bildirgec.org

cinema 4d hakkında tüm yazılar

Kaliteli 3 Boyutlu Tipografi Dersleri

runaway | 26 July 2010 17:12

bu yazıda 3D Tipografi alanında etkileyici görüntüler elde etmeye yarayan, modelleme, lightining texture, animation konularına da değinen cinema 4D, Photoshop ve After Effects tekniklerini anlatan video derslerini, çalışma dosyalarını da bulabileceğiniz kaliteli linkleri toparlamaya çalıştım.

How to Create Explosive Typographic Effects in Cinema 4D

Explosive
Explosive

Recreate Sherlock Holmes trailer title

Sherlock
Sherlock

5 things about Typography Tutorial

5things
5things

15 adet 3d yazı efekti dersi

rhymes | 23 June 2010 13:47

yüksel kalite 3d yazı efektleri derslerinin, yeni başlayanlar için veya proje geliştirmek için güzel bir kaynak olabileceğini düşünüyorum. bu derslerin bazıları xara, cinema 4d ve 3d studio max gibi profesyonel programlar gerektiriyor fakat bazıları ise Photoshop ve Illustrator gibi bilinen programlar ile yapılan dersler de bulunmaktadır.

renkli 3d yazı patlama efekti
Kullanılan programlar: Photoshop, Illustrator, cinema 4D

parlak 3d yazı efekti
Kullanılan programlar: Photoshop, Xara 3D6

bilim-kurgu 3d yazı efekti
Kullanılan programlar: Photoshop, Illustrator, Cinema 4D

Cinema 4D için Vray eklentisi

yuxelmurat | 28 January 2009 21:32

3Ds Max ile harikalar yaratan Vray motorunun Cinema 4D için de bir plugin mevcut. 15 mb’lık küçük birkaç dosya ile renderlarda inanılmaz degişiklikler yapabiliyorsunuz. Şimdi sizlere çok basit bir örnekle Vray motorunun standart ve Global “illumination”ı aktif renderlardan farkını göstermeye çalışacağım.

Örnek göstermek için Cinema4D de 3 adet render alıyorum. Ortam 3 objeden olusuyor; bir tünel havası verilmiş küp, tünel girişinde duran küre ve bu girişi aydınlatan infinite ışık.

1. renderda hiç bir optimizasyon yapılmamıştır.
1. renderda hiç bir optimizasyon yapılmamıştır.

3 Boyutlu Dumlupınar Denizaltısı

mtkocak | 02 October 2008 13:34

Dumplupınar 3D
Dumplupınar 3D

Şuradaki bildiriden sonra evvelce yapmış olduğum şu çalışma konuyla uyumlu olacaktır kanaatindeyim.

Bilindiği gibi4 nisan 1953 günü i.inönü denizaltısı ile akdenizdeki nato tatbikatından dönen dumlupınar denizaltısı 81 kişilik mürettebatı ile battı.

3 nisanı 4 nisana bağlayan gece su üstünden seyrederken saat 2:10 sularında çanakkale boğazı nara burnu açıklarında naboland adlı bir isveç yük gemisiyle çarpıştı. naboland baş torpido dairesinin sancak tarafından dumlupınara çarpmıştı. çarpışmanın şiddetiyle dumlupınarın güvertesinde bulunan 8 kişi denize düştü. 8 kişiden 2 si pervaneye takılarak biri boğularak yaşamını yitirdi. olay yerine ilk olarak gümrük motoru geldi. sağ kalan 5 kişi gümrük motoru tarafından çanakkaleye götürülerek hastahaneye yatırıldı. denizaltı öylesine hızlı batmıştı ki geminin içindeki 81 kişiden yalnızca 22’si kıç torpido dairesine sığınabilmişti. burada mahsur kalan 22 kişi battı şamandırasını su yüzüne fırlattılar. güneşin doğmasıyla birlikte civarda dolaşan balıkçı tekneleri tarafından şamandıra görüldü.

Tutorial VID: Ücretsiz Video Dersler

gooz | 29 September 2008 21:20

Tutorial VID sitesi, ders videolarının yer aldığı bir video paylaşım sitesi. Bu sitede; After Effects, Photoshop, Flash, 3D Max ve Maya gibi birçok programa ve bazı programlama dillerine ait ders videolarını bulabilirsiniz.

Bunların yanında farklı konulardaki dersleri de bulabileceğiniz siteye ücretsiz üye olarak bütün videoları izleyebilir ve isterseniz siz de benzeri videolar yükleyebilirsiniz. Sitedeki kaliteli içeriğin artmasıyla özellikle tasarımcılar ve programcılar için güzel bir kaynak olacağa benziyor.

stereoscopy (stereography) tekniği ile stereoscopic bakiş…

beder | 27 March 2008 15:01

Tarihin tozlu sayfalarında biraz dolaşalım önce. Stereoscopy olarak bilinen ve 1800’lü yıllardan beri kullanılan bu yöntemi birbirinden çok az farklı açıyla çizilmiş resimlerin beynimizde 3d olarak algılanması şeklinde söyleyebiliriz. Tarihin geçmiş dönemlerinde bu işle uğraşanlar kraliyet sarayının en güzel köşelerine de oturmayı becerebilmişlerdir. Hatta o dönemlerde bu işi eğlenceye dökenler özel resimlere bakmayı kolaylaştıracak aletlerde tasarlamışlardır.

İsterseniz konuyu biraz daha derinlemesine inceleyelim. 3d (3 boyut) gözlerimizden beynimize gönderilen farklı iki görüntünün birleştirilmesiyle oluşur. Bu görüntülerin birbirinden farklı olmasının sebebi gözlerimizin arasındaki mesafeden ve odaklandığımız konuma göre oluşan açıdan kaynaklanmaktadır. Özetlemek gerekirse, iki boyuta eklenen 3. boyut olan derinlik hissi gözlerde değil zihnimizde oluşur.