joomla! için geliştirilen forum eklentilerinin en başarılısı kunena’dır. joomla! ile tamamen uyumlu ve çok başarılıdır.
kunena logo
joomla! için geliştirilen forum eklentilerinin en başarılısı kunena’dır. joomla! ile tamamen uyumlu ve çok başarılıdır.
foxGuide; web sayfalarında yatay ve dikey rehber çizgilerini kullanmamızı ssğlayan bir firefox eklentisidir.
Rehber çizgileri Photoshop ile aynı özelliklere sahiptir. Ayrıca tam uyum için renk ve transparanlık ayarlarıda yapabilirsiniz.
Çalışan insanların gün içerisinde çoğu zaman sordukları sorudur “Mesainin bitmesine ne kadar kaldı?” Artık bu sorunun cevabını hemen almanız için Google Chrome eklenti geliştiricileri bir eklenti geliştirmiş; Goddamn Work.
Mesainizin başlangıç ve bitiş saatlerini giriyorsunuz, eklenti de size kaç saat ve dakika kaldığını gösteriyor. Aslında çok basit bir eklenti ama kim bilir belki bir çok kişinin işine yarar 😉
Eklentinin web adresi için buraya.
mozilla‘nın kullanıcı deneyimlerinden sorumlu bölüm başkanı aza raskin, kullanıcıların dramatik biçimde boğuşmak zorunda kaldıkları sekme kaos’unu yok edebilecek, “tab candy” adını verdikleri bir projeyi geliştirmeye başladıklarını duyurdu.
“tab candy”, bir eklenti değil. raskin’e göre bu yeni bir özellik ve ekibin planı, bu özelliği gelecekte çıkaracakları versiyonlarda kullanıma sunmak. işin özünde kullanıcılar açık sekmelerini bir pencere içinde ayırıyor, kategorilere bölüyor ve her kategori yeni bir sekme oluyor.
tıkladığınızda altındaki alt sekmeleri firefox‘a gönderiyorsunuz. böylece mesela 50 tane sekme bile açsanız bunları bir kez düzenledikten sonra ekranda yalnızca 5 sekme görüyorsunuz. diğer 45 sekmeyle uğraşmıyorsunuz. her bir gruba yine firefox üzerinden sıçrayabiliyor, bir başka grubu görüntülemek üzere alıp getirebiliyorsunuz. işiniz bitince geri arkaplana gönderiyorsunuz. bu bir çeşit 3 boyutlu desktop uygulaması gibi düşünmek mümkün. (3d küp efekti içermiyor, yanlış anlaşılmasın)
Google Chrome’un popularitesi günden güne artıyor ancak yine de firefox’u geçmeyi başaramadı. Birçok web tasarımcısı ve geliştiricisi, onlara sunduğu ve ihtiyaçlarına anında cevap veren eklentileri sebebiyle firefox’u tercih ediyor. Fakat bu aralar google chrome da bu ihtiyaca cevap vermeye başladı çünkü Chrome’un eklenti desteği web tasarımcılar ve geliştiriciler için daha kullanılabilir hale geldi. Bu yazıda web tasarımcılar ve geliştiriciler için yararlı en iyi 10 chrome eklentisine değineceğiz.
1. MeasureIt!
Bu aracı kullanarak bir sayfadaki herhangi bir nesnenin yükseklik ve genişliğini bir cetvel yardımıyla elde edebilirsiniz.
2. Firebug Lite
Bu eklenti web geliştiricilerin herhangi bir sayfanın css, html ve java kodlarını düzenleyip işlemesine imkân tanıyor.
Yazıma ilk önce çeşitli kategorilerde ekleyebileceğiniz bir kaç google wave bot tanıtarak başlayacağım. Bu botları wave’lere ekleyerek interaktiflik, eğlence ve kolaylıklar katabiliyoruz.
Masaüstlerine wallpaper (duvar kağıdı) ekleyerek bilgisayarlarımızın görünümlerini güzelleştirir ve göz verkimizi arttırırız. Peki tarayıcılarımıza duvar kağıdı ekleyebilsek desem? Browser Backgrounds, tarayıcınıza duvar kağıtları eklemenize yarayan yeni bir Firefox eklentisidir.
Sevdiğiniz müzik sanatçısından tuttuğunuz favori futbol takımına, beğendiğiniz bilgisayar oyundan Holywood filmlerine kadar birçok duvar kağıdını tarayıcınıza eklemek saniyeler işi.
google, chrome‘u duyurduğundan beri oldukça ses getirdi. sade bir yapısı, diğer tarayıcılara nazaran hızlı oluşu (bu konu tartışmalı) kullanılabilirliğini arttıyor. ancak her ne kadar ilerleme kaydedilse de eklenti konusundaki yetersizliği, hatta firefox‘la kıyaslandığında hiçliği, beni firefox’tan vazgeçiremiyor. onun o uzun açılış süresine (preloader olmasına rağmen), ağırlığına sırf bu yüzden katlanıyorum. gerçi bir bakıma onu ağırlaştıran yine o eklentileri diyeceksiniz. her neyse, chrome eklenti açlığınızı gidercek 11 adet eklenti:
Git gide popülerlikleri artan sosyal networklarda arkadaşlarınızı bulabilmenize yarayan 10 Firefox eklentisi:
Firefox Super Search,BuddyFetch,LinkedIn,Facebook Toolbar,Friendbar,FireStatus,PeekYou Status Bar,Identify,Kutano,Yoono
Kaynak ve ayrıntılı açıklamalar – ing-
İlk olarak Extension Manegerden kastımızın extension metodlar olmadığını söylerek makalemize başlayalım. Peki nedir Extension Manager?
Doğru bir isimlendirme mi bilemiyorum ama yaptığımız işi en iyi anlatan ifadenin bu olduğunu düşündüğüm için bu ismi verdim.Makalemizin başında Extension Metod olmadığını söylemiştik fakat bir bakıma benzer bir yapıdan bahsediyoruz.Şöyle ki; Extension Manager, kendi uygulamamız için kullanıcılara Extension Metod yazma özgürlüğü verme olarak nitelendirilebilir.Tam olarak extension metod değil tabi ama yakın bir mantık.