bildirgec.org

ibadet hakkında tüm yazılar

bugün annemiz ölse cenaze namazı nasıl kılınıyor biliyor muyuz ?

maydesign01 | 05 July 2010 12:38

cenaze
cenaze

her saniye binlerce,insan ölür ve doğar.fakat biz sadece kendi yakınlarımızın cenazesine katılırız.bayram namazlarını yılda 2 defa kılarken cenaze namazını3-4 yılda bir kılarsak kılarız.bu sebepten çoğu insan cenaze namazı nasıl kılınır , cenaze namazında ne okunur bilmez.

bugün annemin,babamız yada çok yakın bir dostumuz vefat etse son görevimizi tam olarak yerine getirmemiz gerekir.bir çok insanı bu konuda eksik olduğunu düşündüğüm için cenaze namazınasıl kılınır öğrenmek isteyen arkadaşlarıma şu kısa videoyupaylaşıyorum.

ölüm nerde ve ne zaman geleceği belli olmayacağı için bu işi son dakikaya bırakmayın, sevdiklerinize karşı son görevinizi tam yapın…

saint Antuan Kilisesi

taha3045 | 12 December 2009 14:37

Fransiskenlerin İstanbul’a tam anlamıyla yerleşmesi 1221 yılına rastlar. Ev olarak kabullendikleri ilk yer Thetokos Kyriotissa Kilisesi’ydi. Bundan 9 sene sonra Assisili Aziz Fransua için başka bir kilise yapılması planlanarak inşasına başlandı. Galata’ya yakın bir yere kondurulan bu mimari açıdan muhteşen yapıya o dönemler “Latin Aya Sofyası” bile denildi.

1306 senesinde Rum bölgesindeki ilk kiliselerinden uzaklaştırılan din adamları, bu kiliseye yerleştiler ve 350 yıl sahip oldukları tek kilise bu oldu.

Sene 1697 oldugu vakit Aziz Fransua Kilisesi Padişah II. Mustafa tarafından camiye dönüştürüldü. (kilise o zamana kadar iki kere büyük yangında kül olup yeniden yapılmış ve bir yangından da kılpayı kurtulmuştur). Camiye çevrilen kiliseyi boşaltan din adamları Pera’da bir kır evine yerleşti.

Camiye dönüşen Aziz Fransua Kilisesi’nden uzaklaşan rahipler Para’da başka bir kilise inşa ettiler, bu kilisenin ismi Aziz Antuan‘dı. Ancak yeni tramvay yolu için bu kilisenin de yıkılması gerekmekteydi ve rahiplerin yeni bir kilise yapacak yer aramaları lazımdı.

1905 yılında Onuncu Papa Pius, bölge temsilcisi Peder Giuseppe Caneve ile konuşarak onu yeni bir kilise kurması konusunda ikna etti ve projeyi kutsadı. Bundan bir yıl sonrasında kilisenin ilk taşı temeline koyuldu. 1907 senesi kilisenin inşaatının parasal sıkıntılardan dolayı yarıda bırakıldıgı senedir.

öff

simulten | 21 August 2009 15:48

hiç uyumadı gözlerim
karanlığa sürüdüm saatleri
bekledim
hiç soğumadı yüreğim
ve bana öfkem dinmedi
çaresizliğin bu kadar çaresiz olduğunu düşünmek istemiyor bedenim
ruhum aklım herşeyim
uykuya dalacak gibi gözlerim

Arzular için yapılan en büyük ibadet; SEKS

ookksijeenn | 15 March 2009 10:33

Seks, bedenin arzuları için yaptığı en büyük ibadettir…

Varoluşun ilk koşuludur,

Perakende alışverişlerin değil, toptan nakliyatların yapıldığı ticari bir olgudur. Doyasıya yaşanırsa; iki tarafta kar’lı çıkar…

Kadının doğurganlığını tetikleyen bir başlangıçtır!

İki ayrı bedene ait tutkuların birleşerek şehvete dönüşmesidir…

Belki de insanın en büyük zaafı…
Kimilerine göre hayatın anlamı, kimilerine göre sıradanlık…

Namazın iç anlamı

kulistan | 25 December 2008 23:16

Namaz kılıyoruz. Peki namaz kılarken hiç söylediklerimizin anlamını düşündük mü? İşte burda biraz duralım. Çünkü namazda söylediklerimizin anlamını şimdi öğreneceğiz.

Arapça söylediğimiz kelimelerin en azından anlamını öğrenerek ezbercilikten kaçmış oluyoruz. Buradan izle veya burada sunu olarak indir. Sizin için yararlı olacağını düşündüm.

Oruç, sadece aç kalmak mıdır?

srkncntrk | 29 August 2008 15:59

  • Oruç tutmak,
    bilindiği üzere sağlıklı olan her müslümana farzdır.
    Sabah vaktinden, akşam ezanına kadar yemeden,
    içmeden, cinsi münasebetten, kötü davranış ve
    sözlerden sakınmaktır. Gecenin o karanlığında uykudan uyanmak, birşeyler yemeye çalışmak, bardak bardak üstüne su içmek bayağı zor gelir her insana. Sahur bu ibadet’in en zor kısmı. Ama akşam ezanı okunduğunda duyulan huzur, iftar’da içilen su ve yenilen her lokmanın zevki bambaşka.
  • Açlık, enteresan bir duygu, enerjin azalıyor, bağımlıysan, sinir yapıyor v.s. Oruç sadece açlık çekmek değil oysa, ruhu olgunlaştırıyor, sabrı öğretiyor, zamanın önemini kavratıyor, bir o kadar da insan hayatına disiplin katıyor. Bu disiplin hem manevi hem de bedeni. Bir kere sözlerimize ve davranışlarımıza dikkat ediyoruz. Bu orucun manevi yanı. Miğdemiz ve buna bağlı diğer organlar, Bir Sene’nin yorgunluğunu atıyor, yemek aynı saatte yenildiği için miğde bir disiplin kazanıyor. Bedensel faaliyetler yavaşlıyor ve vücut dinleniyor.
  • Demek ki oruç tutmak sadece aç kalmak değil, ruh ve beden sağlığımız için gerekli olan bir ibadet. Boşuna Ramazan ayına 11 ayın sultanı dememişler.
    * Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur.