bildirgec.org

experiment hakkında tüm yazılar

gmail’in az bilinen 10 özelliği

firederick | 04 July 2009 11:00

Gmail gerçekten çok kullanışlı bir servis. Ücretsiz olduğunu hissettiren hiçbir açığı, hiçbir kısıtlaması yok. Maillerinizin imza kısmına hotmail ve windowslive‘ın yaptığı gibi reklam mesajları da eklemiyor. En önemlisi de size muazzam büyüklükte bir depolama alanı sunuyor ki bu alanı doldurmak neredeyse imkansız. Yazımda gmail kullanıcılarının çok az bildiği, bilse bile çok az kullandığı bazı kullanışlı özelliklerden bahsedeceğim.

Suyun Derisi

pilli pati | 18 December 2008 12:05


Bir bardağı su ile doldururken, dudak payına kadar değil de yanlışlıkla ağzına kadar doldurduğunuzda ve su bardaktan taştı taşacak gibi durup yine de masaya bir damla dökülmediğinde, biri gelse de size ufak bir mutfak madalyası taksa diye düşünür müsünüz? Bu durumdan kendinize “Vay be bardağı da nasıl ağzına kadar doldurdum ve üstelik bir gram su bile taşırmadım” diyerek bir başarı payı çıkarır mısınız?

Öte yandan, bir haftasonu gezintisinde sakin görünümlü bir gölün su yüzeyi üzerinde duran kanatlı bir canlı görürseniz, nasıl da suya batmadığına hayret edip, hayvanata tebrikler yağdırır mısınız?

Mucitler İşbaşına

kapuska | 18 July 2008 17:10

Araştırmayı seven, deneyci, mucit ruhlu insanlar mısınız? Peki 1,000,000 $ kazanmak ister misiniz? Cevabınız “Eh, neden olmasın?” ise InnoCentive‘e bir gözatın.

InnoCentive 2001 yılında Indianapolis’te kurulan bir “açık inovasyon” şirketi. Şirket bugün Waltham, Massachusetts’deki merkezinden yönetiliyor.

InnoCentive bir inovasyon şirketi olmasına rağmen bir Ar-Ge kuruluşu değil. Misyonu, problemlerine çözüm arayan, aralarında Rockefeller Vakfı, Procter & Gamble ve Eli Lilly (yabancı gelebilir, ben Prozac‘ın üreticisi diyeyim) gibi alanlarında lider vakıf ve şirketleri, çözüm sunabilecek bireyler ve gruplarla buluşturmak. Şirket, bu yönüyle Web 2.0‘la hayatımıza giren ve henüz çok yeni bir terim olan (ilk kez Haziran 2006’da Wired Magazine‘de kullanıldı) bir ‘crowdsourcing‘ (bazı kaynaklarda ‘vatandaş bilimi (citizen science)’ olarak da geçiyor) proje ajanı.