Sanal Kitap Fuarı

Battlehammer | 30 November 2007 09:30

E-ticaret’in Türkiye’deki en başarılı uygulayıcılarından biri olan Ideefixe, her yıl düzenlediği Sanal Kitap fuarının beşincisi ile kullanıcılarına indirimli kitaplar sunmaya devam ediyor.

Reyonların arasında amaçsızca gezip saatler harcayabileceğiniz bir fuardaki kitap kokusunun yerini tutamasa da, sanal kitap fuarı, gercek bir fuara internet ortamında mümkün olduğu kadar yaklaşmaya çaba harcıyor.

kitap severler ve yazarlar için sosyal ağ

| 04 November 2007 19:27

Her gün her konuda bir yenisi ortaya çıkan sosyal ağlardan bir taneside kitap severleri, yazarları, yayıncıları ve editörleri bir araya getiren bu site. Eğer bir okuyucu iseniz yayınlanmış veya yayınlanmamış kitaplar hakkında bilgi edinebiliyor, kendi kitap kulübünüzü kurabiliyor, yorum yazabiliyor, diğer okuyucular ile görüş alışverişinde bulunabiliyor hatta yazarlar ile bağlantı kurabiliyorsunuz. Eğer yazar iseniz ister yayınlanmış ister yayınlanmamış olsun kitaplarınızı tanıtabiliyor, okuyucular, yayınevleri ve editörler ile ağ üzerindeki sayfanız üzerinden iletişim kurabiliyorsunuz.

Hosting Firması Hack’ledi

fcfc | 24 August 2007 22:13

Daha öncelerde anlaşmayı iptal eden veya anlaşmaya yanaşmayan firmaların, mafya ile korkutulduklarını, iş yerlerinin bir şekilde saldırıya uğradıklarını duymuşsunuzdur. Vatan Gazetesinin internet sayfasında bugün okuduğum haber, artık bu zorlama ve saldırıların mecra değiştirdiği ve teknolojiye ayak uydurduğunu gösteriyor.

Siberalem, İdeefixe ve itiraf.com gibi Türkiye’de yüksek oranlarda ziyaretçisi bulunan web sitelerinin, bağlı bulundukları host firması ile anlaşmalarını fesh etmeleri nedeni ile bu host firmasının ilgili siteleri hack’lediği ileri sürülüyor. İlgili haber

ideefixe’in isim değişikliği anketi

burc | 09 June 2007 19:02

ideefixe
ideefixe

Online alışveriş siteleri arasında en eskisi olan ve altyapısını bir kaç kere değiştiren ideefixe, şimdi de adını değiştiriyor… Ve bunu bir anket ile yapıyor. Anasayfa‘da bulunan ankete siz de katkıda bulunabilirsiniz. Yeni isimler ise şöyle:

  1. idefix.com (sevmedim)
  2. ideefixe.com(eski fikirliler için)
  3. idefiks.com (ben bunu seçtim)
  4. sabitfikir.com (sabit fikirliler için)

Not: oylama için üyelik gerekiyor

İdeefixe Teknoloji Dükkanını Kapattı

selcukhoca | 27 April 2007 17:54

ideefixe
ideefixe

Türkiye’nin önde gelen sanal mağazalarından İdeefixe teknoloji ürünleri satan bölümlerini kapattı. Bundan sonra sadece kültür ürünleri (kitap, dvd, cd v.s.) satacak olan İdeefixe‘in ismi de idefix olarak değişiyormuş. Site önümüzdeki günlerde yeni tasarımı ve yeni içeriği ile ziyaretçilerin karşısına çıkacak.

ideefixe’de sanal bayram

nihilanth | 14 November 2006 20:30

ideefixe.com‘un, bu yıl 4. sünü düzenlediği kitap fuarında kitap indirimlerinin yanı sıra Ödüllü bilgi yarışması ve çeşitli teknoloji ürünleri, kitap ile DVD setleri hediyeli yarışmalar da var.

düzenlenen fuar, şüphesiz site için iyi reklam oluyor. bu sayede 1 milyon sanal ziyaretçi hedefleniyormuş.