bildirgec.org

ekitap hakkında tüm yazılar

Hadi E-Book Yapalım!

Beacool | 16 January 2011 11:19

Hadi E-Book Yapalım!

Kitap kurtlarının software buglarına dönüşmeye başladığı bir dönemdeyiz. Kalın camlı gözlüklerin yerini kalın çerçeveli ince camlı gözlüklere bıraktığı, İnekliğin (Nerd lüğün) dalga konusu değil (İngiltere’de) moda olduğu bir zamanın parçalarıyız.

Ion Audio’s Book Saver Book Scanner Bu kadar kitabı kim ereaderlar için dönüştürecek? Ben değil!
Bu kadar kitabı kim Ereaderlar için dönüştürecek? Ben değil!

Hal böyle olunca zamanının kalın kitapları bu trende uyup birer ereaderlarda okunmak için ebook (bundan sonra e-kitap diyeceğim) lara dönüşüyor. Ama bu noktada ortaya şu sorun çıkıyor. Bu kadar kitabı kim tek tek en baştan yazacak ya da taratıp ocr la dönüştürecek? İnanılmaz bir iş gücü ve zaman kaybı olan bu duruma var olan en güzel çözüm Ion Audio (ismi garip mi ne?) adlı bir firmadan geliyor.

jetBook küçük ekitap okuyucu

feveran | 20 September 2010 12:31

Ekitap okuyucu ve dijital sözlükleriyle tanınan ectato firması küçük pratik bir kitap okuyucusunu duyurdu.
5″ tft ekrana sahip bu ürün 4 tane AAA pille 90 saat boyunca kullanılabiliyor. İster dikey ister yatay olarak kullanılabiliyor.

Bookboon: ücretsiz özgün e-book

parafin | 08 September 2010 12:37

Online eğitim materyali, e-book barındıran bir çok siteye aşinayız ama hepsinin handikapı benzer materyallerin her yerde karşımıza çıkmasıydı. Bookboon.com farklı olarak özgün ve tamamen yeni materyallerden oluşuyor. Sitedeki materyaller üç bölüm halinde düzenlenmiş:

  1. Travel guides
  2. Textbooks
  3. Business

Online eğitim materyali, e-book barındıran bir çok siteye aşinayız ama hepsinin handikapı benzer materyallerin her yerde karşımıza çıkmasıydı. Bookboon.com farklı olarak özgün ve tamamen yeni materyallerden oluşuyor. Sitedeki materyaller üç bölüm halinde düzenlenmiş:

  1. Travel guides
  2. Textbooks
  3. Business

Daha çok textbooks bölümü öğrencilere yönelik, gerçekten orjinal ve ilgi çekici kitaplar var. IT(programlama dersleri görmeye değer), matematik, kimya, ekonomi, nanoteknoloji, mühendislik gibi onlarca başlık sadece textbooks bölümünde var. Dökümanlar PDF formatında ve paylaşım sitelerinde beklemeden anında tıklayıp indirebiliyorsunuz. Sitenin geri kalanı da meraklı ziyaretçi bekliyor!

reeder 6″ SiPix e-ink ekitap okuyucu

sipahi123 | 24 May 2010 15:27

reeder eKitap okuyucu
reeder eKitap okuyucu

BenQ’nun nReader’ının Türkiye için adapte edilen ve reeder olarak isimlendirilen e-okuyucusunun özellikleri teknoloji severlere tanıtıldı. Daha önce duyurulan SiPix tek mikrokapsüllü e-ink ekran özelliğinin bu üründe kullanıldığı anlatıldı.

reeder‘da 6 inç ekran, kapasitatif dokunmatik ekran, dokunmatik QWERTY klavye, İngilizce-İngilizce sözlük gibi başlıca özellikleri bulunuyor. 2 küçük elma ağırlığındaki e-kitap okuyucusuna Wi-Fi, https destekli internet browser ve ayrıca eş zamanlı Mp3 oynatıcı dahili hoparlör destek özelliğini de ekleyerek tam bir e-ink ekranlı taşınabilir uzun batarya ömürlü bilgisayar yaratılmış.

e-Kitap satışı Türkiye’de de başladı!

majesty s infinity | 06 April 2010 18:22

Yurtdışında artık oldukça yaygınlaşan ve bir çok teknoloji kullanıcısının da hayatına girmiş olan pratik bir kitap okuma yöntemi var. Çoğunuz zaten bir şekilde duydunuz ve hatta resmi olmayan yollardan kullanıyorsunuz bile. e-Kitap’tan bahsediyorum tabii ki. İşte e-Kitap satışı Türkiye’de de başladı.

Aluratek Libre E-Book Reader: En ucuz e-kitap okuyucu

odo | 15 February 2010 11:53

Yeni gelişen bir teknoloji ürünü sayabileceğimiz e-kitap okuyucu piyasasında fiyatlar genellikle oldukça yüksek seviyelerde geziniyor. Bu da e-kitap okuyucu edinmek isteyen insanların bütçe engeline takılmalarına sebep oluyor. Aluratek firması bu durumu hesaba katmış olacak ki kendi ürün cinsi içinde ucuzluk olarak diğerlerine fark atan 180$ ederinde Libre E-Book Reader ürününü piyasaya sunmuş.

Bu zamazingo çok ucuz ama yalnızca çok ucuz. gizmodo’da yer alan bir inceleme fiyat dışında bu ürünün başka hiçbir numarası olmadığını söylüyor. hatta performans özellikleri çileden çıkarıcı olabiliyormuş. nitekim, bugüne kadar test ettikleri en kötü e-kitap okuyucu olduğunu belirtmekten de çekinmemişler.