bildirgec.org

db hakkında tüm yazılar

Ağaç Görünüm Bileşeni: jsTree

angelsdemos | 29 June 2010 09:41

jsTree, jQuery eklentisi olarak paketlenen çapraz tarayıcı ağaç bileşenidir.Javascript tabanlı olan bu uygulama üzerinde kategorili listeleme yapabileceğiniz gibi üzerinde kayıtlı bulunan tüm girdiler üzerinden eşzamanlı olarak işlem yapabilirsiniz.

Listeleme, Site Haritası hatta menü olarakta kullanılabilecek çok yönlü bir uygulama olan jsTree, ücretsiz olarak dağıtılmakta, ayrıca GPL ve MIT lisanslarına sahip bir jQuery uygulamasıdır.

Kategoriler ekleme, anında isim değişikliği, dosya ve klasörleri düzeltebilme/silebilme, sürükle-bırak özelliği ile içerisindeki nesneleri herhangi bir klasör yada katagori içerisinden bir başkasına taşıyabilme gibi birçok özelliği bulunmaktadır.

Tema desteği sayesinde tamamen kişiselleştirilebilir ve HTML, JSON, XML gibi verikaynaklarının birçoğunu destekler. Ayrıca değiştirilebilen animasyonlu açılışı ve sayfa harici yükleme özelliği bulunmakta. Arama fonksiyonu, çerezleri optimize etme, klavye ile işlem yapma gibi özellikleri ile jsTree muhteşem bir uygulamadır.

En Kolay Kullanılan Veritabanı Yönetim Araçları

angelsdemos | 24 November 2009 17:34

mySQL günümüzdeki en popüler veritabanı. Karmaşık programlar kullanmak ya da daha da karmaşık kodlara dalmak istiyorsanız kolay kullanımlı programları kullanabilirsiniz. İşte bu programlardan en çok kullanılan 7’si;

1 .TurboDbAdmin

Ücretsiz web tabanlı ajax ile kullanımı kolay bir uygulama. Veritabanını yedekleyebilir, dosya halinde tutmanız gerektiğinde indirebilirsiniz. ya da Web sunucunuza dosya yüklemesi yapabilirsiniz.config.php dosyasını düzenleyebilmenizi sağlar. Veritabanını rahatça kontrol edebilirsiniz. Apache ve IIS HTTP olan sunucularda çalışır ve yanlızca php etkin ise sunucuda çalışabilir.

2 . EMS SQL Manager for MySQ

Veritabanı geliştirme ve yönetimde birinci sınıf bir grafik uygulamasıdır. Tam sürümü ücretli olarak dağıltımakta. Komut satırı ile kolay kullanımlıdır ayrıca sql editörü de bulunmakta.
Not: İng. olarak resmi web sitesinde özellik listesi için tıklayın

dbClass ile PHP-MYSQL işlemleri kolaylaştı…

admin | 07 September 2009 10:43

Merhaba,
Az önce tamamlamış olduğum veritabanı sınıfı karşınızda “dbClass”… Bu sınıf size veritabanı üzerinde yaptığınız SELECT, INSERT, UPDATE, DELETE sorgularında SQL cümlelerindeki rutinlerden kurtulma fırsatı veriyor. Eğer kompleks SQL cümlecikleri yazmıyor sadece basit manada SQL’i kullanıyorsanız bu sınıf tam size göre.

Tam olarak yaptığı iş:
“SELECT alan FROM tablo WHERE sart=”1″” gibi bir sorgudaki sürekli yazılan alanları yazmak yerine,

1
$Result = $dbClass->GetAField ( "alan", "tablo", "sart = '1'" );

SQLite Sunucusuz veritabanı uygulaması

mglass | 24 July 2009 18:22

SQLite
SQLite

Sunucu olmadan çalışan hafif, kullanıcıdan hiçbir ayarlama yapma gereksiniminde bulunmayan, hızlı tek bir dosyadan oluşan SQL komutlarını kullanarak veri alış-verişi yapan gömülü bir veritabanıdır. uygulamalar ile SQLite kullanmak için tek bir dosya ile basit bir kitaplık yeterli. SQLite hiçbir şekilde Sunucu kurulumu gerektirmez ve sunucuya bağlı değildir. detaylı bilgi ve SQLite’ı indirmek için buraya bakabilirsiniz.

SQLite
SQLite

SQLite kitaplığı 500kb’dan daha az yer kaplar. Tek bir dosyayı veritabanı olarak kullanması ve sunucu istemci mantığıyla çalışmaması nedeniyle pek çok avantajı var. birçok platform üzerinde çalışabilir bunlar: Linux, windows, Mac OS Xvb…

Windowssürümünü burdan indirebilirsiniz. ayrıca SQLite’ın açık kaynak kodlarının tamamını da buradan indirip inceleyebilirsiniz.
SQLite C programlama dili kullanılarak geliştirilmiştir… orjinal kaynak için bakınız pdf

ERP, SAP, ABAP Nedir?

Redingot | 19 July 2008 11:15

Kurumsal kaynak planlaması (ERP – Enterprise Resource Planning), bir kurumda iş kaynaklarının nasıl kullanılması gerektiğinin planlanması üzerinde durmaktadır. Artık sadece planlama fonksiyonu değil aynı zamanda kurumun tüm bileşenlerini kapsamaktadır.

SAP Logo
SAP Logo

İş süreçleri, bütünleşik (integrity) ve modüler yapılar (modularity) söz konusudur. İşletme için finansmandan (tedarikçiden) çalışana, iş ortaklarından müşterilere kadar uzanmaktadır.

MP3 lerimizi düzenleyelim

saltindagli | 14 June 2008 16:00

Öncelikle yasal olmayan MP3 leri edinmemeniz gerektiğini belirterek yazıma başlıyorum…

İlk programımız dosya isimlerini değiştirmek, kelime eklemek – kaldırmak gibi bir çok işlemlerini yapabileceğiniz Rename Master

indirmek için tıklayın

İkinci programımız MP3Tag editör ;
Bu program sayesinde mp3 lerinizin tag larını istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz.
Programın türkçe dil desteği vardır.

indirmek için tıklayın

culturepub

schizophrenia13 | 28 November 2007 12:38

düzenli olarak güncellenen culturepub, dünyanın en büyük reklam video arşivine sahip sitesi olduğunu iddia ediyor, videoları tam ekran ve hd olarak seyretmenin mümkün olduğu sitede çeşitli kategorilere göre arama yapmak mümkün.

Sabit Disk’e Sulu Soğutma

yenibirnickistiyorum | 31 July 2007 11:53

NEC ve Hitachi iş birliği ile geliştirilen sulu soğutma sistemlerine, sabit disklerin sogutulması da eklenmiş. Terrabayt boyutlarına ulaşan ve gittikçe yükselen bir ısı grafiği sergileyen sabit disklerin de soğutucu ihtiyacı gündemde olan bir konu idi. Seri fanlar ile soğutulması için geliştirilmiş ürünler zaten mevcut. Ancak oluşan ses düzeyinin yüksekliği rahatsız edici olsa gerek. Geliştirilen bu sistemde çalışan tek sogutma fanının ses seviyesi ise 25db ki oldukça düşük. NEC’in gelecek nesil masaüstü sistemlerinde bu merkezi soğutma sistemini uygulayacağı açıklanıyor.

En gelişmiş Açık Kaynak Kod Veritabanı: Postgresql 8.2 Kararlı Sürüm

muarifer | 07 December 2006 12:57

En Gelişmiş Açık Kaynak Kodlu Veritabanı
En Gelişmiş Açık Kaynak Kodlu Veritabanı

PostgreSQL geliştirme grubu en gelişmiş açık kaynak kodlu veritabanı olan (ya da öyle lanse edilen) PostgreSQL’in 8.2 numaralı sürümünü duyurdu (Türkçe duyuru için buradan).
Hemen buradan indirebilirsiniz.
PostgreSQL’in Türkiye’de kimler tarafından ne tür projelerde kullanıldığını buradan görebilirsiniz.

Bu sürümdeki güncellemeler & yenilikler şöyle sıralanıyor (Devrim Gündüz’ün pgsql-tr-genel listesine attığı mesajdan alıntı)