bildirgec.org

google search hakkında tüm yazılar

Google’lı hayat

xururuca | 24 December 2010 15:39

Google, geliştirdiği teknolojiler ile neler yapılabildiğinin gösterilmesi adına hazırladığı sayfada teknoloji cesurlarını ağırlıyor!
Ağız dolusu şekerleme ile voice search denemesi yapan ufaklıklar,google earth manzaralı paraşütçüler,google translate ile hint mutfağından yemek siparişi veren kafadarlar ve daha nice teknofarklı video…
Not:Site şu an için 18 yaş ve üzeri,Amerikan vatandaşlarının video eklemesine olanak tanısa da eklenen videoları tüm dünya üzerinden izleyip oylayabilmeniz mümkün!

Bilinmeyen Google Uygulamaları – 2

angelsdemos | 27 May 2010 18:01

Google internet devi olma aşamasında kullanıcıları için birçok kişinin bilmediği uygulamalar hazırlamakta.Bu uygulamaları tamamen bitirmeden önce deneme sürecinde gizli tutarak veya sadece bazı Google kullanıcılarına sunarak saklıyor.Bunu daha iyi hizmet vermek için yapan Google’ın onlarca farklı uygulaması bulunmakta.İşte bilinmeyen farklı Google uygulamaları ;

Orkut

Facebook, Twitter gibi uygulamaların sosyal medyayı canlandırmasının ardından Google’ın hazırladığı sosyal paylaşım ve haberleşme servisi.Birçok kişi tarafından denenen fakat beğeni görmeyen bu Google uygulaması şuanda sadece Brezilya ve Hindistanda popüler.

Çin’de engellenen popüler siteler

mentira | 16 March 2010 12:32

Çin Halk Cumhuriyeti‘nde de ülkemizde olduğu gibi birçok siteye erişim engeli konulmuş.
ama çin’de gördüğüm kadarıyla facebook, twitter, blogger gibi popüler sitelerin hemen hepsi engellenmiş durumda.
bu siteler engellenme durumlarına ve kategorilerine göre şöyle sıralanmışlar;

  • kırmızı renkteki sitelere erişim tamamen engellenmiş,
  • sarı renkteki sitelere kısmen de olsa girilebiliyor,
  • yeşil renktekiler ise engelleme olmayan siteler.

3 mart 2010 tarihi itibariyle çindeki erişime engellenmiş popüler siteler kategorilerine göre şöyle

Erişime engellenmiş sosyal networklar ve iletişim siteleri
facebook, twitter, blogger, tumblr, WordPress (hosted blogs), TypePad (hosted blogs), FriendFeed, Posterous, Technorati

Erişime engellenmiş fotoğraf ve video siteleri
YouTube, vimeo, dailymotion, twitpic, imageshack, google picasa, ustream, blip.tv
kısmen engellenen iTunes Store

Google Aramaları Artık Yıldızlı

angelsdemos | 08 March 2010 17:23

Google, uzun süredir yaptığı değişiklikler ve yeni arama motoru teknolojisinden (*) sonra kişiselleştirilmiş arama sonuçlarına yeni bir eklenti getiriyor. Uzun süredir kişiselleştirilmiş arama sonuçları üzerinde çalışan Google mühendisleri sonunda yeni araçlarını açıkladılar.

Google, arama sonuçlarına kişilere özgü kişiselleştirmek isterken aynı zamanda arama sonuçlarının evrenselliğini bozmamak istiyordu. Kişiler için yapılan değişikliklerin sadece onlara özel olmasını ve sıralamanın her yerde aynı kalmasından yanaydılar. Bu yüzden arama teknolojilerine yıldız sistemini getirdiler.

Google‘ın resmi blogunda duyurduğu bu sistem ile kullanıcılar işareledikleri aramaları gelecekte tekrar dönüp bakabilecek veya arama sonuçlarına yıldızlı aramalarda yansayacak. Bu sistem Gmail‘deki kişiselleştirilmiş sistem (*) gibi çalışıyor.

Kullanıcılar daha sonra bakmak isteyeceklerini düşündükleri arama sonuçlarını yıldız ile işaretleyerek daha sonra da bakabilecekler. Ayrıca sadece Google aramalarında değil Google Maps‘ta da bunlara ulaşılabilecek.

Avrupa Komisyonu, Google’ı inceleyecek

angelsdemos | 02 March 2010 19:29

Google, arama sonuçlarını kişiselleştirmesi ve arama sonuçlarının sıralamaları üzerine şikayetler hakkında, Avrupa Komisyonu tarafından Google üzerinden inceleme başlatıldı.

Google arama sonuçları hakkında, anti-tekel soruşturması yapılıyor ve Avrupa Komisyonu’nun Google aramalarında düzenleme yapması söz konusu olabilir.

Avrupa Komisyonu, Google üzerindeki arama sonuçları üzerinden düzenleme yaptığı taktirde, şikayetler doğrultusunda sürekli sıralamanın değişebileceği gibi eski sonuçların bir daha elde edilememesi gibi ihtimaller de bulunmakta. Bu ihtimallerden korkan Google, arama motorunun çalışma mantığını Avrupa Komisyonu‘na bir kez daha anlatmak zorunda kaldı.

Google, aramaların; kelimeler, sitelerin güvenilirliği gibi yüzlerce etken tarafından belirlendiğini yani söz konusu olan değişikliklerin olası olmadığını ileri sürdü. Ayrıca her gün yüz milyonlarca yeni içeriğin eklendiğini belirtti.

Google PDF’ler İçin Quick View’i Ekledi!

algoz | 09 October 2009 09:42

Kurumsal oluşumlar/yapılar tarafından; resmi duyurular, eğitimler ve raporlar gibi içeriklerin paylaşılmasında, çeşitli dosya formatları kullanılsa da, genellikle PDF tercih edilmektedir.

PDF dosyaları, Adobe Reader’in sahip olduğu kullanıcı dostu arayüzü ile kullanıcılar tarafında sıkça kullanılsa da, web’te karşılaşılan herhangi bir PDF dosyasını okumamız için bu dosyaları indirmek zorunda oluşumuz, zaman konusunda bazen sıkıntı yaratabilmekte.

Bu sorunun farkında olan Google, arama sonuç sayfasına View as HTML linkini ekleyerek, kullanıcılarının bu dosyaları indirmeden önce bir ön izlemelerini HTML olarak görebilmelerine olanak tanımıştı.

Facebook Android’e Geldi!

algoz | 11 September 2009 09:45

iPhone, BlackBerry, Symbian ve Windows Mobile platformları için resmi(official) uygulamaları bulunan Facebook, Google Android için geliştirdiği yeni uygulaması Facebook for Android’i duyurdu.

Facebook for Android ile; Android destekli mobil cihazlardan, Facebook’un mobil versiyonuna erişerek, facebook hesabınızdaki duvar (wall) yazılarına göz atabilir, haber beslemenizi (news feed) okuyabilir, durumunuzu güncelleyebilir, haber beslemenizdeki gönderilere yorumlar yazabilir veya beğenebilirsiniz (like).

Facebook for Android Ekran Görüntüleri:

Free Monitor for Google

mecburkalanlar | 30 April 2009 15:17

Free monitor for google programı, sitenizin hangi anahtar kelimelerde kaçıncı olduğunu görmenizi sağlayan pratik bir araç.

free monitor for google ekran görüntüsü
free monitor for google ekran görüntüsü

Birden fazla siteniz ve kaçıncı sırada olduğunuzu merak ettiğiniz birden fazla kelime varsa bunlara tek tek google dan bakmak size zaman kaybettirebilir. İşte bu program sayesinde programa eklediğiniz kelimelerde kaçıncı sırada olduğunuzu hızlıcana öğrenmiş oluyorsunuz.
Programa sonuçları hangi ülkenin google’una göre göstermesi gerektiğini options kısmından ayarlıyorsunuz.
İndirmek için buraya, programın sitesini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.
aynı zmanda programa tanımlağınız kelimelere tıklarak google sıralamasındaki altınızdaki ve üstünüzdeki siteleri görebiliyorsunuz.
zamandan tasarruf ettirecek pratik bir program. ben kullanıyorum oldukça mennunum.

Google Arama Sonuçları Artık Yerel

pinkfloyd | 10 April 2009 14:45

Google‘den yapılan açıklamaya göre arama motoru devi, artık ister arama teriminizde bulunduğunuz bölgenin adını girin ya da girmeyin, arama sonuçlarını o an dünya üzerinde bulunduğunuz noktaya göre şekillendirecek.

Şirket, arama teriminizi İnternet’e bağlandığınız IP adresiniz ile karşılaştırarak size daha verimli arama sonuçları sunmayı hedefliyor.

Örneğin, “İstanbul civarındaki lokantalar” yerine sadece “lokantalar” yazarsanız, ve İnternet’e de İstanbul’dan bağlandığınızı varsayarsak, Google, desteklediği şehirlerde harita üzerinde lokantaların yerini gösterecek.

Google Blog‘dan yapılan açıklamada şöyle denildi:

Adres tahminlerini elimizden geldiğince doğru bir şekilde yapmaya çalışıyoruz, bu sayede ister meyve sebze, spor aletleri ya da çiçekçi arayın ya da bankanızın, spor salonunuzun ya da posta ofisinin yerini arıyor olun, bize sadece ne istediğinizi söylemeniz yeterli. Biz nerede olduğunuzu tahmin etmeye çalışacağız.

Google Sonuçlarında Favorileri Görmeniz İçin 3 Yol

JaAaa | 08 April 2009 22:34

Sosyal web terimi çıktığından beri geliştiriciler interneti daha sosyal ve daha da kullanılabilir hale getirmek için ellerinden gelenleri yapıyorlar. Çünkü arama sonuçlarını daha iyi görebilirsek bu bizler için çok yararlı olabilir ve bizlere harkulade fikirler verebilir. İşte bu yüzden MakeUseOf bizler için google aramalarında favorileri, favori bağlantıları görmemizi sağlayan üç yolu listelemiş. Bakalım neler?

Browser Bookmarks (XMarks)

Xmarks (FoxMarks olarak bilinir) bir firefox uygulaması, yer imleri arasında senkronize yapmamızı sağlar.

Arama yaptığınız Google sayfasında maddeler arasında mavi bir simge çıkar bu simgeyi tıkladığımızda ise derecelendirme yapmamızı ve bir sonraki aramada derecelendirmelere göre yüksek puanı alanlan bağlantıları daha fazla görmemizi sağlar.