bildirgec.org

hümeyra hakkında tüm yazılar

Dedemin İnsanları (2011)

queennothing | 08 January 2012 11:25

Son dönem Türk Sineması’nın önemli isimlerinden Çağan Irmak tarafından çekilen sinema filmi “Dedemin İnsanları”, 2011 senesinde gösterime girdi. Usta aktör Çetin Tekindor, aktris ve şarkıcı Hümeyra, Yiğit Özşener, Zafer Algöz, Gökçe Bahadır, Sacide Taşaner, Mert Fırat, Ezgi Mola ve Mehmet Ali Kaptanlar’ın birlikte rol aldıkları film, SİYAD Ödülleri’ne de En İyi Yönetmen dalında aday gösterildi.Senaryosu yine Irmak tarafından yazılan filmin resmi web sitesine buradan erişebilirsiniz.

on yedi pazar öğleden sonrası

kahramancayirli | 07 June 2009 23:57

1.Sertab Erener Beyaz Showda yeni şarkısını söylüyor. Nerede bu kadının eski şarkıları? Lal, Sertab Gibi nerede?..Kenan Doğulu’nun yeni şarkıları…Patron..Bu yaz deli gibi çalınır her yerde vs ama ne kadar da kötü şarkılar..Her yerde bunlar çalındığı için insanların çoğu sanıyor ki bu şarkılar güzel. Maalesef..Alternatif müzik yapanlar kenara köşeye sıkışıyor.
2.Yeryüzünde çok çok az da olsa iyi niyetli emlakçılar da varmış. Birine ben denk geldim.
3.Genel olarak tüm kitaplar, özellikle de şiir kitaplarının çok pahalı olduğunu düşünüyorum. 60 sayfalık şiir kitabına 8 tl – 10 tl etiketi yapıştırırsanız, tabii yıllarca raflarda bekler. Nasıl bir çözüm bulunabilir bu duruma…
4.Her lafı edebiyata getiriyorum. Şu sıralar tanıştığım yeni bir arkadaşımla, malum ekonomik krizin etkilerinden söz ederken konuyu kitaplara çektim. Ne okudun en son dedim 26 yaşındaki yüksek lisans öğrencisi arkadaşıma. “Bu yaşımızda Ayşe Kulin okuyacak değiliz ya.” dedi. Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları isimli kitabı okuyormuş. Ben tabii takıldım kaldım “Bu yaşımızda Ayşe Kulin okuyacak değiliz ya” kısmına..Çok satanlar listelerindeki kitaplar, Üstün Dökmen vb. yazarların kitapları okunmasın istiyorum. Mesela Metis’ten çıkan şiir kitapları ya da Ayrıntı Yayınlarından Yer altı Edebiyatı serisini önerelim bir kez daha.
5.Bir de hiç şiir kitabı okumayıp, hiçbir şair bilmeyip, şiir yazdım ben diye ortalığa düşenler oluyor. Upuzun, bambaşka bir yazı konusu.
6.Pazar günü, Radikal İki günü. Bu hafta sadece Cenk Özbay’ın Seyyal Taner yazısını sevdim, bir de Serkan Zihli’nin yazdıklarını. Sıcakta insan gazeteyi bile zor okuyor.
7.İnsanın her şeyden sıkıldığı anlar oluyor. Küçücük kağıt parçaları nasıl değiştiriveriyor herkesi. Ne fena. Küçücük kağıt parçalarınız var diye, normalde yüzünüze bakmayacak biri sizinle evleniyor, hürmet ediyor, sevgi gösterilerinde bulunuyor. 2001 krizinde işsiz kalan bankacıları önce karıları terk etti.
8.Hunger’ı izledim. Bir de Kırık Bir Aşk Hikayesi’ni. Selim İleri ve Ömer Kavur iyi bir iş çıkarmışlar. Hümeyra’nın oyunculuğunu da sevdim. Tipik Türk filmi. Pazar öğleden sonrama yakıştı.
9.Pazar öğleden sonralarında rahatsız edici bir şeyler var. Yeni bir haftanın eşiği. İşin eşiği.
10.Ömer Kavur’un Karşılaşma’sı da güzeldir epey. Hele ki İsmail Hacıoğlu’nun oyun kesişi, nefistir. O da başka bir pazara artık.
11.Hayatımızın en güzel günü hangisi? Yaşadık mı, geçti mi yoksa önümüzde mi? Bu pazar günü olmadığı kesin. Hayatımızın en güzel gününde ne yapıyorduk, ne yapıyor olacağız?
12.Her evden bir sürü göz, sokağı izliyor. Perdenin ardında ya da önünde. Tüm hayatları, sokak.
13.Pazar gününü betimleyecek bir renk? Özellikle de pazar öğleden sonralarını.
14.Sezen Aksu, Düş Bahçeleri-2 ile geliyor. 30 şarkıyla. Diğer popçulara verdiği şarkıları bu kez kendisi seslendiriyor, üç tane de yeni şarkı. Bakalım nasıl olacak.
15.Cumayı cumaertesini ne kadar seviyorsam pazarı o kadar sevmiyorum.
16.İnsan dönüp dolaşıp yine çocukluğuna geliyor.
17.Kör pazar.

Çağan Irmak’tan büyüklere masallar : Kabuslar Evi (1)

gorcun | 07 June 2009 10:10

Kabuslar Evi
Kabuslar Evi

Kabuslar Evi, Çağan Irmak’ın 13 bölümden oluşan korku-gerilim hikayeleri anlatan serisinin adıdır. Her bölümde Kabuslar Evi adının yanında anlattığı hikayenin adı yer alır. Hikayeler genelde kısa film tadında olsada 2 saate varan bölümleride mevcuttur. Hikayelerin geçtiği yer büyük, gösterişli, şehirden uzak ıssız bir yerde bulunan ve gizemli yönleri olan bir malikanedir. Her bölüm birbirinden bağımsız olarak farklı kişilerin evi kiralayıp orada bulundukları süre içerisinde yaşadıkları gerilimli olayları anlatır. Seride devamlı oynayan tek kişi evin emlakçısı rolündeki Bilge Şen’dir. Projede yer alan isimler çoğu Çağan Irmak’ın filmlerinde devamlı oynattığı oyuncular olmakla beraber bir çok dizide, filmde yer alan genç oyuncu ve deneyimli tiyatroculardan oluşur.

Kabuslar Evi
Kabuslar Evi

Kabuslar Evi, ilk olarak DVD piyasasında satışa sunuldu ve ardından Fox kanalında televizyonda gösterilmeye başlandı. Seri 13 bölümden oluşmasına rağmen önce ilk 5 bölümü daha sonra 3 bölümü daha piyasaya sürüldü. Daha sonraki bölümler ise sadece televizyonda gösterildi. Kabuslar Evi’nin bir zamanlar tüm bölümlerini ve hikayelerini anlatan ve çeşitli bilgiler veren resmi sitesinin şu an yapım aşamasında olduğu görülüyor. Güncellenme durumunda bu linkten faydalanabilirsiniz. Bölümlerin tanıtımına gelince 13 bölüm çok fazla olduğundan 3 aşamada serinin tüm bölümlerini tanıtmak istiyorum. İlk aşamada 1’den 5’e kadar olan bölümleri tanıtacağım.

Eski 45’likler: GÖKBEN

behman | 13 December 2008 11:36

Babam ve Oğlum‘un başarısından sonra ismini hafızalara kazıtan ve her filmini merakla beklettiren Çağan Irmak‘ın en son filmi “Issız adam” filmin konusu ve özünden çok şarkılarıyla gündeme geldi. Eski 45’liklere yer verilen filmde bu sayede şimdilerde artık ne kendisini ne de şarkılarını televizyon ya da radyolarda görüp duymadığımız çok değerli sanatçılarımız yeniden gündeme geldi. Filmin başarısından çok eski değerlerimizi bizlere yeniden kazandırması asıl olan. Film ayrı güzeldi elbette.
Hümeyra, Nil Burak, Ayla Dİkmen, Semiramis Pekkan gibi çok değerli seslerimizi bu filmin soundtrack albümünde görüyoruz fakat eski yıldızlardan “Gökben” unutulmuş.